15 είδη φυτών αλοκασίας – Σπάνιες & δημοφιλείς ποικιλίες (με εικόνες)

15 είδη φυτών αλοκασίας - Σπάνιες & δημοφιλείς ποικιλίες (με εικόνες)

Εάν δυσκολεύεστε να φέρετε αλοκασία στο σπίτι σας δεν είσαι μόνος Εξάλλου, υπάρχουν τόσα πολλά φυτά Alocasia για να διαλέξετε που είναι κατανοητό απρόθυμο.

Τα φυτά αλοκασίας είναι γνωστά για τα εκπληκτικά φύλλα, τα μεγέθη, τα σχήματα και τα χρώματά τους. Προσθέτει μια αίσθηση αίγλης σε μέρη.

Αυτά τα φυτά είναι εγγενή στην υποτροπική Ασία και την Ανατολική Αυστραλία. Επομένως, η επαρκής υγρασία και ζεστασιά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη.

Ευτυχώς, η αλοκασία μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους και πολλές ποικιλίες μπορούν να βρεθούν σε φυτώρια αν το αποφασίσετε.

Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς και ενδιαφέρουσες ποικιλίες Alocasia που πρέπει να λάβετε υπόψη:

Alocasia Dragon Scale

Ρίξτε μια ματιά στο Dragon Scale Alocasia και θα καταλάβετε αμέσως την ελκυστικότητά του. Τα ασημένια φύλλα του φυτού είναι σκούρα πράσινα. Υπάρχουν κύριες γραμμές και δευτερεύουσες γραμμές παρόμοιες με τις κλίμακες του δράκου.

Τα φύλλα αυτής της ποικιλίας κυμαίνονται από 4 έως 6 ίντσες ενώ το ύψος του φυτού κυμαίνεται από 40 έως 80 ίντσες.

Τα λέπια του δράκου Alocasia ευδοκιμούν σε υψηλή υγρασία. Αυτό καθιστά δύσκολη τη συντήρηση σε εσωτερικούς χώρους χωρίς υγραντήρα ή ομίχλη.

Alocasia zebrina

Η Zebrina είναι ένα από τα πιο κομψά και συμπαγή είδη Alocasia. Έχει λεπτά ανοιχτοπράσινα φύλλα σε ψηλούς μίσχους με ρίγες ζέβρας. Κάντε το φυτό με πολλή πίτσα.

Αν και η αλοκασία δεν είναι εύκολο να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους, Αλλά όταν καταλαβαίνεις τις ανάγκες του. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε αλοκασία σε εσωτερικούς χώρους.

Η Zebrina λατρεύει το άφθονο φως και την υγρασία. Χρειάζεται ένα καλά στραγγισμένο μείγμα γλάστρας και μέτριο πότισμα.

Alocasia Black Velvet

Αυτή η ποικιλία αλοκασίας είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ποικιλίας επιλογών όταν πρόκειται για φυτά αλοκασίας. Έχει ασημί λευκές φλέβες και μέτρια προς σκούρα πράσινα φύλλα.

λόγω του διαχειρίσιμου μεγέθους του Το δέντρο σπάνια μεγαλώνει πάνω από 20 ίντσες σε ύψος, καθιστώντας το ιδανικό για φύτευση ακόμη και σε τοπία όπου η υψηλή ζέστη και η υγρασία επιτρέπουν σε αυτό το φυτό να ευδοκιμήσει.

Μην τοποθετείτε αυτή την ποικιλία στο άμεσο ηλιακό φως. Τα τρυφερά φύλλα του είναι ευαίσθητα στο άμεσο φως και καίγονται εύκολα αν δεν προστατεύονται από τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου.

Πίσω Αλοκασία

Τα χρωματικά μοτίβα των φύλλων Alocasia είναι συνήθως λευκές ή ανοιχτόπράσινες ραβδώσεις σε σκούρο ή μεσαίο πράσινο φόντο.

Αυτό το μοτίβο αντιστρέφεται στο Reversa. Οι φλέβες και οι μεσαίες φλέβες είναι σκούρο πράσινο. Τα υπόλοιπα φύλλα είναι ασημοπράσινα.

Αυτή είναι μια άλλη μικρής ανάπτυξης ποικιλία Alocasia, με φύλλα ύψους έως 8 ίντσες ενώ το φυτό είναι περίπου 16 ίντσες ύψος.

Alocasia Brisbane

Εγγενές στην ανατολική Αυστραλία, το Alocasia brisbanensis, γνωστό και ως κρίνος Gunjevoy, είναι ένα ψηλό αναπτυσσόμενο είδος Alocasia που μπορεί να φτάσει τα 6 πόδια ύψος και 2,5 πόδια μήκος.

Αυτό το φυτό έχει γυαλιστερά πράσινα φύλλα και προτιμά το έμμεσο φως και το σταθερά υγρό έδαφος. Προτιμά υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Αυτό το δέντρο δεν είναι κατάλληλο για εσωτερική καλλιέργεια. Έτσι, εκτός αν ζείτε σε μια περιοχή όπου το κλίμα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια αυτού του φυτού σε εξωτερικούς χώρους. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να ελέγξετε τις άλλες ποικιλίες Alocasia που αναφέρω σε αυτό το άρθρο.

Alocasia lauterbachiana

Είδος Αλοκασίας με υψηλή καλλωπιστική αξία. Lauterbachiana Έχει μακρόστενα φύλλα με οδοντωτές άκρες.

Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται έντονα όταν διατηρείται σε άριστες συνθήκες. Συνήθως μεγαλώνουν σε 3 πόδια ύψος και 3-5 πόδια πλάτος.

λόγω των προτύπων ανάπτυξης Η τακτική λίπανση με ασθενές διάλυμα θα βοηθήσει το φυτό να παράγει εντυπωσιακό φύλλωμα.

Alocasia Fried Deck

Εάν το Black Velvet Alocasia φαίνεται λίγο πολύ έντονο για το γούστο σας, το Frytek είναι μια καλή επιλογή. Τα φύλλα είναι ανοιχτό πράσινο. Οι κύριες φλέβες είναι λευκές κρεμώδεις.

Ενώ η δομή των φύλλων είναι παρόμοια με το μαύρο βελούδο. Οι γέφυρες τηγανίσματος έχουν ύψος περίπου 2-3 ​​πόδια με φύλλα μήκους έως 18 ίντσες.

Τα φύλλα του Frydeck είναι ευαίσθητα στο άμεσο ηλιακό φως. Χρειάζεται όμως έντονο έμμεσο φως για να ευδοκιμήσει. σε πολύ χαμηλό φωτισμό Τα φυτά μπορεί να πέσουν ή να έχουν πόδια που μεγαλώνουν.

Alocasia Santeriana

Alocasia santeriana, κοινώς γνωστή ως όσπρια. Είναι ένα φυτό που αναγνωρίζεται αμέσως από τα εντυπωσιακά φύλλα του.

Τα σκούρα πράσινα φύλλα σε σχήμα V έχουν κυματιστές άκρες και πυκνές φλέβες που σχεδόν προεξέχουν από το φύλλο.

Είναι μια ποικιλία ψηλής ανάπτυξης (4-6,5 πόδια) που απαιτεί φιλτραρισμένο ή έμμεσο φως. Χρειάζεται μέτριο πότισμα. Δεν του αρέσει το υπερβολικό πότισμα αλλά συχνά βυθισμένο

Φυτέψτε τα σε γλάστρες που στραγγίζουν καλά και φροντίστε να έχουν αρκετή υγρασία και φως. Μην εκτίθεστε στο άμεσο ηλιακό φως. διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ή ψυχρούς ανέμους

Alocasia Cooperia

Μία από τις ποικιλίες «Jewel», η Cabria έχει πράσινο, χάλκινο και ασημί φύλλωμα με σκούρες πράσινες κύριες φλέβες.

Η κάτω πλευρά των φύλλων είναι επίσης ενδιαφέρουσα, με μια κόκκινη απόχρωση που προσθέτει μόνο στην ελκυστικότητα αυτού του φυτού.

Ήταν μια μικρή αλοκάσια που είχε ύψος μόλις ένα πόδι. Αναπτύσσεται καλά σε υψηλή υγρασία και μπορεί να φυτευτεί στο τοπίο.

Δεν είναι αλοκάσια και απαιτεί την ίδια φροντίδα και προσοχή με άλλα είδη αλοκασίας.

Alocasia Amazonica

Ονομάζεται Alocasia poly, αυτός ο τύπος Alocasia έχει σκούρα πράσινα φύλλα σε σχήμα V με παχιές, μακριές κύριες φλέβες που έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα. Η κάτω πλευρά του φύλλου είναι κοκκινοκαφέ.

Η Amazonica μπορεί να φτάσει τα δύο πόδια και να εξαπλωθεί. Λατρεύει το μέτριο πότισμα και την υγρασία.

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε έντονο, έντονο φως και υποφέρει όταν διατηρείται στο σκοτάδι ή εκτίθεται σε άμεσο, δυνατό φως. Τα φύλλα του φυτού μπορεί να φαίνονται υγιή. αλλά μπορεί να καεί εάν εκτεθεί σε πολύ ηλιακό φως

Alocasia Cucallata

Μια από τις απλούστερες ποικιλίες Alocasia, η Cucullata συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τους χαριτωμένους μίσχους και τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς.

Λέγεται ότι αυτή η αλοκασία θα φέρει καλή τύχη στον ιδιοκτήτη της. Αυτό εξηγεί γιατί αυτό το φυτό ονομάζεται Χέρι του Βούδα.

Ιθαγενής στην Ταϊλάνδη και το Λάος Αυτό το φυτό αγαπά τη ζέστη και την υγρασία. Η προσοχή είναι απαραίτητη κατά το πότισμα αυτού του φυτού ή τη λίπανσή του κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Τόσο το υπερβολικό πότισμα όσο και η υπερβολική λίπανση μπορούν να βλάψουν γρήγορα το φυτό. Να είστε προσεκτικοί με το άμεσο ηλιακό φως Τα νεαρά φύλλα της Cucullata μπορούν να καούν εύκολα.

Alocasia Silver Dragon

Το σχέδιο των φύλλων αυτής της αλοκασίας μοιάζει με λέπια δράκου, ωστόσο, οι ασημένιοι δράκοι έχουν ασημί πράσινα φύλλα με πράσινες κύριες φλέβες.

Με ύψος 1,6 πόδια, αυτή είναι μια μικρή αναπτυσσόμενη αλοκασία που ευδοκιμεί ακόμη και σε τοπία όπου η υγρασία και η ζέστη δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για αυτό το φυτό.

Οι απαιτήσεις συντήρησης είναι παρόμοιες με τις ζυγαριές δράκου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φυτά χρειάζονται μέτριο πότισμα, υψηλή υγρασία, έντονο φως και έδαφος που στραγγίζει γρήγορα για να αποφευχθούν προβλήματα με τις ρίζες των μυκήτων.

Alocasia Melo

Εάν η υφή των φύλλων είναι το πιο ελκυστικό πράγμα στα αειθαλή φυτά, η μολόχα Alocasia δεν θα σας απογοητεύσει. Η τραχιά υφή του γίνεται πιο ελκυστική από τις κύριες και δευτερεύουσες φλέβες που είναι ορατές στα φύλλα. με αποτέλεσμα όμορφα και πολύπλοκα μοτίβα

Περίπου 1-2 πόδια ύψος Τα φύλλα έχουν μήκος 20 ίντσες και πλάτος 10 ίντσες Το σκούρο πράσινο χρώμα συνδυάζεται καλά με την τραχιά υφή των φύλλων.

για τις απαιτήσεις φροντίδας των φυτών Όσοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη φροντίδα των τροπικών φυτών ή τη φροντίδα των φυτών αλοκασίας δεν θα αντιμετωπίσουν καμία πρόκληση.

Βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετό φως χωρίς άμεσο ηλιακό φως. ομοιόμορφα υγρό έδαφος μείγμα γλάστρας που στραγγίζει γρήγορα και υπερβολική υγρασία

Προσθέστε λίγο αραιωμένο λίπασμα κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να διατηρήσετε τα φυτά σας να αναπτύσσονται καλά.

Alocasia Odora

Το Alocasia Odora, γνωστό και ως κρίνος νύχτας, είναι ένα όρθιο φυτό που φτάνει τα 4-8 πόδια ψηλά.Τα φύλλα σε σχήμα κουπιού κάθονται σε εύρωστα στελέχη.Τα φύλλα μεγαλώνουν σε μήκος 2 πόδια και πλάτος 1 πόδι.

Αυτό το φυτό πήρε το όνομά του από τα αρωματικά άνθη του που μοιάζουν με κρίνα. Έχει ανοιχτόχρωμα άνθη ροδακινιάς και μίσχους λουλουδιών.

Το Odora αναπτύσσεται καλά στη σκιά ή τη μερική σκιά και απαιτεί φυσικά πλούσιο, υγρό έδαφος. Αυτό το φυτό είναι εγγενές στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία.

Το Alocasia Odora αναπτύσσεται καλύτερα σε εξωτερικούς χώρους στο φυσικό του περιβάλλον σε θερμοκήπιο. Αλλά και σε εσωτερικούς κήπους όπου τα κλίματα επιτρέπουν σε αυτό το φυτό να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους.

Alocasia macrorhiza

γνωστό ως γιγάντιο ταρό Αυτό το φυτό έχει ψηλό και δυνατό στέλεχος. μεγάλα φύλλα με κυματιστές οδοντωτές άκρες

Το φυτό μπορεί να φτάσει τα 12-15 πόδια ύψος και τα φύλλα 3-6 πόδια πλάτος και 2-4 πόδια πλάτος Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν είναι το τυπικό σας «οικιακό φυτό» της Αλοκασίας.

Αυτό το φυτό προτιμά τη μερική σκιά και είναι καλύτερο όταν καλλιεργείται σε υγρό, πλούσιο σε οργανικά εδάφη.

συνοψίζω

Τα φυτά αλοκασίας χαρακτηρίζονται από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και σχετικά απλές απαιτήσεις φροντίδας. εκτός του φυσικού οικοτόπου Αυτά τα δέντρα αναπτύσσονται καλά σε θερμοκήπια και εσωτερικούς χώρους διαβίωσης. Εάν μπορείτε να διατηρήσετε ένα κατάλληλο περιβάλλον

Μερικές από τις ποικιλίες Alocasia που ανέφερα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον σας και μπορείτε να τις βρείτε στο τοπικό σας κέντρο κήπου.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *