15 Τύποι αναρριχητικών φυτών εσωτερικού χώρου

15 Τύποι αναρριχητικών φυτών εσωτερικού χώρου

Τα αναρριχητικά φυτά κάνουν ενδιαφέρουσες οθόνες στο σπίτι ή τον κήπο σας. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν. μερικά είδη ανθίζουν ενώ ορισμένα είδη ευδοκιμούν ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμπέλια και άλλα αναρριχητικά φυτά. για να καλύψετε τους τοίχους του σπιτιού σας Δημιουργήστε μια περίτεχνη οθόνη Ή προσθέστε λίγο πράσινο στην κουζίνα ή το σαλόνι σας.

με τόσες πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε Ο καθένας μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την επιλογή σύμφωνα με τις προτιμήσεις του.

Εδώ είναι οι κορυφαίες επιλογές μου για αναρριχητικά και συρόμενα φυτά εσωτερικού χώρου:

Philodendron Skadens

Εύκολα αναγνωρίσιμο, το φιλόδεντρο είναι ένας εξαιρετικός ορειβάτης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν απαιτείται κατάλληλη φροντίδα, όπως έντονο φως, έμμεσο φως και πότισμα όποτε το χώμα στεγνώνει στην αφή.

Τα φιλόδεντρα Heartleaf διατίθενται στο εμπόριο και είναι εύκολο να βρεθούν. σκαρφαλώνει χαρούμενα Κρεμασμένο όμως με ξηρούς καρπούς σε ένα κρεμαστό καλάθι.

Μπορείτε να το εκπαιδεύσετε να σκαρφαλώνει σε τοίχους, πυλώνες ή άλλες κατασκευές. στο σπίτι σου

Αμπέλες Maidenhair

Με στιβαρούς μίσχους που αναπτύσσονται πυκνά σε ένα παχύ πράσινο πέπλο, οι κληματαριές είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά για να σκαρφαλώσετε σε πέργκολα ή βρύα.

Τα μικρά, στρογγυλεμένα φύλλα είναι σφιχτά συσκευασμένα, με αποτέλεσμα ένα δαντελωτό μοτίβο και μια λεπτή εμφάνιση. για καλύτερα αποτελέσματα Τοποθετήστε αυτό το φυτό σε ένα φωτεινό αλλά καλά φωτισμένο μέρος.

υγράνετε το έδαφος Αλλά μην ποτίζετε πολύ. Ποτίστε κάθε φορά που το φυτικό έδαφος αρχίζει να στεγνώνει. για την πρόληψη προβλημάτων σήψης των ριζών Φυτέψτε τα σε γλάστρες με καλή στράγγιση που δεν είναι γεμάτες ή υπερβολικά κορεσμένες με νερό.

μαργαριταρένιο περιδέραιο

Άλλο ένα μαργαριταρένιο κολιέ που φαίνεται τόσο λεπτό και όμορφο όσο το όνομά του. Είναι παχύφυτο με κρεμαστά στελέχη διακοσμημένα με φύλλα που μοιάζουν με καμπάνα.

Είναι εγκαταστάσεις χαμηλής συντήρησης. Προτιμά το έμμεσο ελαφρύ και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Το πότισμα μπορεί να είναι πρόβλημα καθώς τα φυτά είναι ευαίσθητα στο υπερβολικό πότισμα.

Αφήστε το φυτόχωμα να στεγνώσει πριν το ξαναποτίσετε για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών και άλλα μυκητιακά προβλήματα. που προκαλείται από υπερβολικό πότισμα

Αυτό το φυτό παράγει ελκυστικά λουλούδια με άρωμα κανέλας. Τα μαργαριτάρια ανθίζουν την άνοιξη και η περίοδος ανθοφορίας διαρκεί 1 μήνα.

Χελώνα της Χελώνας (Peparomia prostrata)

Το χελωνόχελο είναι ένα άλλο ελκυστικό συρόμενο φυτό που μπορεί να εκπαιδευτεί να αναπτύσσεται σε δομές στήριξης για να αξιοποιήσει στο έπακρο τα καλλωπιστικά φυτά.

Οι λεπτοί μίσχοι καλύπτονται με στρογγυλεμένα φύλλα με μοτίβο που θυμίζει τις γκριζοπράσινες ρίγες στο πάνω μέρος της ταρταρούγας.

Πλούσιο σε οργανική ύλη όπως άργιλος, υγρό έδαφος, τύρφη και λασπώδες έδαφος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων υπερβολικού ποτίσματος.

Αποφύγετε την έκθεση αυτού του φυτού στο άμεσο ηλιακό φως και επιλέξτε ένα φωτεινό σημείο. Αλλά τα φυτά δεν θα εκτεθούν στο άμεσο ηλιακό φως.

Σαϊτζάι

Ένα άλλο φυτό εσωτερικού χώρου που μπορεί να εκπαιδευτεί να σκαρφαλώνει σε πέργκολα, το String of Hearts έχει μίσχους αμπέλου με γκριζοπράσινα φύλλα σε σχήμα καρδιάς.

Μπορούν να φυτευτούν σε κρεμαστά καλάθια ή σε κανονικές γλάστρες που τοποθετούνται στην επάνω βαθμίδα έτσι ώστε οι μίσχοι να ξεχειλίζουν από τα πλαϊνά της γλάστρας.

Τα αμπέλια Hearts, μήκους 6 έως 12 πόδια, κλαδεύονται εύκολα για να διατηρηθούν μικρά και τακτοποιημένα.

καθώς και πολλά φυτά εσωτερικού χώρου. Χρειάζεται έντονο έμμεσο φως και νερό όταν στεγνώνει το φυτικό έδαφος.

γιασεμί

Ένας πραγματικός ορειβάτης, το γιασεμί (Jasminum polyantum) μπορεί να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους. Αν και δεν είναι η πιο εύκολη μέθοδος σε αυτήν τη λίστα.

Αυτό το φυτό χρειάζεται άμεσο φως. καθιστώντας δύσκολη την καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους Επομένως, τοποθετήστε το κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό για βέλτιστη έκθεση.

Θα πρέπει να διατηρείτε το χώμα του γιασεμιού υγρό. Αλλά μην αφήσετε να υπάρχει νερό. με την κατάλληλη φροντίδα Το φυτό απελευθερώνει λευκά ή ροζ λουλούδια που μπορούν να γεμίσουν το δωμάτιο με ένα γλυκό άρωμα.

Μην ξεχάσετε να παρέχετε μια πέργκολα για να βοηθήσετε τα φυτά να σκαρφαλώσουν και να αναπτυχθούν.

φυτό κισσού

Υπάρχουν μερικά είδη κισσού που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους, όπως ο αγγλικός κισσός. ιαπωνικός κισσός και ιρλανδικός κισσός

Ο αγγλικός κισσός βρίσκεται συνήθως σε εσωτερικούς χώρους λόγω της εξαιρετικής του ικανότητας αναρρίχησης και της χαμηλής συντήρησης.

Το αμπέλι μπορεί να φτάσει τα 50 πόδια ψηλά. Αν και αυτό δεν είναι κάτι που θα θέλατε να καλλιεργήσετε σε εσωτερικούς χώρους, μην ανησυχείτε, δεν είναι φυτό ταχέως αναπτυσσόμενο. Ειδικά όχι τον πρώτο χρόνο.

Ο κισσός τα καταφέρνει καλύτερα σε έδαφος που είναι πλούσιο σε οργανική ουσία και χρειάζεται έντονο φως. Δεν τους αρέσει το υγρό χώμα, οπότε κρατήστε τα στεγνά.

Φυτά Monstera

Αν χρειάζεστε ένα μεγάλο φυτό με μεγάλα φύλλα για να γεμίσετε τον κενό χώρο στο σπίτι σας. Μπορείτε να βασιστείτε σε aroids όπως το Monstera.

Δώστε κοντάρια από βρύα ή άλλες κατασκευές στις οποίες μπορούν να σκαρφαλώσουν και θα πηδήξουν ευχαρίστως.

Παρέχετε έμμεσο φωτισμό και νερό μέτρια και ομοιόμορφα. Ποτίζετε μόνο όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό για να αποφευχθεί η τυχαία υπερχείλιση.

γιατί είναι τροπικό φυτό Ως εκ τούτου, περιστασιακά η ομίχλη και η υγρασία διαπιστώνεται ότι είναι υψηλότερες από τα κανονικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Φυτό αιχμής βέλους

Γιατί προτιμά να γλιστρά παρά να σκαρφαλώνει. Είναι ακόμα ένα φυτό που πρέπει να εξετάσετε εάν θέλετε να καλύψετε τον τοίχο ή να τον κρεμάσετε στο πλάι του επάνω ραφιού.

Τα φύλλα του έχουν σχήμα βέλους και ορισμένες ποικιλίες διαφοροποιημένες. Προσθέστε μια διακοσμητική πινελιά στα φυτά.

Αν και αυτό το φυτό θα ευδοκιμήσει στο άμεσο ηλιακό φως, δεν θα αναπτυχθεί καλά. Είναι όμως κατάλληλο και για συνθήκες μεσαίου φωτισμού.

αρκουδάκι κρασιού

Teddy Beartau – Cyanotis Bedomi Flickr

Τα αμπέλια από αρκουδάκι ξεχωρίζουν για τα ασημένια ξεφτισμένα φύλλα τους σε έρποντα στελέχη. Το κάτω μέρος είναι κοκκινοκαφέ ή απαλό μπορντό. Με αποτέλεσμα να αγγίζουν το χρώμα των φύλλων.

Το καλύτερο για κρεμαστά καλάθια Παρέχετε έμμεσο φως σε αμπέλια αρκουδάκι. Και μην αφήσετε το χώμα να στεγνώσει τελείως.

φυτό κεριού (Hoya cornosa)

Το Hoya carnosa είναι ένα έρπον φυτό με μακριά, κηρώδη πράσινα φύλλα.

Τα φύλλα έχουν μια ασημί κηλίδα στην πάνω πλευρά που ταιριάζει υπέροχα με τα λευκά άνθη με τα αστεροειδή πέταλα που βγάζει το φυτό.

Τα κέρινα δέντρα μπορούν να εκπαιδευτούν να σκαρφαλώνουν σε πέργκολα. φυτό σε κρεμαστό καλάθι ή αφήστε το να απομακρυνθεί από το ράφι Είτε έτσι είτε αλλιώς, κάνει τη γλάστρα του φυτού όμορφη και φιλική.

Περιπλανώμενος Εβραίος (Tradescantia zebrina)

Καλλιεργήστε τα σε κρεμαστά καλάθια ή αφήστε τα να σέρνονται στα πλαϊνά των ραφιών. Τα φυτά αραχνόχορτου έχουν έρποντα στελέχη και φύλλα σε σχήμα λεπίδας με μια ωχρή λωρίδα κατά μήκος του φύλλου.

Υπάρχουν πολλά στυλ και συνδυασμοί χρωμάτων. Έτσι, εάν αποφασίσετε για το εργοστάσιο TradeScandia, έχετε μερικές επιλογές για να διαλέξετε.

Αμπέλι Rex begonia

Αυτό το αναρριχώμενο φυτό έχει φύλλα σε σχήμα καρδιάς με ασημί μοτίβο στην κορυφή και μπορντό-κόκκινο κάτω μέρος.

Μπορεί να φτάσει τα 6-10 πόδια ύψος και αναπτύσσεται καλά σε μερική σκιά έως πλήρη σκιά. Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν έχετε το έντονο φως στη σκιά όπως κάνουν άλλα αμπέλια, δεν θα έχετε πολύ σκιά. σε αυτή τη λίστα θέλουν Μπορείτε να βγείτε με τη σημαία Rex Begonia.

Πρόκειται για μια μονάδα χαμηλής συντήρησης. αρέσει η μέτρια υγρασία Αλλά ανακατέψτε γλάστρες με καλή αποστράγγιση για να αποφύγετε προβλήματα υπερβολικού ποτίσματος.

Devil Creeper (Πόθος)

Είναι ένα πολυχρηστικό κλήμα που έχει πολλές χρήσεις, όπως αναρρίχηση σε τοίχους, φύτευση σε κρεμαστά καλάθια. και φυτεύονται σε ράφι ή ράφι

Αν και το όνομά του είναι εύκολο να εξηγηθεί. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο Devil’s Ivy δεν φοβάται το σκοτάδι. Στην πραγματικότητα, προσαρμόστηκε σε μια γωνία χαμηλού φωτισμού και ευδοκίμησε σε αυτή τη γωνία χωρίς πρόβλημα.

Αν και η ανάγκη για πότισμα είναι μικρή. Χρειάζεται όμως λίγη υγρασία για να ευδοκιμήσει. Περιστασιακά μετακινηθείτε σε μια τοποθεσία με φυσικά υψηλή υγρασία, όπως το μπάνιο ή η κουζίνα.

αναρρίχηση κάκτου

Ένας σπάνιος κάκτος είναι η Aloe ciliaris.Αυτό το φυτό έχει ένα χυμώδες σχέδιο ανάπτυξης. Καρποφορεί με λεπτούς μίσχους και φύλλα καλυμμένα με απαλές τρίχες.

Τα φύλλα θα μεγαλώσουν σε σχήμα αγκίστρου. Αυτό καθιστά δυνατή την προσκόλληση σε κοντινά φυτά ή ακόμα και φυτά.Σε εσωτερικούς χώρους, οποιαδήποτε δομή τοποθετηθεί κοντά στο φυτό θα το κάνει.

Αν και είναι ένα κοινό παχύφυτο. Αλλά αυτός ο κάκτος χρειάζεται πλήρη ήλιο για να ευδοκιμήσει. Επομένως, είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο ή να το βάζετε έξω το καλοκαίρι.

Παράγει επίσης μεγάλα πορτοκαλοκόκκινα άνθη που εμφανίζονται από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο.

συνοψίζω

Ο κισσός και ο κισσός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φωτίσετε έναν χώρο ή να δημιουργήσετε χώρο πρασίνου για να καλύψετε τοίχους και άλλους χώρους στο σπίτι σας.

Είτε τα καλλιεργείτε για το ελκυστικό τους φύλλωμα είτε για τα εντυπωσιακά λουλούδια τους. Τα φυτά κισσού γενικά δεν απαιτούν περίπλοκη φροντίδα και είναι κατάλληλα για τα περισσότερα επίπεδα δεξιοτήτων.

Αν και στους περισσότερους αρέσει το έντονο φως. Αλλά ορισμένα είδη ευδοκιμούν ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Πολύ λίγο χρειάζεται ισχυρό ηλιακό φως ή άμεσο φως.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *