21 συντροφικά φυτά λάχανου που μπορείτε να καλλιεργήσετε με λάχανο

21 συντροφικά φυτά λάχανου που μπορείτε να καλλιεργήσετε με λάχανο

Ονειρεύεστε να καλλιεργήσετε το δικό σας λάχανο; Σπιτικό ξινολάχανο στο μέλλον σας; Ίσως θέλετε να μάθετε να φτιάχνετε ένα παραδοσιακό οικογενειακό πιάτο με λάχανο; όταν φυτεύεις λάχανο Η φύτευση με άλλα φυτά μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας της συγκομιδής σας και στην αύξηση του χώρου στο οικόπεδο του κήπου σας.

Το ερώτημα όμως είναι τι λάχανο να φυτέψω; Υπάρχουν ορισμένα λαχανικά, βότανα ή λουλούδια που είναι κατάλληλα για αυτόν τον όμορφο λαχανόκηπο; Τα καλά νέα είναι ότι έχετε πολλές επιλογές, επειδή το λάχανο είναι υπέροχος σύντροφος όταν συνδυάζεται με άλλα λαχανικά.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το άρθρο. Τα αγαπημένα μας συντροφικά φυτά για να φυτέψουμε με λάχανοΤο ίδιο ισχύει και για το τι λάχανο δεν πρέπει να φυτεύεται. Ενδίδουμε σε λαχανικά, βότανα και λουλούδια που μεγαλώνουν καλά. Πήδα αμέσως μέσα!

Σταυρανθή φυτά και σύντροφοι

Το λάχανο ανήκει στο γένος Brassica της οικογένειας των σταυρανθών ή των λάχανων.

βοτανικά Το λάχανο είναι μέλος της οικογένειας Brassica μαζί με το λάχανο, το κουνουπίδι, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. γνωστό και ως brassica Cole ή σταυρανθή φυτάΤο όνομα σταυρανθή αναφέρεται στα χαρακτηριστικά λουλούδια σε σχήμα σταυρού που έχουν αυτά τα φυτά.

Όλα τα brassica έχουν μια απαίτηση σε θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. αναπτυξιακές συνήθειες και παρόμοια προβλήματα παρασίτων.Το λάχανο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το μπρόκολο είναι στην πραγματικότητα τα ίδια είδη και είδη. αλλά φυτεύονται για μέρη που είναι βρώσιμα!

Companion Planting Επεξήγηση

λάχανο που μεγαλώνει στον κήπο
Η υβριδική φύτευση βελτιώνει την υγεία των φυτών και μειώνει το φορτίο παρασίτων και ασθενειών.

Η συγφύτευση είναι η σκόπιμη φύτευση ορισμένων φυτών προκειμένου να επιτευχθεί όφελος. μπορεί να εμφανιστούν μαζί προάγουν την υγεία των φυτών και να μειώσει το στρες από παράσιτα και ασθένειες.

Η φύτευση μαζί προσθέτει ποικιλία στον κήπο. ειδικά σε μικρές περιοχές και αυξήστε την έκταση του κήπου σε τετραγωνικά πόδια Οι μικτές φυτεύσεις χρησιμοποιούνται για την αύξηση του χώρου στον κήπο όταν δύο φυτά έχουν διαφορετικούς ρυθμούς ωριμότητας και διαφορετικές συνήθειες ανάπτυξης.

Σημαντικές εκτιμήσεις

Το λάχανο και τα κρεμμύδια αναπτύσσονται στα φυτά.
ευνοϊκές συνθήκες για την καλλιέργεια λάχανου και άλλων καλλιεργειών Είναι σημαντικό για την κανονική ανάπτυξη των φυτών και την καλή συγκομιδή.

Πριν προσθέσετε λάχανο στον κήπο σας Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο. Αφήστε το να μεγαλώσει! Τα φυτά λάχανου μπορούν να μεγαλώσουν έως και τέσσερα πόδια! Μην σπαταλάτε χώρο για το λάχανο—αν έχει πολύ κόσμο. Θα έχετε ένα κεφάλι στο μέγεθος των λαχανικών Βρυξελλών.

Θυμηθείτε, τα τεράστια, ώριμα φύλλα λάχανου θα κατακλύσουν οτιδήποτε φυτρώνει κάτω από τη σκιά! Υπάρχουν συμπαγείς ποικιλίες λάχανου με μικρό κεφάλι. Αλλά το φυτό χρειάζεται ακόμα λίγα πόδια χώρου ανάπτυξης.

Καλλιέργεια λάχανου ως μεταφύτευση Αν ξεκινήσετε από σπόρο Μπορείτε να καλλιεργήσετε μια ποικιλία ποικιλιών, όπως κόκκινα, πράσινα, χωνάκια και νόστιμα φύλλα. Η καλλιέργεια μοναδικών ποικιλιών προσθέτει ενδιαφέρον στον κήπο σας.

Το θέλουν και αυτοί. Επαρκής κοπριά ή κομπόστ. κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Το λάχανο χρειάζεται τακτικό πότισμα, ειδικά για το σχηματισμό κεφαλών των φύλλων. Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σχισμένα άκρα. Φροντίστε να σχεδιάσετε τόσο την τοποθεσία όσο και την αφθονία όταν αποφασίσετε να φυτέψετε λάχανο.

Το λάχανο μεγαλώνει τη δροσερή άνοιξη και το φθινόπωρο. Τα ώριμα φυτά είναι σε θέση να αντέξουν τους παγετούς. Και ακόμη και μικρές μεταμοσχεύσεις μπορούν να αντέξουν τις παγωμένες νύχτες της άνοιξης χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Ο στόχος είναι να κάνετε το ανοιξιάτικο λάχανό σας να ωριμάσει πριν από τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή αργά το φθινόπωρο.

Οι επίμονα καυτές θερμοκρασίες του καλοκαιριού κάνουν το λάχανο πικρό. και αυξάνει την πιθανότητα τα φύλλα να έχουν ξηρές άκρες στο εσωτερικό του κεφαλιού καθώς αναπτύσσονται. θερμικό στρες Τα φυτά λάχανου είναι ευαίσθητα σε παράσιτα και ασθένειες.

Σύντροφος λαχανικών

Υπάρχουν πολλά φυτά που ταιριάζουν καλά με το λάχανο. Αρχικά, ας δούμε μερικά από τα καλύτερα λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε με λάχανο για να αυξήσετε τον χώρο στον κήπο σας και να επιτύχετε υψηλότερες αποδόσεις.

καρότο

καρότο
Τα καρότα και το λάχανο είναι ευαίσθητα σε κοινές ασθένειες και παράσιτα. Ως εκ τούτου, τα καρότα θα πρέπει να φυτευτούν το έτος που ακολουθεί το λάχανο.

Τα καρότα αποτελούν ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς του λάχανου. Έχουν διαφορετικές καλλιεργητικές συνήθειες και έχουν λιγότερα παράσιτα. Ως εκ τούτου, και οι δύο ευδοκιμούν σε ψυχρότερα κλίματα. Τα καρότα καταλαμβάνουν τον κήπο κυρίως υπόγεια. (ανάλογα με την ποικιλία, μπορούν να ληφθούν ψηλοί βλαστοί) Το λάχανο απαιτεί λιγότερο χώρο ρίζας. πάνω από τον υπόγειο χώρο Έτσι μπορούν να μοιραστούν μέρος της ζωής στον ίδιο κήπο.

Φυτέψτε καρότα νωρίς την άνοιξη. Όταν καλλιεργείτε το λάχανο σας είναι ασφαλές στο θερμοκήπιο του φυτωρίου ή στο περβάζι. (Ή όπου κι αν φυτέψετε σπορόφυτα!) Όταν έρθει η ώρα να φυτέψετε το λάχανο. Τα καρότα σας θα φυτρώσουν και θα είναι τουλάχιστον μερικά εκατοστά ψηλά. αφήστε τα δύο φυτά να αναπτυχθούν μαζί

Όταν το λάχανο μεγαλώσει σε μέγεθος Θα αρχίσει να σκιάζει τα καρότα. Συλλέξτε παιδικά καρότα από γύρω Ρίζες κουνουπιδιού φυτεμένες κάτω από τη σκιά.

παντζάρι

παντζάρι
Μειώστε τον κίνδυνο ασθένειας τεύτλων και αυξήστε την απόδοση του λάχανου

Το παντζάρι είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς του λάχανου. γιατί όπως εξηγήθηκε παραπάνω Έχουν παρόμοια ανάπτυξη με τα καρότα. Μοιραστείτε τα έντομα με το λάχανο.Τα παντζάρια είναι μια καλή επιλογή καθώς καλλιεργούνται ελαφρώς πιο εύκολα από τα καρότα για αρχάριους κηπουρούς.

Τα παντζάρια μπορούν να μαζευτούν ως βρέφος για να φτιάξουν γλυκές λιχουδιές. Τα παντζάρια έχουν μια άλλη σούπερ δύναμη που τα κάνει εξαιρετικά φυτά συντροφιάς. Αυτό είναι το πράσινο τους! Καθώς τα παντζάρια μεγαλώνουν γύρω από το λάχανο, μαζέψτε τα χόρτα για να δημιουργήσετε χώρο για περισσότερο λάχανο. Το παντζάρι ανταγωνίζεται το ελβετικό σέσκουλο για οφέλη για την υγεία και γεύση.

μαρούλι

μαρούλι
Το μαρούλι ωριμάζει πολύ πιο γρήγορα από τα κεφάλια και διατηρεί το έδαφος υγρό.

Το σπανάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή για φύτευση δίπλα στο λάχανο. Αν και δεν παρέχει συγκεκριμένα οφέλη όσον αφορά την προστασία των παρασίτων. μαρούλι και λάχανο Και στους δύο αρέσει ο δροσερός καιρός.Το σπανάκι είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα και εύκολα. Μπορεί να συγκομιστεί πολλές φορές Το σπανάκι μπορεί να φυτευτεί πριν ή κατά τη φύτευση του λάχανου.

Το μαρούλι είναι περίπου το μισό πιο ώριμο από το λάχανο. και θα αναγεννηθεί από τα συγκομμένα φύλλα για τη δεύτερη ή την τρίτη συγκομιδή. Όταν το μαρούλι και το λάχανο έχουν αναπτυχθεί πλήρως Κρατήστε το μαρούλι τριγύρω. Το λάχανο πριν γίνει σκιά

Το σπανάκι συνήθως δεν τρώει καλά σε ζεστό καιρό. Έτσι, μπορείτε να εφοδιαστείτε με όλο το σπανάκι και το λάχανο πριν το καλοκαίρι. Αυτό σας δίνει άφθονο ανοιχτό χώρο για να καλλιεργήσετε φυτά που αγαπούν τη θερμότητα. Για παράδειγμα, προσθέστε μπάμιες ή βασιλικό για να καλλιεργήσετε λάχανο και σπανάκι.

φρέσκο ​​κρεμμυδάκι

φρέσκο ​​κρεμμυδάκι
Το πικάντικο κρεμμύδι προστατεύει το φυτό από έντομα και άλλα παράσιτα.

Γιατί τα κρεμμύδια είναι μικρά και λεπτά. εξοικονομώντας έτσι και χώρο Σπείρετε τους σπόρους του κρεμμυδιού στον κήπο μόλις το έδαφος είναι βιώσιμο και κάντε υπομονή.

αυτοί είναι αργός εκτροφέαςΠριν από τη φύτευση λάχανου Τα κρεμμύδια πρέπει να αφεθούν να περάσουν από τη «φάση του γρασιδιού» όταν μοιάζουν με λεπίδες χόρτου.

Γύρω μπορούν να φυτευτούν κρεμμύδια Το λάχανο μπορεί να καλλιεργηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως το σπανάκι, τα καρότα και τα παντζάρια που περιγράφονται παραπάνω. Τα κρεμμύδια έχουν το μέγεθος ενός μολυβιού και μπορούν να μαζευτούν σε οποιοδήποτε στάδιο μετά από μεγάλο χρόνο συγκομιδής. Και πάλι, μαζέψτε πρώτα τα κρεμμύδια που βρίσκονται πιο κοντά στο λάχανο. Γιατί τελικά το λάχανο θα επισκιάσει τα κοντινά κρεμμύδια.

μαρούλι

μαρούλι
Το σπανάκι απαιτεί περισσότερο νερό από το λάχανο, γεγονός που εμποδίζει το σχηματισμό κεφαλιού.

Ο αμάρανθος ευδοκιμεί σε δροσερά κλίματα και ήταν ένας από τους πρώτους σπόρους. που μπορείς να σπείρεις την άνοιξη Ακόμα κι αν η νύχτα είναι κρύα! Είναι ένα φυτό «κόβω και αναπαράγω», που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να παράγει εάν συλλέγονται μόνο λίγα φύλλα από κάθε φυτό.

Χρειάζονται μερικές εβδομάδες για τη δημιουργία και τη συγκομιδή μεγάλων φυτών. πριν το τοποθετήσετε στο φυτό λάχανου σας.το ίδιο με το σπανάκι Συλλέξτε σπανάκι από γύρω Λάχανο μέχρι να σκιαστεί

Προειδοποίηση – Οι αφίδες λατρεύουν να κάνουν παρέα κάτω από φύλλα μαρουλιού, ειδικά όταν ο καιρός ζεσταίνει. Κρατήστε τις αφίδες μακριά από τα φυτά λάχανου σας. Αφαιρέστε το μαρούλι όταν ζεστάνει ο καιρός. Ακόμα κι αν συμβεί πριν ψηθεί πλήρως το κεφάλι του λάχανου.

πράσινη πικραλίδα

πράσινη πικραλίδα
Καλοί γείτονες για το λάχανο είναι τα φυλλώδη πράσινα, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και δεν προσελκύουν πολλά έντομα.

Τα πράσινα πικραλίδα είναι οι ηρωίδες του κήπου γιατί υψηλή θρεπτική περιεκτικότητα και μερικά έντομα Ακόμα και αφού μαδήσετε τα φυτά λάχανου το καλοκαίρι Μπορούν ακόμα να παράγουν ένα υγιές πράσινο όλη την εποχή!

Οι σπόροι πικραλίδας που αγοράζετε διαφέρουν βοτανικά από τα κοινά ζιζάνια του γκαζόν με κίτρινο άνθος. Τα πράσινα πικραλίδα είναι τα ίδια είδη με το κιχώριο και το αντίδι.

όταν ο ένας κοντά στον άλλο Οι πράσινες πικραλίδες μεγαλώνουν κατακόρυφα. Αυτό εξοικονομεί χώρο δίπλα στο γεμάτο λάχανο. Συγκομίστε ξανά όταν το λάχανο μεγαλώνει και οι πικραλίδες σκιάζουν το πράσινο.

μαϊντανός

μαϊντανός
Το σέλινο μπορεί να προστατεύσει το λάχανο από τις κάμπιες. Αλλά μπορεί επίσης να προσελκύσει πεταλούδες από λάχανο.

Λέγεται ότι το σέλινο διώχνει τους τρυγόνια. Αυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για φύτευση με λάχανο. Ακόμα κι αν οι λαχανόσκωροι βρουν το λάχανό σας. Αλλά υπάρχει μια καλή πιθανότητα οι σκόροι να μην βρουν σέλινο. Τόσο το σέλινο όσο και το λάχανο καλλιεργούνται ως εναλλακτικές καλλιέργειες. του αρέσει ο δροσερός καιρόςΚαι πρέπει να ποτίζονται τακτικά για καλύτερη ανάπτυξη.

Το σέλινο και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι παρόμοια σε ωριμότητα (περίπου 75-85 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία). Θα αφαιρέσετε όλα τα φυτά για να δημιουργήσετε χώρο για νέες σοδειές.

Όταν το σέλινο και το λάχανο τσακώνονται με ζεστό καιρό Αυτό θα ανοίξει χώρο στον κήπο σας για νέα καλοκαιρινά φυτά – Βασιλικός Εναλλακτική ΘεραπείαΓια παράδειγμα, αρακάς, μπάμιες. ή ζίννια

λεπτός

λεπτός
Το Mache είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για το λάχανο. που μπορεί να σπείρει νωρίς και να συγκομίσει επανειλημμένα στρογγυλό λάχανο

Το Mâche, το Vit και το Lamb’s Lettuce είναι τα ονόματα των υπέροχων φυτών κήπου που είναι ακόμα άγνωστα και που κάνουν καλό συνοδό στο λάχανο. Με συνήθεια ανάπτυξης παρόμοια με αυτή του μαρουλιού. Τα φασόλια Mung μπορούν να σπαρθούν γρήγορα όταν το έδαφος έχει τροποποιηθεί.

Το Mâche είναι ελαφρύ. γεύση ξηρών καρπών Δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού στο πάρκο. αν και μεγαλώνει αργά Αξίζει όμως την αναμονή!

Το λάχανο αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να σπαρθεί γρήγορα. Έτσι, το λάχανο μεγαλώνει σε μια καλλιέργεια που συλλέγεται ακριβώς την ώρα της μεταφύτευσης. όταν το λάχανο έχει αναπτυχθεί πλήρως για να μαζέψετε το matcha γύρω από το δέντρο

Η προσεκτική συγκομιδή θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το μηχάνημα ανέπαφο. περικοπή και αντίγραφοΤο Mache και το λάχανο δεν έχουν κοινά παράσιτα εκτός από τις αφίδες. Έτσι κάνουν υπέροχους συντρόφους στον κήπο!

κρεμμύδι

κρεμμύδι
Τα κρεμμύδια απωθούν τα μυρμήγκια που προσελκύουν τις αφίδες.

Τα κρεμμύδια είναι πολύ ικανοποιητικά για να φυτέψετε στον κήπο σας. γιατί αν αποθηκευτεί σωστά μετά τη συγκομιδή Θα απολαύσετε τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς σας όλη τη χρονιά. Το άρωμα των κρεμμυδιών απωθεί πολλά παράσιτα που επιτίθενται στο λάχανο – τον λαχανόσκωρο. χόρτα κολάρο, ψείρα των φυτώνκαι κουνέλι! Αυτό τα κάνει εξαιρετικά φυτά συντροφιάς.

Εάν ασκείτε κυκλική κηπουρική (Και θα έπρεπε να είναι!) Το λάχανο θα κάνει την εναλλαγή σας πιο εύκολη, λέει ο βιοκαλλιεργητής Elliot Coleman. Τα κρεμμύδια είναι χρήσιμα πριν από το λάχανο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μαζέψετε τα φυτά λάχανου της επόμενης σεζόν ακριβώς εκεί που μεγαλώνουν τα κρεμμύδια σας.

Αν και το σχοινόπρασο χρειάζεται περισσότερο χώρο από τα κρεμμύδια που αναφέρθηκαν παραπάνω, Έχει όμως και τη συνήθεια να φυτεύει κάθετα. Τα κρεμμύδια είναι βαριά ζωοτροφή, όπως το λάχανο. χύμα λίπασμα Και τα δύο φυτά ωφελήθηκαν πριν από τη φύτευση.

σκόρδο

σκόρδο
Ένας καλός γείτονας για το λάχανο είναι το σκόρδο. Η μυρωδιά των φρούτων απωθεί τα έντομα και προστατεύει τα φυτά.

Το σκόρδο έχει πολλές από τις ίδιες ιδιότητες με τα κρεμμύδια που αναφέρθηκαν παραπάνω. γιατί συνδέονται στενά βοτανικά Το σκόρδο είναι δυνατό μυρίζει σαν εντομοαπωθητικόΑυτό το καθιστά εξαιρετική επιλογή για φύτευση με λάχανο. Το σκόρδο καταλαμβάνει ελαφρώς λιγότερο χώρο από τα κρεμμύδια και είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις άκρες των κρεβατιών κήπου με λάχανο στο κέντρο.

ρόκα

ρόκα
Η ρόκα είναι καλή φίλη του λάχανου γιατί είναι λαχανοπαγίδα.

Η ρόκα είναι ένα χρήσιμο φυτό συντροφιάς του λάχανου με τρόπο που δεν αναφέρεται κανένα άλλο φυτό.Η ρόκα θεωρείται «φυτό παγίδας» για τους ψύλλους, ένα παράσιτο του λάχανου που τρώει τους ψύλλους. Τρώτε ανώριμα φύλλα ρόκας. πριν σκληρύνουν τα φύλλα του λάχανου

Αν τα εντοπίσετε πρώτα στο μπρόκολο, σας δίνεται η ευκαιρία να καλύψετε το λάχανο με δίχτυ εντόμων ή να καλύψετε τις σειρές. Αφήνοντας το σκαθάρι στη ρόκα σκέφτηκε ότι ήταν θυσία. Τα εντομοκτόνα είναι αναποτελεσματικά κατά των σκαθαριών επειδή πετούν γρήγορα ανεξάρτητα από το τι κινούνται.

φυτικό σύντροφο

Τα βότανα που καλλιεργούνται στο σπίτι είναι το κλειδί για την ενίσχυση της φρέσκιας μαγειρικής στον κήπο σας. όχι μόνο βότανα Προσθέστε ποπ σε κάθε γεύμαΤα περισσότερα από αυτά έχουν πολύ έντονο άρωμα που απωθεί τα έντομα. Αυτό καθιστά ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για φυτά λάχανου επιρρεπή σε έντομα.

Θυμάρι

Θυμάρι
Ο βασιλικός είναι εξαιρετικό συνοδευτικό για το λάχανο γιατί το άρωμά του διώχνει τους λαχανόσκωρους.

Το έντονο άρωμα του βασιλικού απωθεί τους λαχανόσκωρους. Ο βασιλικός μπορεί να καλλιεργηθεί ετησίως ή πολυετής, ανάλογα με τη ζώνη και την ποικιλία USDA σε κάποιο βαθμό. φυτά χαμηλής ανάπτυξηςΦυτέψτε θυμάρι περιμετρικά του κρεβατιού σας με το λάχανο στο κέντρο.

Μόλις μαζέψετε το λάχανο Ο αποξηραμένος βασιλικός θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα κάνει καλό σύντροφο σε άλλα φυτά που φυτεύετε μετά το λάχανο.

φιλόσοφος

φιλόσοφος
Το φασκόμηλο είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος για να αποτρέψει τους σκόρους του λάχανου.

Το φασκόμηλο είναι ένα άλλο αρωματικό βότανο. Το λάχανο απωθεί τους σκώρους.Το φασκόμηλο αναπτύσσεται ως πολυετές στις ζώνες 4-8, έτσι πολλοί κηπουροί θα δουν το φασκόμηλο να επιστρέφει χρόνο με το χρόνο. Το φασκόμηλο μπορεί να αναπτυχθεί σε μικρούς θάμνους, οπότε σχεδιάστε αρκετό χώρο. Τα ανοιχτόχρωμα, σκονισμένα πράσινα φύλλα του Sage φαίνονται εντυπωσιακά δίπλα στα βαθύ μπλε και μοβ χρώματα των φύλλων λάχανου.

ρίγανη

ρίγανη
Η ρίγανη είναι φυτό ανθεκτικό στο κρύο με έντονη μυρωδιά που απωθεί πολλά έντομα.

Η ρίγανη είναι ένα πολυετές βότανο με πικάντικη μυρωδιά. Ζώνη 4-9Αυτή η ανθεκτικότητα στο κρύο το καθιστά εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για το φθινοπωρινό λάχανο. Οι ώριμες ρίγανες είναι ανθεκτικές στον παγετό. Και η πικάντικη μυρωδιά του απωθεί τα έντομα. Ένα εύκολο στην καλλιέργεια βότανο που θα πολλαπλασιαστεί αν υπάρχει αρκετός χώρος.

μικρό κρεμμύδι

μικρό κρεμμύδι
Τα κρεμμύδια έχουν έντονο άρωμα που απωθεί τις αφίδες, ένα σημαντικό παράσιτο του λάχανου.

Τα κρεμμύδια είναι όμορφα και ευπροσάρμοστα φυτά. Το οποίο είναι τέλειο για να είστε φίλοι με το λάχανο. και καλύτερα να φυτεύεται δίπλα στο λάχανο (Αντί να μαζεύετε από κάτω) Έντονη μυρωδιά κρεμμυδιού. απωθούν τα μυρμήγκιαΤα κύρια παράσιτα του λάχανου

Σχοινόπρασο Το σχοινόπρασο αργεί να χτιστεί. Αλλά όταν ξεκινάμε Είναι ανθεκτικά στις ζώνες 3-9 και είναι από τα πρώτα φυτά που αναδύονται την άνοιξη. Το σχοινόπρασο όχι μόνο παρέχει βρώσιμα χόρτα αλλά και Αλλά μπορεί επίσης να συγκομιστεί, να αποξηρανθεί και να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο – έχει ακόμη και όμορφα μοβ άνθη που είναι βρώσιμα!

πόδι της γάτας

πόδι της γάτας
Ένας καλός σύντροφος του λάχανου είναι το catnip, το οποίο απωθεί τους ψύλλους σκαθάρια.

Το Catnip είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για το λάχανο λόγω του πικάντικου αρώματος του. απωθητικό ψύλλων σκαθαριώνΕίναι βρώσιμο μέλος της οικογένειας της μέντας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τσάι.

Έχει μια συνήθεια ανάπτυξης παρόμοια με αυτή της ρίγανης και είναι ανθεκτικό στις ζώνες 3-9, οπότε θα το δείτε να επιστρέφει χρόνο με το χρόνο. Επιπλέον, τα γούνινα μέλη της οικογένειάς σας θα εκτιμήσουν τη σκέψη τους στον κήπο σας!

Τριγωνίδα

Τριγωνίδα
Το Fenugreek προστατεύει το λάχανο από τις αφίδες.

Ο μαϊντανός είναι ένα εξαιρετικό φυτό που συνοδεύει το λάχανο γιατί έχει υπέροχη γεύση στην κουζίνα. Γιατί ο μαϊντανός δεν είναι σκληρός. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να αναπτυχθεί πλήρως το κουνουπίδι πριν το φυτέψετε.

Τα κεφάλια των σπόρων άνηθου ωριμάζουν στα τέλη του καλοκαιριού/αρχές του φθινοπώρου και μπορείτε να μαζέψετε τους σπόρους για να τους χρησιμοποιήσετε σε ρολά λάχανου και λάχανου μαζί με τα φθινοπωρινά σας λάχανα. Το Fenugreek μπορεί να ξαναφυτευτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τα φύλλα της τριγωνέλλας πρέπει να διατηρούνται φρέσκα τακτικά..

βασιλικός

βασιλικός
Ο βασιλικός προστατεύει το λάχανο από το ωίδιο.

Ο βασιλικός κάνει ένα υπέροχο συνοδευτικό με λάχανο λόγω του δυνατού αρώματος του. Το λάχανο απωθεί τα περισσότερα έντομα.Ωστόσο, οι εποχές τους μπορεί να είναι σύντομες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο βασιλικός προτιμά τα θερμότερα κλίματα και θα πεθάνει όταν έχει λίγο παγετό το φθινόπωρο.

Φυτέψτε βασιλικό την άνοιξη γύρω από το λάχανό σας αφού περάσει ο παγετός. Το λάχανο έχει αναπτυχθεί πλήρως, οπότε μόλις μαζέψετε τα όμορφα κεφάλια του. Κόψτε ολόκληρο το φυτό στη βάση κάτω από τη γραμμή του εδάφους. Αφήνοντας τις ρίζες του λάχανου προσθέτουμε οργανική ουσία στο έδαφος. Το καλοκαίρι θα σας δώσει άφθονο χώρο για να αναπτυχθεί το θυμάρι.

σύντροφος λουλουδιών

Υπάρχουν καλοί φίλοι λουλουδιών που θα δώσουν γεύση στα λαχανικά σας. αλλά και προστατεύει τόσο από παράσιτα όσο και από ασθένειες από αυτά. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς και δημοφιλείς φίλους λουλουδιών για να καλλιεργήσετε λάχανο στον κήπο σας.

χαμομήλι

Οι κατιφέδες είναι ένα αγαπημένο φυτό συντροφιάς για το λάχανο γιατί διώχνουν τους λαχανόσκωρους.

Οι κλασικοί κατιφέδες είναι τα αγαπημένα φυτά συντροφιάς των κηπουρών γιατί ταιριάζουν απόλυτα με σχεδόν οποιοδήποτε φυτό. Το λάχανο ωφελείται από τα λουλούδια δίπλα στους κατιφέδες. Το λάχανο απωθεί τους σκώρους.Οι ώριμοι κατιφέδες είναι ανθεκτικοί στον παγετό. Αυτό το καθιστά ιδανικό ως σύντροφο λάχανου τόσο για ανοιξιάτικες όσο και για φθινοπωρινές καλλιέργειες.

καλέντουλα

καλέντουλα
Η καλέντουλα, εκτός από τις φαρμακευτικές της ιδιότητες, μπορεί να καταναλωθεί. Τα φύλλα έχουν έντονο άρωμα που απωθεί τα έντομα.

Η καλέντουλα έχει μεγάλα φαρμακευτικά οφέλη και τα πέταλά της είναι βρώσιμα. Επιπλέον, το έντονο άρωμα λουλουδιών βοηθά Το λάχανο απωθεί τα έντομα.Χρησιμοποιήστε λουλούδια ως κομμένα λουλούδια όλη την εποχή. Τα φύλλα καλέντουλας έχουν έντονο άρωμα ακόμα και όταν μαζεύετε τα λουλούδια. Το λάχανο επίσης δουλεύει σκληρά για να απωθήσει τα έντομα.

νεροκάρδαμο

Τα ναστούρτια είναι εξαιρετικοί σύντροφοι για το λάχανο. γιατί απωθεί τα σκουλήκια του λάχανου

Τα ναστούρτια είναι όμορφα και βρώσιμα. Τα βρώσιμα φύλλα μελιτζανιού προσθέτουν πικάντικο στις σαλάτες. Και τα λουλούδια πορτοκαλιού προσθέτουν ευτυχία σε κάθε κήπο. Η ικανότητα των Nasturtiums να απωθούν τα σκουλήκια του λάχανου τα κάνει υπέροχους συντρόφους για τα φυτά λάχανου! Το Nasturtium είναι ετήσιο. Μπορεί να αναπτυχθεί στη σκιά και στο αμυδρό ηλιακό φως..

Αποφύγετε τη φύτευση με λάχανο.

κολοκύθι
Οι κολοκύθες έχουν μεγάλα φύλλα που μπορούν να κάνουν το λάχανο ανεπιθύμητο γείτονα.

Υπάρχουν μερικά φυτά που δεν είναι οι καλύτεροι φίλοι του λάχανου. Οι περισσότερες αναφορές δείχνουν ότι οι ντομάτες που καλλιεργούνται στο λάχανο αναπτύσσονται ελάχιστα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση ντοματών με ανεπάρκεια.

καλαμπόκι είναι Η φύτευση δίπλα στο λάχανο δεν είναι κατάλληλη.Το καλαμπόκι δεν προσφέρει ιδιαίτερα οφέλη στο λάχανο. Και τα δύο είναι μεγάλα φυτά, επομένως μπορεί να αντιμετωπίσετε και προβλήματα χώρου.

Μεγάλα φύλλα λάχανου σκιάζουν τα νεαρά φυτά καλαμποκιού. και αν το καλαμπόκι είναι ήδη ψηλά Μπορεί να δώσει σκιά στο λάχανο όταν το φυτεύετε. Και τα δύο φυτά είναι μεγάλα κτηνοτροφικά φυτά. κάνουν το έδαφος να έχει υψηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά

Τόσο οι κολοκύθες όσο και οι κολοκύθες είναι κακές επιλογές όταν συνδυάζονται με λάχανο, επειδή έχουν μεγάλα φύλλα και θα καλύψουν ό,τι υπάρχει από κάτω. Οι κολοκύθες και οι κολοκύθες δεν είναι γνωστές για τα ιδιαίτερα οφέλη τους σε σχέση με το λάχανο και καλλιεργούνται καλύτερα στον δικό τους χώρο.

τελικές σκέψεις

Η καλλιέργεια του δικού σας λάχανου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ομορφύνετε τον κήπο σας. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ειδικές ποικιλίες λάχανου που δεν είναι διαθέσιμες στα καταστήματα. και απολαύστε τις διαφορετικές γεύσεις του φρεσκοκομμένου λάχανου. Αυτοί οι συνιστώμενοι συνεργάτες φύτευσης με λάχανο είναι ένας καλός τρόπος. Αποκτήστε το καλύτερο και από τα δύο φυτά.Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς για την περιοχή σας και δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τον κήπο σας!

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *