20 Τύποι φυτών Peperomia – Δημοφιλείς & Σπάνιες Ποικιλίες

20 Τύποι φυτών Peperomia - Δημοφιλείς & Σπάνιες Ποικιλίες

λόγω του μικρού μεγέθους και της χαμηλής ανάπτυξής του Αυτά τα φυτά είναι επομένως δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Ενώ είναι τροπικά πολυετή φυτά, ορισμένες πεπερομίες αγαπούν την υγρασία και το φως. Αλλά δεν συμπεριφέρθηκαν όλα τα είδη το ίδιο ή δεν ευδοκίμησαν στις ίδιες συνθήκες.

Τα φυτά Peperomia είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχήματα, χρώματα, υφές και μεγέθη φύλλων. Αυτό το καθιστά ελκυστική επιλογή για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.

Παρακάτω έχω συγκεντρώσει μια λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα και δημοφιλή είδη Peperomia για να σας δώσω μια ιδέα για το τι μπορεί να προσφέρει το Peperomia από άποψη ποικιλίας και μεγέθους:

Peperomia rotundifolia

Ο κυρίαρχος τύπος Peperomia, rotundifolia, έχει αμπέλια γεμάτα με ανοιχτοπράσινα στρογγυλεμένα φύλλα. Αν δεν κλαδευτούν, τα αμπέλια τείνουν να μπλέκονται πυκνά σε στρώσεις.

Είναι αργά αναπτυσσόμενο φυτό, με ύψος 8-11 ίντσες στην ωριμότητα. Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στο πότισμα. Μην στεγνώνετε υπερβολικά το χώμα.

Peperomia tetracona

Με τους δυνατούς πορτοκαλί μίσχους του, το Tetragona είναι ένα αξέχαστο και εξαιρετικά διακοσμητικό είδος Peperomia. Έχει αμυγδαλωτά φύλλα με λευκές ή ωχροπράσινες ρίγες σε όλο το μήκος του φύλλου.

Εκτός από το ελκυστικό σχήμα των φύλλων, Το χρώμα των στελεχών συμβάλλει επίσης στο όμορφο φύλλωμα του φυτού.

Ακόμη και με υψηλά επίπεδα υγρασίας Αλλά είναι ανεπιθύμητο όταν πρόκειται για μέσα επίπεδα υγρασίας. Αναπτύσσεται σε έντονο και έμμεσο φως.

Peperomia obtusifolia

Η Obtusifolia είναι μια όμορφη ποικιλία Peperomia με γυαλιστερά, σαρκώδη φύλλα. Τα πολύχρωμα, κιτρινοπράσινα, στρογγυλεμένα φύλλα κάνουν αυτή την ποικιλία μια ελκυστική επιλογή για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους.

Στο φυτό αρέσει το έντονο, έμμεσο φως. Αλλά μπορεί επίσης να προσαρμοστεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δεν ανέχεται το υπερβολικό πότισμα. Επομένως, οι ανάγκες του σε πότισμα θα πρέπει να γίνουν κατανοητές εκ των προτέρων.

Peperomia graveolens

Μπορεί να το μπερδέψετε με παχύφυτο. Και όχι χωρίς λόγο – τελικά, υπάρχουν πυκνά, σαρκώδη φύλλα όπως τα παχύφυτα.

Αν και όχι ζουμερό Αλλά τα φύλλα των graviolens διατηρούν νερό. Επομένως, το να αφήσετε το μείγμα γλάστρας να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών είναι μια καλή στρατηγική για να διατηρήσετε αυτό το φυτό χαρούμενο.

Έχει φύλλα σε σχήμα κανό καστανοκόκκινου χρώματος που αναπτύσσονται σε όρθιο σχήμα. Αυτή είναι μια από τις πιο ελκυστικές ποικιλίες που αγαπά το μικρό φως του ήλιου.

Peperomia elongata

Το Elongata είναι μια από τις μεγαλύτερες ποικιλίες peperomia από τη μέση peperomia σας. Το χαρακτηριστικό γνώρισμά της είναι τα μακριά, μεγάλα φύλλα της, με ένα ανοιχτό γκριζοπράσινο μεσαίο τμήμα που διατρέχει όλο το μήκος του φύλλου.

Είναι ένα σπάνιο είδος που χρειάζεται περισσότερο φως από τους συγγενείς του και δεν ανέχεται πολύ νερό.

Peperomia “Last”

Παρόμοια σε μοτίβο ανάπτυξης και σχήμα φύλλου με το Rottenifolia «Hope», η Peperomia είναι μια ποικιλία με στρογγυλεμένα φύλλα που φαίνονται εύθραυστα. αλλά πολύ πιο δυνατό

Έχει μίσχους πορτοκαλί έως ροζ και μέτρια πράσινα σαρκώδη φύλλα. Είναι ευαίσθητο στο υπερβολικό πότισμα και χρειάζεται έμμεσο φως για βέλτιστη ανάπτυξη.

Φυτέψτε σε ένα χαλαρό, ελαφρύ μείγμα γλάστρας που δεν απορροφά νερό για να αποτρέψετε το υπερβολικό πότισμα.

φίδι πεπερομία

Όταν βλέπετε το Peperomia Serpens, μπορεί να νομίζετε ότι κοιτάτε ένα φιλόδεντρο.

Αν και τα φύλλα είναι παρόμοια σε σχήμα Αλλά τα φίδια έχουν πολύ μικρότερα φύλλα. Έχουν επίσης διαφορετικές απαιτήσεις συντήρησης. Προσέξτε λοιπόν να μην παρεξηγηθείτε.

Ποικιλίες αμπέλου με λαμπερά πράσινα φύλλα Οι ποικιλίες Serpens δεν πρέπει να ποτίζονται πολύ. (Αφήστε το χώμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα) και κατά προτίμηση παρέχετε άφθονο έμμεσο φως.

«Ruby Cascade» Peperomia

Αν θέλετε λίγη πικάντικη γεύση με μια βουτιά χρώματος, το Ruby Cascade είναι σίγουρα το ιδανικό μέρος. φύλλα σε σχήμα καρδιάς πράσινη κορυφή ρουμπινί κόκκινο πάτο

Είναι μια παρασυρόμενη Peperomia και είναι ένας από τους μεγαλύτερους καλλιεργητές του είδους του. Αυξάνεται έως και δύο πόδια σε μήκος εάν αφεθεί να αναπτυχθεί ανενόχλητο.

μπορεί ακόμη και να προσαρμοστεί στις συνθήκες φωτισμού Αλλά του αρέσει περισσότερο το έντονο φως. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε το άμεσο φως. Η ισχυρή άμεση έκθεση στο φως μπορεί να λευκάνει τα φύλλα.

Peperomia caperata

Πιο σκληρές ποικιλίες caberata με καστανοκόκκινο χρώμα. Η ποικιλία Caberata δρα ως ημι-χυμώδες.

Τα φύλλα τυλίγονται σε συμπαγή μορφή δίνοντας ένα πλήρες σχήμα θόλου.

Κατάλληλο για ανάγκες χαμηλού φωτισμού και υγρασίας. Είναι όμως κατάλληλο για γενικές συνθήκες.

Πεπερομία ερυθρά

Πεπερόμια παχύφυτο με σαρκώδη φύλλα. ασημί πράσινο τοπ Το κατακόκκινο κάτω μέρος και οι μίσχοι της ερυθράς είναι ένα πραγματικό στολίδι της Peperomia. Αναπτύσσεται καλύτερα σε διάχυτο φως και κάνει ένα υπέροχο δείγμα για να αναπτυχθεί στο τοπίο.

Πεπερομία κατάκοιτος

Γνωστή και ως “Turtle’s String”, αυτή η ποικιλία είναι μια άλλη ποικιλία που πρέπει να θεωρήσετε ως φυτό εσωτερικού χώρου.Τα φύλλα της είναι μικρά, στρογγυλά και σαρκώδη, σε σχήμα κελύφους χελώνας.

Αν και δεν αναπτύσσεται τόσο γρήγορα. Αλλά τα κόκκινα σκέλη του κουλουριάζονται με την πάροδο του χρόνου για να σχηματίσουν ένα κουτί φυτό. Προτιμούν το έντονο, έμμεσο φως και δεν είναι επιρρεπείς στη σήψη των ριζών όπως πολλοί από τους ομολόγους τους.

Peperomia tolabriformis

Το Peperomia είναι άλλο ένα παχύφυτο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε απαιτητική περιποίηση. Tolabriformis Έχει φύλλα διπλωμένα σε σχήμα κανό.

Έχει σαρκώδη φύλλα και δεν του αρέσει η υγρασία. Δεν απαιτεί λάμψη και αναπτύσσεται καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Peperomia γκρι-ασημί

Το Griseo Argentea είναι μια άλλη ζωηρή ποικιλία Peperomia με σαρκώδη φύλλα με βαθιά αγκάθια. με το όνομά του Τα φύλλα είναι ασημί-πράσινα πάνω και ανοιχτό ροζ-πράσινο κάτω.

για το μοτίβο ανάπτυξης Τα φύλλα είναι πυκνά και μπορούν να φτάσουν ένα πόδι ψηλά. Χρειάζεται έμμεσο ή μέτριο φως.

Peperomia columella

Είναι μια ποικιλία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Ειδικά όταν πρόκειται για μοτίβα ανάπτυξης. Το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, είναι ένα μοτίβο στηλών. Σε όλο το μήκος του στελέχους αναπτύσσονται μικρά, σαρκώδη, τριγωνικά φύλλα.

Τα φυτά δεν χρειάζονται έντονο φως. Αλλά πρέπει να φυλάσσεται σε ξηρό μέρος για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών.

Peperomia rugosa “Aussie Gold”

Το Rugosa «Aussie Gold» είναι μια εντυπωσιακή και ελκυστική ποικιλία με πλατιά, σε σχήμα καρδιάς φύλλα που είναι χρυσοκίτρινα με πορτοκαλοκόκκινες κύριες και δευτερεύουσες φλέβες. Είναι μια πολύχρωμη ποικιλία Peperomia με ζαρωμένα φύλλα.

Μπορεί να φτάσει τις 17 ίντσες Απαιτεί έμμεσο φως και υγρασία, αλλά αφήστε το έδαφος να στεγνώσει σχεδόν εντελώς μεταξύ κάθε ποτίσματος.

Peperomia japonica

Η θαμνώδης ποικιλία peperomia έχει μικροσκοπικά, σμαραγδοπράσινα φύλλα συσκευασμένα σε στρωμένους μίσχους.Η Japonica είναι μια άλλη προσιτή ποικιλία.

Μπορεί να καλλιεργηθεί ως καλλωπιστικό φυτό Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διακοσμήσουν ράφια ή άλλα έπιπλα στο σπίτι.Χρειάζονται έντονο, έμμεσο φως για να ευδοκιμήσουν.

Peperomia metal

Δεν είναι ευρέως διαθέσιμο είδος Αλλά η ποικιλία ξεχωρίζει για τα σκούρα πράσινα φύλλα της με μεταλλική λάμψη. Οι κάτω πλευρές των φύλλων είναι μπορντό κόκκινο, δίνοντας στην Peperomia ένα γενικά πιο σκούρο χρώμα και περισσότερη προσωπικότητα.

Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα από τα ξαδέρφια του και προτιμά τα μέτρια επίπεδα φωτός για να καλύψει και να διατηρήσει το χρώμα των φύλλων.

Τα πάει καλά σε μέτρια υγρασία και δεν πρέπει να ποτίζεται υπερβολικά. Στέκεται όρθια και μεγαλώνει σε 6 ίντσες ύψος και 8 ίντσες πλάτος.

Καταγράφηκε πεπερομία

Ως επίφυτο φυτό με μικρές ρίζες Αυτή η ποικιλία πρέπει να φυτεύεται σε αργιλώδες έδαφος με καλή αποστράγγιση. για την πρόληψη προβλημάτων σήψης των ριζών

Είναι παρόμοιο με την ποικιλία Tetragona, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το μήκος των φύλλων. Όχι όμως σαν την εμφάνισή του. Λειτουργεί ως παχύφυτο που είναι ευαίσθητο στην υγρασία και το υπερβολικό πότισμα.

Peperomia maculosa

Όχι τυπική πεπερομία στην εμφάνιση. Η μακουλόζα μοιάζει περισσότερο με αεροειδές φυτό παρά με πεπερομία. Έχει μεγάλα οβάλ φύλλα με λείες ανοιχτοπράσινες ή λευκές φλέβες στην επιφάνεια.

Δεν είναι πολύ ευέλικτο και δεν είναι εύκολο στη συντήρηση. Παρά την κομψότητα και τη γοητεία του, είναι ένα ιδιαίτερο print που είναι ιδιαίτερα περιζήτητο από τους συλλέκτες.

Peperomia nivalis

Το Nivalis είναι μια φιλική Peperomia. Έχει ένα σαρκώδες, διπλωμένο φύλλο σαν κανό με μια γυαλιστερή, σχεδόν ημιδιαφανή λωρίδα στη μέση.

Είναι ένα όμορφο οπτικό φυτό, συνήθως περίπου 6 ίντσες ύψος, που πέφτει και μεγαλώνει σε αναρριχητικό φυτό.

Μην ποτίζετε υπερβολικά το παχύφυτο. Χρειάζονται λίγο νερό και έντονο φως για να παραμείνουν υγιείς.

Δεν είναι εμπορικά διαθέσιμη ποικιλία. Δεν είναι όμως σπάνιο είδος Peperomia. Έτσι, μπορείτε να τα βρείτε στο τοπικό σας κέντρο κήπου ή να κάνετε αναζήτηση στο διαδίκτυο.

συνοψίζω

Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα της ποικιλίας των φυτών Peperomia. Πολλά περισσότερα που μπορείτε να ερευνήσετε για να δείτε αν γεύεστε φυτά Peperomia.

Δεν αρέσει σε όλα τα peperomies το φως ή η υγρασία. Ελέγχετε λοιπόν πάντα τις απαιτήσεις φροντίδας του καθενός πριν το φέρετε στο σπίτι.

Είναι γενικά εύκολα φυτά στη φροντίδα, ειδικά οι πιο καθιερωμένες ποικιλίες. Το υπερβολικό πότισμα είναι ο νούμερο ένα εχθρός των περισσότερων ασθενειών του δάγγειου πυρετού. Επιλέξτε λοιπόν ένα χαλαρό μείγμα γλάστρας. και ποτίζει σωστά

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *