10 Τύποι φτέρων που πρέπει να φυλάσσονται σε εσωτερικούς χώρους

10 Τύποι φτέρων που πρέπει να φυλάσσονται σε εσωτερικούς χώρους

Μπορεί να μην σκέφτεστε τις φτέρες ως καλλωπιστικά φυτά στο σπίτι σας. Υπάρχουν όμως ορισμένοι τύποι φτέρων που μοιράζονται τον εσωτερικό χώρο σας.

Οι προκλήσεις της καλλιέργειας φτέρων σε εσωτερικούς χώρους προκύπτουν από τις υψηλές απαιτήσεις υγρασίας και υγρασίας, ωστόσο, υπάρχουν μερικές φτέρες που είναι κατάλληλες για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Ειδικά αν είστε πρόθυμοι να δώσετε προσοχή στις ανάγκες τους.

Παρακάτω, θα αναφέρω 10 τύπους φτέρων που είναι ιδανικοί για καλλιέργεια σε γλάστρες:

Maidenhair Fern

Η Virgin Hair Fern είναι μια από τις πιο όμορφες φτέρες για να διακοσμήσετε τον εσωτερικό σας χώρο.

Αυτή η φτέρη έχει λεπτά, σε σχήμα χεριού φύλλα που είναι μικρά, χαριτωμένα και λίγο ντίβα όταν πρόκειται για τη φροντίδα των φυτών.

Απαιτεί σταθερά υγρό έδαφος που είναι ελαφρώς αλκαλικό και πλούσιο σε οργανικό λίπασμα. Θα πρέπει να διατηρείτε το έδαφος υγρό χωρίς υπερβολικό πότισμα. Και μην αφήσετε το χώμα να στεγνώσει τελείως.

Το φως είναι δύσκολο να διεισδύσει για αυτό το φυτό. Τα πάει καλύτερα σε μερική σκιά. Αλλά βεβαιωθείτε ότι το φως φτάνει ομοιόμορφα στα φυτά για να αποφύγετε την ανομοιόμορφη ανάπτυξη.

φτέρη σταγκόρνια

Η φτέρη είναι επίφυτο φυτό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται φυτά ξενιστές για να αναπτυχθούν. και στο φυσικό τους περιβάλλον αποτελούνται συχνά από άλλα δέντρα ή μεγαλύτερα φυτά.

Αυτή η φτέρη πήρε το όνομά της από τα ασυνήθιστα φύλλα της σε σχήμα τρομπέτας. με το σχήμα του Είναι επομένως κατάλληλα για ενδιαφέρουσες οθόνες, για παράδειγμα τοποθετημένες σε ξύλο ή ξύλινες σανίδες.

Όταν ποτίζετε, μουλιάζετε τις ρίζες σε νερό για 10-20 λεπτά Μόλις κορεστεί η ρίζα με νερό. μπορεί να στάζει στεγνό και μπορεί να επιστραφεί μόνο για εμφάνιση

Όπως και άλλες φτέρες, της αρέσει το συχνό πότισμα και η υγρασία. όταν φυτεύεται στη σκιά Χρειάζεται έντονο έμμεσο φως. Ενώ καλλιεργείται σε εξωτερικούς χώρους, αναπτύσσεται καλύτερα σε μερική σκιά.

φωλιά πουλιού

Ένα άλλο είδος φτέρης που αναπτύσσεται με άλλα φυτά. Η φτέρη της φωλιάς του πουλιού μεγαλώνει και στενεύει γύρω της. κέντρο τριαντάφυλλο Τα φύλλα είναι ωχροπράσινα με σκούρες μεσαίες πλευρές.

Σε αντίθεση με άλλες φτέρες, μπορεί να παραμεληθούν ελαφρώς στο τμήμα άρδευσης. Αλλά εξακολουθεί να υπάρχει υψηλή υγρασία και υγρασία.

Όταν ποτίζετε, προσέξτε να μην ρίξετε νερό απευθείας στα τριαντάφυλλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη Ποτίστε το έδαφος γύρω από το φυτό για καλύτερα αποτελέσματα.

Αυτή η φτέρη αναπτύσσεται καλά σε μερική έως πλήρη σκιά. Ως εκ τούτου, το άμεσο ηλιακό φως θα πρέπει να αποφεύγεται για να αποφευχθεί η βλάβη των φύλλων από τον ήλιο.

Επιλέξτε ένα μείγμα γλάστρας που περιλαμβάνει τύρφη για να βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι χαλαρό. καλή αποστράγγιση Όχι πολύ σφιχτό ή υγροσκοπικό. που δημιουργεί προβλήματα σήψης των ριζών

φτέρη με λεμόνι

Με τους τοξωτούς σκούρο πράσινους μίσχους και τα στρογγυλά, χρυσοπράσινα φύλλα, η Lemon Button Fern δεν είναι μόνο μια όμορφη φτέρη. Υπάρχει όμως και ένα ελαφρύ άρωμα εσπεριδοειδών.

Ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να το καλλιεργήσουν εάν μπορούν να διαχειριστούν την αναμενόμενη υγρασία του φυτού. Χρειάζεται τόσο υγρασία όσο και σταθερό πότισμα. Αλλά σε αντίθεση με τον πονηρό ξάδερφό του, μπορεί να αντέξει και τα δύο.

Η χαλαρή αμμοπηλίδα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το έδαφος σταθερό και να στραγγίξετε σωστά.

Τα καλά νέα είναι ότι η φτέρη με κουμπιά λεμονιού είναι προσαρμοσμένη στο έντονο έμμεσο φως. αλλά μπορεί επίσης να επιβιώσει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

φτέρη σπαραγγιού

Μια φτέρη που μεγαλώνει όμορφα σε εσωτερικούς χώρους όπου υπάρχει αρκετή υγρασία και φως. Οι φτέρες των σπαραγγιών είναι φιλικές προς τους αρχάριους φτέρες και είναι ένα εξαιρετικό φυτό για να ξεκινήσετε εάν δεν έχετε εμπειρία στην καλλιέργεια φτέρων.

Αυτός ο τύπος φτέρης είναι μικρός και σχηματίζει έναν όμορφο θάμνο.Τα «φύλλα» της φτέρης στην πραγματικότητα δεν είναι φύλλα. Αντίθετα, είναι μικροσκοπικά κλαδιά που ονομάζονται «κλαδόφυλλα».

Όταν μια φτέρη είναι πλήρως μεγαλωμένη και χαρούμενη στο περιβάλλον της βγάζει μικρά λουλούδια που ενισχύει την ομορφιά της φτέρης των σπαραγγιών

Το διακεκομμένο φως είναι καλύτερο για αυτόν τον τύπο φτέρης. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να καταστρέψει τα μικρά κλαδιά καθώς το φυτό ευδοκιμεί στην υγρασία. Χρειάζεται σταθερά υγρό χώμα και ομίχλη σχεδόν κάθε μέρα.

φτέρη ποδιού κουνελιού

Αυτή η φτέρη είναι μια εξαιρετική επιλογή για κρεμαστά καλάθια. Σε όλη την άκρη της γλάστρας υπάρχουν τριχωτά ριζώματα. Εξ ου και το όνομα «πόδι του κουνελιού».

με ύφασμα που μεγαλώνει όρθια ή φύλλα σαν δαντέλα Αυτή η φτέρη μπορεί να γίνει ένα υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου, εάν τη διατηρείτε σε υγρό περιβάλλον και διατηρείτε το μείγμα της γλάστρας υγρό.

Το έντονο έμμεσο φως λειτουργεί καλύτερα για αυτή τη φτέρη. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, καθώς τα νεαρά φύλλα μπορεί να καούν.

Εάν ο εσωτερικός αέρας είναι ξηρός Η ομίχλη του φυτού ή η τοποθέτηση του φυτού σε ένα δίσκο υγρασίας θα βοηθήσει να διατηρηθεί το φυτό σε καλή κατάσταση. Αποτρέψτε το να στεγνώσει και να θολώσει το χώμα από καιρό σε καιρό.

Χόλι Φερν

Η φτέρη πουρνάρι παράγει σκούρα πράσινα φύλλα με τραχιές άκρες και είναι πιο εύκαμπτη από άλλες φτέρες σε αυτήν τη λίστα. Ανέχεται τον ξηρό αέρα και τις ελαφρώς ψυχρότερες θερμοκρασίες.

όσον αφορά τις απαιτήσεις φωτός Δεν είναι φυτό που αγαπά τον ήλιο. Και μάλιστα, είναι εξαιρετικό στην προσαρμογή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Είναι αειθαλές φυτό σε θερμά κλίματα. και παρόλο που δεν ανέχεται σκληρούς χειμώνες, Αλλά μπορεί να επιβιώσει στις ζώνες USDA 6-10, επομένως εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να διατηρήσετε αυτή τη φτέρη σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους.

Όταν ποτίζετε, ποτίζετε βαθιά και μετά αφήνετε να στραγγίξει. Αποφύγετε τη φύτευση σε βρεγμένο έδαφος και επιλέξτε ένα χαλαρό μείγμα που στραγγίζει γρήγορα.

φτέρη κροκόδειλου

Με σχήμα φύλλου που θυμίζει λέπια κροκόδειλου. Ο κροκόδειλος είναι μια φτέρη που φαίνεται εξωτική και της αρέσει η υγρασία και η υγρασία μαζί.

Χρειάζεται τακτικό πότισμα για να είναι χαρούμενο και να ευδοκιμήσει. Χρειάζεται όμως ένα μείγμα γλάστρας που βοηθά στην αποστράγγιση και δεν θα μουσκέψει με το συνεχές πότισμα.

Οι φτέρες αλιγάτορα τα καταφέρνουν καλύτερα σε έμμεσο ή ακόμα και χαμηλό φωτισμό. Δεν ανέχεται το δυνατό ηλιακό φως Επομένως, αποφύγετε να το τοποθετήσετε κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό.

Φτέρη καγκουρό

Οι φτέρες καγκουρό εσωτερικού χώρου καλλιεργούνται ως επιτραπέζια φυτά με μάλλον επιθετικό μοτίβο ανάπτυξης. Υπάρχουν όμως φύλλα διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών.

Το χρώμα των φύλλων είναι ανοιχτό ή ασβέστη με σκούρες φλέβες να τρέχουν στη μέση.

Σε εξωτερικούς χώρους μπορεί να αναπτυχθεί στις ζώνες USDA 9-11, αλλά σε άλλες ζώνες θα πρέπει να διατηρείται ως εσωτερική φτέρη.

Οι συμβουλές φροντίδας για τις οποίες μιλάω είναι για άλλα είδη φτέρης. Αυτό ισχύει και εδώ: Διατηρήστε το σε έντονο φως. Ποτίζετε τακτικά, παρέχετε υγρασία και ένα μείγμα γλάστρας που στραγγίζει καλά.

φτέρη της Βοστώνης

Οι φτέρες της Βοστώνης είναι οι πιο συνηθισμένες φτέρες που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους. Το μακρύ, χαρακτηριστικό μέτωπο σε σχήμα σπαθιού είναι άμεσα αναγνωρίσιμο.

Αυτή η φτέρη μπορεί να μεγαλώσει 2-3 πόδια ύψος και πλάτος, καθιστώντας την ιδανική ως επιτραπέζια φτέρη. κρεμαστό καλάθι φτέρη ή φυτεύονται γενικά σε γλάστρες

να βοηθήσει να αναπτυχθεί πιο εντατικά Τοποθετήστε το σε φωτεινό σημείο που δέχεται άμεσο φως.

Αυτό το φυτό προτιμά τις μέτριες θερμοκρασίες και δεν ανέχεται την υπερβολική ζέστη ή το κρύο. χρειάζονται υγρό χώμα που δεν επιτρέπεται να στεγνώσει Όπως οι περισσότερες φτέρες χρειάζονται υψηλή υγρασία

Συμβουλές για την καλλιέργεια φτέρων σε εσωτερικούς χώρους

Οι φτέρες δεν είναι το είδος των φυτών σε γλάστρες. Είναι ένα κοινό φυτό «βάλε το και ξεχάστε», οπότε αν θέλετε να το καλλιεργήσετε με επιτυχία σε εσωτερικούς χώρους Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να διορθώσετε πρώτα:

– Οι φτέρες χρειάζονται πολλή υγρασία.

Εάν δεν έχετε υγραντήρα Τοποθετήστε τη φτέρη σε ένα δίσκο με βότσαλο με νερό ή ομίχλη. μακριά από το φούρνο αεριζόμενο κλιματιστικό και άλλες πηγές θερμότητας ή κρύου

– Μην αφήνετε τα υλικά της κατσαρόλας να στεγνώσουν.

Αυτά τα φυτά χρειάζονται σταθερά υγρό έδαφος. και θα στεγνώσει γρήγορα αν αφεθεί να στεγνώσει το χώμα Θα πρέπει να φυτευτεί σε μείγμα τύρφης που στραγγίζει γρήγορα για να αποφευχθούν προβλήματα μυκήτων και σήψης.

– Παρέχετε μόνο έμμεσο φως

Το άμεσο φως αυξάνει την εξάτμιση και καθιστά δύσκολη τη διατήρηση αρκετής υγρασίας για να διατηρηθούν αυτά τα φυτά χαρούμενα. Για να μην αναφέρουμε ότι το άμεσο ηλιακό φως θα κάψει τα νεαρά φύλλα αυτών των φτερών. Αυτά τα φυτά είναι πιθανώς πιο ευτυχισμένα σε χαμηλό φωτισμό.

– Οι φτέρες προτιμούν ελαφρώς πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι φτέρες δεν έχουν καλή απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες που μειώνουν την υγρασία. καθιστώντας δύσκολη την επιβίωση

Επομένως, οι θερμοκρασίες θα πρέπει να διατηρούνται γύρω στους 70 F για να ευδοκιμήσουν αυτές οι φτέρες. Μερικές φτέρες είναι πιο ανθεκτικές στο κρύο από άλλες. Αλλά κανένα από αυτά δεν είναι σκληρυμένο.

συνοψίζω

Δεν είναι καλλωπιστικό φυτό στο σπίτι. Εάν μπορείτε να διαχειριστείτε ορισμένα είδη φτέρης για να έχετε την υγρασία που θέλετε Εάν ποτίζετε τακτικά Το μείγμα γλάστρας της φτέρης θα παραμείνει υγρό αλλά όχι μουσκεμένο.

Υποστηρίζεται ότι είναι καλύτερο να ποτίζετε αυτά τα φυτά αντί να αφήνετε το μείγμα γλάστρας να στεγνώσει. Αλλά από την εμπειρία μου, είναι καλύτερα να μην ποτίζετε.

Μερικοί από τους κινδύνους του υπερβολικού ποτίσματος μπορούν να αποφευχθούν επιλέγοντας ένα μείγμα γλάστρας που συγκρατεί την υγρασία αλλά δεν ποτίζεται υπερβολικά. Τα μείγματα γλάστρας για τροπικά φυτά θα λειτουργήσουν και για αυτές τις φτέρες.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *