11 λόγοι για να φυτέψετε ζίνιες με επάρκεια αυτή τη σεζόν

Profusion Zinnia στον κήπο

Τα Zinnias είναι από καιρό γνωστά για τα ζωηρά τους χρώματα. θερμική αντίσταση και εύκολη φύτευση τους επίσης Ιδανικό για επικονίαση! Συχνά θα βρείτε ζίννιες στον λαχανόκηπο της αυλής σας, στον κήπο με λουλούδια ή φυτεμένες στον κήπο σας.

Όταν η Sakata Seed παρουσίασε τις πρώτες τους υβριδικές ζίννιες τη δεκαετία του 1990 με την ονομασία Profusion Series, έμοιαζαν να έγιναν αμέσως επιτυχία. Ένας διασταυρούμενος εκτροφέας της ζίννιας, γνωστός για τις μεγάλες, πολύχρωμες ανθοφορίες της που είναι ανθεκτικές στις ασθένειες. Και το αποτέλεσμα είναι ένα μικρό, ανθεκτικό στις ασθένειες, πολύχρωμο δέντρο ζίννιας.

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο στον εξωραϊσμό σας; Ψάχνετε για καταπληκτικά φυτά για τις γλάστρες σας; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε. 11 λόγοι για τους οποίους πρέπει να μεγαλώσετε τόσες πολλές ζίνιες Φέτος στον κήπο σας!

έχουν ανοσία

Η σειρά είναι γνωστή για την αντοχή της στις ασθένειες.

Μερικές φορές μπορείτε να κάνετε όλα τα σωστά πράγματα για να αποτρέψετε ασθένειες στον κήπο σας. Αλλά και πάλι δεν είναι αρκετό Πότισμα το πρωί για να στεγνώσουν τα φυτά όταν ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό. Έλλειψη ποτίσματος στη βάση του δέντρου Και η αύξηση της απόστασης μεταξύ των φυτών είναι μερικοί τρόποι για να μειώσετε τον αντίκτυπο της ασθένειας και την εξάπλωσή της στον κήπο σας.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν άλλα εργαλεία στη γραμμή εργαλείων σας. επιλογή ποικιλιών ανθεκτικών στις ασθένειεςΟι παραγωγικές ζίννιες είναι γνωστό ότι είναι ανθεκτικές στις ασθένειες. Αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής της ζίννιας και αποφεύγει προβλήματα που μπορεί να βλάψουν άλλες ποικιλίες ζίννιας.

Διάφορες μυκητιασικές και βακτηριακές ασθένειες κηλίδων στα φύλλα (όπως η κηλίδα των φύλλων Alternaria), καθώς και το ωίδιο, επηρεάζουν συνήθως τους κήπους ζίννιας.ΖίννιαΓια το λόγο αυτό, πολλοί κηπουροί επιλέγουν να μην συμπεριλάβουν τις ζίνιες στο τοπίο.

Ποικιλίες Zinnia που είναι πιο ανθεκτικές στις ασθένειες. αλλά συνήθως δεν χρειάζεται να φυτευτούν οριζόντια, είναι μια κοντόφυλλη ζίννια (ή Zinnia angustifolia) Από τη Sakada Seeds, ένας κτηνοτρόφος διασταύρωσε ζίννιες κήπου με κοντόφυλλα ζίννιες για να παράγει φυτά εξαιρετικά ανθεκτικά στις ασθένειες που είναι μικρού μεγέθους για να αναπτυχθούν. Πολλά υβρίδια Zinnia είναι το αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών αναπαραγωγής!

είναι ανθεκτικά στην ξηρασία

Η Zinnia μεγαλώνει στον κήπο.
Οι ζίνιες είναι ανθεκτικές στην ξηρασία και δεν ανέχονται το υγρό ή βρεγμένο έδαφος.

Οι ζίννιες ευδοκιμούν σε άνυδρα περιβάλλοντα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι Οι ποικιλίες της ζίννιας δεν είναι ανθεκτικές στην υγρασία. ή βρεγμένο χώμα όλη την ώρα. Η αποστροφή τους στην υψηλή υγρασία τα καθιστά ιδανικά για περιοχές επιρρεπείς στην ξηρασία.

Μην με παρεξηγείτε, οι ζίννιες θα έχουν ακόμα αρκετή υγρασία στον κήπο. Αλλά θα ανεχθούν πολύ ξηρές περιόδους (όπως τα μέσα του καλοκαιριού).

Επιπλέον, επειδή είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις συνθήκες ξηρασίας. επομένως μπορεί να αντέχει σε περιβάλλοντα που αποστραγγίζονται γρήγορα από τα δοχεία. Όχι τόσο διψασμένο όσο πολλές άλλες πολύχρωμες εναλλακτικές.

είναι ανθεκτικά στη θερμότητα

λουλούδια που ανθίζουν στον κήπο
Η σειρά Profusion είναι γνωστή για την αντοχή της στη θερμότητα. Έτσι μπορείτε να τα φυτέψετε στις πιο ηλιόλουστες περιοχές του κήπου σας.

Οι παραγωγικές ζίννιες είναι γνωστό ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στη θερμότητα! Η ανοχή στη θερμότητα είναι η ικανότητα ανάπτυξης και παραγωγής καρπών σε υψηλές θερμοκρασίες. Ορισμένα είδη και ορισμένες ποικιλίες, αν και στενά συγγενικά, αλλά μπορεί να εμφανίζει διαφορετικούς βαθμούς ανοχής στη θερμότητα.

Η σειρά λέγεται ότι είναι η καλύτερη από αυτές. αντιθερμικό σε θερμοκήπια και τοπία ακόμη και σε περιοχές με υψηλή θερμοκρασία τη νύχτα Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για ένα εξαιρετικά ηλιόλουστο σημείο στον κήπο σας ή εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα.

Προσελκύουν τις πεταλούδες

πεταλούδα κάθεται σε ένα λουλούδι
Το νέκταρ Zinnia προσελκύει πεταλούδες στον κήπο σας.

Αν είστε λάτρης των πεταλούδων που κυματίζουν γύρω από την εξώπορτά σας. Η καλλιέργεια ζίννιας στον κήπο σας είναι η σωστή επιλογή για εσάς! Οι πεταλούδες αγαπούν το νέκταρ που παρέχει η ζίνια. Ελκύονται επίσης από ζωηρά χρώματα όπως ροζ, μωβ, πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο.Η σειρά Profusion διατίθεται σε κόκκινο, κερασί, πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο.

Ακόμη και το σχήμα του λουλουδιού ή το μέγεθος των πετάλων μπορεί να κάνει το λουλούδι να φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικό για τις πεταλούδες. Οι πεταλούδες προτιμούν λιγότερα πέταλα. Για εύκολη πρόσβαση στην πηγή μελιού.

Οι ποικιλίες Zinnia με επιπλέον πέταλα μπορεί μερικές φορές να κρύψουν την πηγή νέκταρ. καθιστώντας τους επικονιαστές λιγότερο πιθανό να επισκέπτονται

Αυτό το σετ είναι ημίδιπλο. Αυτό σημαίνει ότι έχει λιγότερα πέταλα από τον πλήρη διπλό τύπο. Αλλά υπάρχουν ακόμα επιπλέον πέταλα για μια «γεμάτη» εμφάνιση, διευκολύνοντας τις πεταλούδες να έχουν πρόσβαση στο νέκταρ!

Επίσης, το να έχεις φαρδιά, επίπεδα πέταλα είναι πολύ χρήσιμο καθώς επιτρέπει στην πεταλούδα να προσγειωθεί στο λουλούδι.

κομμένο και φτιαγμένο καινούργιο

κηπουρός που κόβει λουλούδια ζίνια
Συνιστάται να κόβετε τα άνθη για να επιτρέψετε στη ζίνια να συνεχίσει να παράγει νέα άνθη.

Οι παραγωγικές ζίννιες έχουν τις ίδιες ιδιότητες με τις άλλες ζίννιες. και την ικανότητα να ανθίσει ξανά όταν το φυτό αποκοπεί. («νεκρό κεφάλι»). Αυτό είναι γνωστό ως

Ένας λόγος που μπορεί να θέλετε να κόψετε λουλούδια είναι να τα χρησιμοποιήσετε. κομμένες συνθέσεις λουλουδιών ή επειδή τα άνθη αρχίζουν να μαραίνονται μετά την επικονίαση Απλώς κόβοντας τους μίσχους πάνω από το σύνολο των φύλλων λέει στο φυτό να στείλει περισσότερα λουλούδια.

Η σειρά θα συνεχίσει να ανθίζει όσο κρατάτε τα φυτά νεκρά καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Έχουν όμως και ιδιότητες. «αυτοκαθαρισμός» επίσης, με άλλα λόγια Αν ξεχάσεις τον θάνατο Το δέντρο θα σε φροντίσει!

Άμεση σπορά και εύκολη καλλιέργεια.

λουλούδια ζίνια που ανθίζουν στον κήπο
Αυτή η ποικιλία ζίννιας έχει υψηλό ρυθμό βλάστησης και μπορεί να σπαρθεί απευθείας στον κήπο.

Σε ένα θερμοκήπιο, αυτό το σετ έχει ποσοστό βλάστησης 90% ή περισσότερο.Είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για άμεση σπορά στον κήπο. Ο υψηλός ρυθμός βλάστησης το καθιστά δυνατό. Οι ζίννιες καλλιεργούνται πολύ εύκολα.Ακόμα και ο πιο ερασιτέχνης κηπουρός Αν και η συλλογή των σπόρων ζίννιας μπορεί να διαρκέσει λίγο. Αλλά το υψηλό ποσοστό βλάστησης αξίζει τον κόπο!

πριν επιχειρήσετε απευθείας σπορά Βεβαιωθείτε ότι έχει περάσει ο τελευταίος αναμενόμενος παγετός. Θυμηθείτε ότι αυτές οι ζίννιες αγαπούν τη θερμότητα. Αν και αντέχουν σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Είναι νικητές των βραβείων.

Η Zinnia έχει πολλά λευκά άνθη.
Η AAS παρουσιάζει White, Orange, Double Hot Cherry. και άλλα λουλούδια της σειράς

Πολλά χρώματα από τη σειρά Profusion έχουν βραβευτεί! Η All-America Selections (AAS) είναι ένας μη κερδοσκοπικός εθνικός οργανισμός δοκιμών φυτών στη Βόρεια Αμερική που δεν έχει πουλήσει ακόμη νέες ποικιλίες ή ποικιλίες στο κοινό.

Τον Ιούλιο του 2022, η AAS βράβευσε 8 Profusion zinnias ως νικητές AAS. Οι νικητές AAS επιλέχθηκαν για την υπεροχή τους στην αντοχή στις ασθένειες. μοναδικότητα, παραγωγή, γεύση ή άλλους παράγοντες

ο ποικιλία χρωμάτων Οι τρέχοντες νικητές του AAS είναι οι Orange, Cherry, White, Double Hot Cherry, Double Deep Salmon, Red και Red Yellow Bicolor.

Η Floroselect είναι ένας διεθνής οργανισμός στον κλάδο της καλλωπιστικής βιομηχανίας όπου ειδικοί συγκεντρώνονται για να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν νέα φυτά σε γλάστρες και καλλωπιστικά. Όχι μόνο οι νικητές του βραβείου Profusion zinnias AAS, το Profusion Red και το Profusion Double Hot Cherry είναι νικητές του βραβείου Fleuroselect Gold Medal!

Έχουν μικρές συνήθειες.

πορτοκαλί ζίννια
Αυτές οι ζίννιες είναι πολύ μικρές. Το ύψος κυμαίνεται από 8 έως 18 ίντσες.

Επειδή η σειρά Profusion είναι ένα υβρίδιο μεταξύ 2 στελεχών (Ζ. elegans και Z. angustifolia) Θα διαπιστώσετε ότι αυτός ο τύπος είναι πολύ μικρός όπως είναι. Z. angustifolia μητρική εταιρεία.

Οι ζίνιες φυτεύονται καλύτερα σε γλάστρες ή στην άκρη των παρτεριών. μεγαλώνουν παντού 8 ίντσες έως 18 ίντσες ύψοςΑνάλογα με την περίοδο φύτευσης, αν φυτευτεί στο έδαφος, φυτευτεί σε δοχείο.

έχουν μακριά λουλούδια

κόκκινη και ροζ ζίνια
Οι ζίνιες ανθίζουν από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το αιώνιο χρώμα! Αυτή η σειρά ανθίζει στις αρχές του καλοκαιριού και συνεχίζει μέχρι το φθινόπωρο. κρύβω Αυτό θα βοηθήσει τα φυτά να φαίνονται καλά. Αυτά τα δέντρα έχουν μεγάλες βάσεις κλαδιών. Σημαίνει ότι το δέντρο είναι κυριολεκτικά καλυμμένο με λουλούδια!

Είναι επίσης γνωστά για την ικανότητά τους να καθαρίζονται. Αυτό σημαίνει ότι ενώ το κόψιμο του κεφαλιού θα βοηθήσει. Αλλά το φυτό τείνει να τραβήξει το κεφάλι από μόνο του. καθιστώντας το πολύ χαμηλή συντήρηση

Είναι πολύχρωμα.

Πολλές ζίνιες σε διάφορα έντονα χρώματα.
Η σειρά είναι γνωστή για τα μοναδικά και ζωντανά λουλούδια της που αποτελούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε κήπο με λουλούδια.

Τα Zinnias της σειράς Profusion είναι γνωστά για τα εξαιρετικά ζωντανά τους χρώματα!

Το Profusion Red είναι γνωστό για το μοναδικό «αληθινό κόκκινο» χρώμα του που δεν ξεθωριάζει στον ήλιο. Ο κριτής της AAS αναφώνησε: «Τόσο χαριτωμένο! Wow wow wow!» Δύο έντονα κοκκινοκίτρινα με βαθύ κόκκινο κεντρικό δαχτυλίδι και έντονο κίτρινο άκρο πέταλα. Τα κιτρινοκόκκινα δίχρωμα λουλούδια ξεθωριάζουν σε βερίκοκο, σολομό και σκονισμένο τριαντάφυλλο καθώς προχωρά η εποχή.

Το Profusion Double Deep Salmon είναι μια όμορφη ροζ-πορτοκαλί ζίννια. Νικητής AASΤο Profusion Double Hot Cherry είναι ένα υπέροχο σκούρο τριαντάφυλλο με πολλά πέταλα. ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες το ροζ χρώμα δεν ξεθωριάζει

Αν ψάχνετε για μια λευκή ζίνια με λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα, μην ψάχνετε άλλο. Θα σας αρέσει η όμορφη λευκή ζίνια.

περισσότερα πορτοκάλια και πολλά κεράσια Το AAS θα είναι επίσης νικητής. Άλλα χρώματα της σειράς περιλαμβάνουν το βερίκοκο, το λεμόνι και τη φωτιά. Η πληθωρική φωτιά zinnia είναι ασυνήθιστη με τόνους ηλιοβασιλέματος και αχνές ρίγες στα πέταλα.

συνεπείς συνήθειες ανάπτυξης

Ομοιόμορφη ανάπτυξη πολλών ζίννιων
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της σειράς είναι η συνεχής ανάπτυξή της.

Όταν κάνετε έρευνα για ζίνιες (Profusion zinnias), ανοχή στη θερμότητα. αντοχή σε ασθένειες Και οι εξαιρετικές συνήθειες ανάπτυξης είναι οι τρεις κορυφαίες ιδιότητες που θα αναζητήσετε. Δεν είναι μόνο αυτά τα φυτά αλλά συμπαγής Αλλά εξακολουθεί να αναπτύσσεται πολύ σταθερά.

Αυτό οφείλεται στη δυνατότητα δημιουργίας βασικών κλάδων. Μερικές φορές οι ψηλές ποικιλίες ζίννιας στον κήπο μπορεί να αναπτυχθούν ακανόνιστα ή να αποτύχουν λόγω του ύψους τους.Πολλές ζίννιες εκτρέφονται για συμπαγή, ομοιόμορφη ανάπτυξη.

γιατί η ανάπτυξη είναι πολύ ομοιόμορφη επομένως κατάλληλο για πολλαπλασιασμό φυσικό κρεβάτι, δοχείοκαι επίσης κρεμαστό καλάθι! ταιριάζουν με διαφορετικά χρώματα δύο ή τρία χρώματα μαζί Και θα έχετε μια όμορφη εμφάνιση όλο το καλοκαίρι.

τελικές σκέψεις

Αν ψάχνετε για ένα λουλούδι που είναι εύκολο να αναπτυχθεί, ανθεκτικό στις ασθένειες, συμπαγές και όμορφο. Το λουλούδι Zinnia θα σας λύσει όλα τα προβλήματα! Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι όταν αυτές οι υβριδικές ζίννιες βγήκαν στην αγορά. Έχουν δημιουργήσει ένα προϊόν. έχει σημαντική επιρροή στην κηπουρική του κόσμου.

Ακόμα και ο ερασιτέχνης κηπουρός έχει επιτυχία με αυτές τις φωτεινές ζίνιες. Σχεδόν κάθε χρώμα έχει κερδίσει, κάνοντας το Profusion μια εύκολη επιλογή για να σχεδιάσετε το παρτέρι σας!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *