20 Τύποι Φιλοδένδρων – Δημοφιλείς & Σπάνιες Ποικιλίες

20 Τύποι Φιλοδένδρων - Δημοφιλείς & Σπάνιες Ποικιλίες

Η διαφορετικότητα είναι το χρώμα της ζωής. Και το φιλόδενδρο σίγουρα ανταποκρίνεται σε αυτήν την παροιμία. Ως αειθαλές φυτό Τα φιλόδεντρα ξεχωρίζουν για τη μεγάλη ποικιλία μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων φύλλων.

αλλά εκτός από αυτό Τα φιλόδεντρα είναι επίσης τα καλύτερα φυτά διαμερισμάτων. Καλλιεργούνται πολύ εύκολα και οποιοσδήποτε θα χαρεί να τα φυτέψει.

Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε. Εδώ είναι 20 τύποι φιλοδένδρων που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σπίτι, στο γραφείο ή στο στούντιο διαμέρισμα:

Philodendron Xanadu

Δεν είναι το πιο συνηθισμένο παράδειγμα φιλόδεντρου που γίνεται πρωτοσέλιδο σε αυτήν τη λίστα, το Xanadu είναι ένα αειθαλές φυτό που θα σας εντυπωσιάσει αμέσως.

Τα στενά, βαθιά λοβωτά φύλλα και το όρθιο σχέδιο ανάπτυξης κάνουν αυτό το φυτό δημοφιλές μεταξύ των τροπικών φυτών χαμηλής συντήρησης.

Αν και μπορεί να φτάσει σχεδόν τα 4 πόδια ύψος, το δέντρο αναπτύσσεται ως εδαφοκάλυψη στο φυσικό του περιβάλλον. κάντε το πιο φαρδύ από ότι είναι ψηλό

καρδιόφυλλο φιλόδενδρο

Ένα καλό παράδειγμα φιλόδεντρου είναι η ποικιλία Heartleaf, ένα υπέροχο φυτό με πυκνά αμπέλια και φύλλα σε σχήμα καρδιάς.

Είναι ένα συγχωρητικό φυτό που ανέχεται την παραμέληση και απαιτεί λίγη φροντίδα για να ευδοκιμήσει. Αυτό το φιλόδεντρο μοιάζει σαν να ήταν φυτεμένο σε κρεμαστό καλάθι. με κληματαριές να κρέμονται δίπλα στη γλάστρα

Τα αμπέλια μπορούν να αναπτυχθούν σε 4-5 πόδια σε εσωτερικούς χώρους, αλλά μπορούν να κοπούν εάν γίνουν ποδαράκια ή πολύ μακριά.

Philodendron “Lemon Lime”

Το Lemon-lime είναι μια ποικιλία λεμονιών σε σχήμα καρδιάς, εκτός από τα κίτρινα και λαμοπράσινα φύλλα.

Υπάρχουν αμπέλια της ίδιας κατηγορίας. Αυτό καθιστά αυτό το φυτό μια εξαιρετική εναλλακτική στα κρεμαστά καλάθια. για ανάγκες φροντίδας Το χρώμα των φύλλων δεν καθιστά αυτό το φυτό πολύ μη απαιτητικό. Έτσι θα απολαύσει την ίδια φροντίδα που δίνετε σε ένα φιλόδεντρο φύλλο καρδιάς.

Philodendron “Prince of Orange”

Prince of Orange Philodendron

Αν αυτό δεν σας ταιριάζει, το «Prince Orange» είναι ένας τύπος φιλόδεντρου που αναπτύσσεται όρθια με συστάδες φύλλων γύρω από ένα κεντρικό στέλεχος.

Το ενδιαφέρον με αυτή την ποικιλία είναι ότι τα νέα φύλλα είναι πορτοκαλί και γίνονται πράσινα καθώς ωριμάζουν. Ωστόσο, οι μίσχοι των φύλλων είναι σκούρο κόκκινο ή ανοιχτό καφέ, με αποτέλεσμα μια χρωματική εμφάνιση.

Αναπτύσσεται περίπου 2 πόδια ύψος και 2 πόδια πλάτος, όρθιο χωρίς μίσχο. Αυτό είναι ένα φυτό που είναι προσιτό και εύκολο στη συντήρηση. το οποίο προτείνω για όλα τα επίπεδα δεξιοτήτων.

Philodendron ‘Brazil’

Αυτό το πολύχρωμο φιλόδενδρο παράγει φύλλα με πράσινο λάιμ στο κέντρο και κίτρινες κηλίδες σε όλα τα φύλλα.

Η Βραζιλία χρειάζεται έντονο φως για να δημιουργήσει χρώμα Χωρίς φως, οι αλλαγές χάνονται και τα φύλλα γίνονται πράσινα.

Philodendron “Moonlight”

Με φαρδιά μυτερά φύλλα, η ποικιλία «Moonlight» έχει πράσινα ή ηλιόλουστα κίτρινα φύλλα. Είναι πολυετές φυτό με μοτίβο ανάπτυξης που μοιάζει με θάμνο. Αναπτύσσεται κάτω από δύο πόδια και είναι καλό φυτό εσωτερικού χώρου.

Philodendron mycans

Ο Μύκωνας είναι μια παρασυρόμενη ποικιλία με φύλλα σε σχήμα καρδιάς που αγαπά το έντονο φως. αλλά όχι το άμεσο ηλιακό φως Καλύτερη καλλιέργεια σε κρεμαστά καλάθια. με ανοιχτοπράσινα και μπρούτζινα φύλλα να πέφτουν δίπλα στη γλάστρα. Τα νεαρά φύλλα θα αρχίσουν να έχουν μια απαλή υφή καθώς ωριμάζουν.

Philodendron pedatum

Η ποικιλία «Pedatum» έχει βαθιά λοβωτά φύλλα, το καθένα με 5 λοβούς, που θυμίζουν το σχήμα φύλλου βελανιδιάς. Φύλλο βελανιδιάς φιλόδενδρο

Τα φύλλα δεν αρχίζουν να λοβώνουν. Αλλά είναι μικρά και οβάλ σχήμα. Οι λοβοί εμφανίζονται μόνο μετά την ωρίμανση του φυτού.

Είναι ζωηρό φυτό ύψους έως 3 πόδια.

Philodendron Brandianum

Η ποικιλία philodendron ‘Brandianum’ έχει πράσινα φύλλα ελιάς με ευδιάκριτες ασημένιες ραβδώσεις μεταξύ των φλεβών. Είναι ένα ελκυστικό και χαριτωμένο φυτό που μοιάζει με φύλλο φιλόδεντρου σε σχήμα καρδιάς.

Οι διαμήκεις φλέβες του φτάνουν τα 4 έως 5 πόδια, ενώ τα φύλλα του μπορεί να έχουν μήκος έως και 12 ίντσες.Το Brandianum διαφέρει από τα άλλα πολύχρωμα φιλόδεντρα διατηρώντας τη διάκρισή του ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

Αν θέλετε ένα πολύχρωμο φιλόδεντρο Αλλά το επίπεδο φωτός στο σπίτι σας δεν είναι πολύ φωτεινό, το philodendron brandianum μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Philodendron bipenefolium

Εάν τα φιλόδεντρα των καρδιών είναι πολύ βαρετά για εσάς, ρίξτε μια ματιά στο bipennifolium. Αυτό το φυτό έχει βαθιά λοβωτά φύλλα που σχηματίζουν ένα χαρακτηριστικό σχήμα κεφαλής αλόγου.

Είναι ένα είδος αναρρίχησης που πρέπει να ακολουθηθεί για να αποφευχθεί η αποτυχία. Το δέντρο μεγαλώνει σχετικά γρήγορα και μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 7 πόδια Ωστόσο, σε εσωτερικούς χώρους, το ύψος του συνήθως περιορίζεται στα 3 πόδια.

Μην εκθέτετε τα νεαρά φύλλα αυτού του φυτού στο άμεσο ηλιακό φως γιατί θα καούν. Το έμμεσο ή φιλτραρισμένο φως είναι το καλύτερο για αυτό το φιλόδενδρο.

Φιλόδενδρο «Παπαρούνα»

Με τα μακριά, σκούρα πράσινα φύλλα του με βαθιές φλέβες, το «Pop Sea» είναι μια άλλη ελκυστική ποικιλία philodendron που σίγουρα θα ξεχωρίσει στο σπίτι σας.

Είναι ένα είδος αναρριχητικό φυτό και οι σπόροι του είναι εφοδιασμένοι για να το διατηρήσουν όρθιο. Αυξάνεται με φύλλα που φτάνουν τα 3 πόδια.

Φιλόδενδρο δόρυ

Είναι επίσης γνωστό ως το ασημί σπαθί philodendron λόγω των μακριών, μυτερών φύλλων με βέλη και του ασημοπράσινου χρώματος του. Το Hasstatum είναι ένα αμπέλι philodendron που φτάνει τα 10 πόδια σε μήκος.

Αν και του αρέσει η υγρασία και η υγρασία. Αλλά το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Φροντίστε να τα φυτέψετε σε γλάστρες που στραγγίζουν καλά και να τα φυτέψετε σε γλάστρες από τερακότα αντί για πλαστικές για να απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία.

Philodendron “Pearl Mark”

Με μακριά, γυαλιστερά φύλλα, αυτή η ποικιλία σχηματίζει όρθιες συστάδες. Μπορεί να φτάσει τα 2 πόδια ύψος και το ίδιο πλάτος. Είναι μια απλή ποικιλία, είναι εύκολο να βρεθεί και να απολαύσει εύκολα σε εσωτερικούς χώρους.

Philodendron Birkin

Το Burkin είναι ένα φιλόδενδρο με πραγματικά σχέδια. Έχει σκούρα πράσινα φύλλα με λεπτές φλέβες που ακτινοβολούν πολύ πιο ανοιχτό πράσινο χρώμα από τα άλλα.

Εκτός από το όμορφο σχήμα των φύλλων, το Birkin αναπτύσσεται αργά αλλά ωριμάζει σε περίπου 2 πόδια ύψος.

Μην ποτίζετε πολύ αυτό το φυτό. Αλλά μην αφήσετε το μείγμα της γλάστρας να στεγνώσει τελείως, διαφορετικά το φυτό σας μπορεί να στεγνώσει πρόωρα.

Philodendron Graziela

Οι Grazielae είναι σπείρες από φιλόδενδρο σε σχήμα καρδιάς με φύλλα σε σχήμα καρδιάς που είναι ελαφρώς στρογγυλεμένα. Οι σαρκώδεις μίσχοι έχουν μικρά φύλλα που αναπτύσσονται σε ένα κεντρικό, θαμνώδες σχέδιο.

Αν και έχει αργό ρυθμό ανάπτυξης, τελικά όταν το φυτό ωριμάσει Θα χρειαστεί στύλους για να στηρίξει το κλήμα του.

Philodendron Melanoccrime

Με τον ίδιο χρωματικό συνδυασμό με το μελανόχρισμα Burgin, έχει σκούρα πράσινα φύλλα και πράσινες έως κίτρινες κύριες φλέβες.

Τα φύλλα ξεκινούν μικρά και οβάλ. Στη συνέχεια γίνεται μαλακό και έχει μήκος σχεδόν δύο πόδια. Γιατί είναι αναρριχώμενη ράτσα χρειάζεται υποστήριξη για να αναπτυχθούν μέχρι που τελικά ήταν περίπου 4 πόδια ύψος.

Philodendron “Florida Coast”

Τα φύλλα του Florida Coast είναι υβρίδια παρόμοια με τα φύλλα petatum, αν και έρχονται σε πολλές αποχρώσεις. Αυτή η ποικιλία παράγει κρεμώδη ή θαμπά πράσινα φύλλα που είναι συχνά διαφοροποιημένα.

Ο έντονος, έμμεσος φωτισμός απαιτεί περισσότερο φως για να αναδείξει όλο το δυνατό χρώμα και την αντίθεση.

Τα φύλλα ξεκινούν ωοειδή και γίνονται βαθιά λοβωμένα καθώς το φυτό ωριμάζει.

Philodendron “Mother Sun”

Ένα άλλο όμορφο υβριδικό φιλόδενδρο, το Thai Sunrise, έχει φύλλα σε σχήμα κουπιού που αναπτύσσονται γύρω από ένα κεντρικό στέλεχος. Τα φύλλα είναι πράσινα ασβέστη με σκούρα πράσινα περιθώρια.

Αυτή είναι η αγαπημένη μου ράτσα. Όχι μόνο τα πολύχρωμα φύλλα Αλλά και η συμπαγής μορφή ανάπτυξης. Δημιουργεί το καλύτερο επιτραπέζιο φυτό.

Philodendron Black Cardinal

Αν και δεν είναι μαύρο, το φύλλωμα στο Black Cardinal είναι μια σκούρα μπορντό απόχρωση που μπορεί να παραπλανήσει σε ορισμένες συνθήκες φωτισμού.

Οι μίσχοι είναι σκούρο κόκκινο. Τα νέα φύλλα είναι ροζ. Συνδυάστε τα όλα μαζί και είναι κομψός και φορητός τύπος.

Τα φύλλα σε σχήμα κουπιού αναπτύσσονται σε όρθια θέση. Τελικά σχηματίζει έναν θάμνο περίπου 3 πόδια ύψος.

Philodendron Mayo

Τελειώνοντας με άλλες ενδιαφέρουσες ποικιλίες Τα φύλλα του φραγκοστάφυλου είναι βαθιά λοβωμένα. που οι μακρόστενοι λοβοί μοιάζουν με μακριά δάχτυλα Οι λοβοί κατανέμονται συμμετρικά σε κάθε πλευρά. Ως αποτέλεσμα, το φυτό είναι πιο ανθεκτικό και λιγότερο ακατάστατο.

Ο κορμός αυτού του φύλου είναι δυνατός και τυλίγει σε διάφορα σχήματα. παρόλο που μπορεί να σταθεί από μόνο του Δώστε του όμως κάποια υποστήριξη για να μην περιπλανιέται ελεύθερα εκεί που δεν το θέλετε.

Τα Mayoi χρειάζονται έντονο, έμμεσο φωτισμό, ώστε να μην μεγαλώνουν ή να απλώνονται. Γυρίστε περιοδικά για ομοιόμορφη ανάπτυξη.

συνοψίζω

Όσο κι αν σε γοητεύουν τα δέντρα Τα Philodendron έχουν μια ποικιλία που θα τους κάνει όλους χαρούμενους. Όσο επιλεκτικός ή αυστηρός κι αν είναι παρά την ποικιλομορφία Αλλά τα φιλόδενδρο είναι φυτά χαμηλής έως μέτριας συντήρησης.

Η λήψη του σωστού φωτός, μαζί με το πότισμα και το μείγμα γλάστρας, είναι απαραίτητο για την πρόληψη προβλημάτων σήψης των ριζών που προκαλούνται από το υπερβολικό πότισμα και την κακή αποστράγγιση.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *