23 διαφορετικοί τύποι δαμασκηνιών για τον κήπο σας

Ιαπωνική ποικιλία δαμάσκηνων

Όταν σκέφτεσαι τα δαμάσκηνα Το οβάλ μωβ φρούτο έχει το μέγεθος μιας τρύπας και λίγο μεγαλύτερο από μια μπάλα του γκολφ. Η αλήθεια είναι Τα δαμάσκηνα περιέχουν Α. Ποικιλία χρωμάτων, σχημάτων και γλυκύτητας τους. Οι δαμασκηνιές κάνουν μια όμορφη προσθήκη σε κάθε τοπίο. με όμορφα φύλλα και όμορφα λουλούδια την άνοιξη

Αν και καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Όμως οι ποικιλίες δαμασκηνιάς εμπίπτουν σε τρεις γενικές κατηγορίες. Τα ιαπωνικά (Prunus salicina) και τα ευρωπαϊκά (Prunus domestica) δαμάσκηνα είναι τα πιο συχνά καλλιεργούμενα και αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των δαμάσκηνων που θα βρείτε στην αγορά.

Ο τρίτος τύπος δαμασκηνιάς είναι η αμερικανική δαμασκηνιά (Prunus americana), γνωστή και ως δαμάσκηνο θάμνων. Οι περισσότερες αμερικανικές ποικιλίες δαμάσκηνου είναι υβρίδια ιθαγενών ειδών της Βόρειας Αμερικής και διαφόρων ιαπωνικών ποικιλιών.

Θα δούμε μερικές από τις διαφορές μεταξύ των τριών αργότερα. Αρκεί να πούμε ότι όλες οι ποικιλίες δαμασκηνιάς καλλιεργούνται και απολαμβάνονται σε όλο τον κόσμο. κάθε περιοχή καλλιέργειας στον κόσμο Μπορούν να φυτευτούν κατάλληλες δαμασκηνιές.

Γιαπωνέζικη φυλή

Τα ιαπωνικά δαμάσκηνα εμφανίστηκαν στην Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1870. Αυτά τα δέντρα ήταν κατάλληλα για καλλιέργεια σε ξηρά, ζεστά κλίματα. Οι κηπουροί απολαμβάνουν την καρποφορία στις αρχές της άνοιξης και κατά μέσο όρο αναπτύσσονται καλά. κλιματικές ζώνες 5 έως 9Αυτό το καθιστά ευέλικτο για πολλούς αμερικανικούς προορισμούς. Είναι ένα εξαιρετικό οπωροφόρο δέντρο για πολιτείες όπως το Τενεσί και άλλες νότιες πολιτείες.

Οι ιαπωνικές δαμασκηνιές τείνουν να ψηλώνουν περισσότερο από τα ευρωπαϊκά ξαδέρφια τους. Συνήθως παράγουν στρογγυλούς καρπούς με διάμετρο περίπου 2 ίντσες Το χρώμα του φλοιού του καρπού κυμαίνεται από κίτρινο και κόκκινο έως μπλε, μωβ και σχεδόν μαύρο.

Πολλές ιαπωνικές ποικιλίες δεν καρποφορούν από μόνες τους. Αυτό σημαίνει ότι έτσι πρέπει να είναι. φυτεύονται σε ζευγάρια Ικανός να συγκομίσει με επιτυχία μια ποικιλία καλλιεργειών Θα πρέπει να διατηρείται απόσταση 15 έως 20 ποδιών μεταξύ πολλών φυτών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι ιαπωνικές και ευρωπαϊκές ποικιλίες δεν διασταυρώνονται με επικονίαση επειδή έχουν διαφορετικά χρωμοσώματα.

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής ιαπωνική ποικιλία δαμάσκηνου.

μαύρο κεχριμπάρι

Αναμένετε ροζ-λευκά άνθη πριν καρποφορήσουν στη μέση της σεζόν.
Επιστημονικό όνομα: Κλαδέψτε Salicina

Το μαύρο κεχριμπάρι είναι ένα όρθιο νάνο φυτό που είναι τέλειο για δοχεία στο αίθριο ή στον κήπο σας. Εάν έχετε περιορισμένο χώρο στον κήπο ή δεν θέλετε τα δέντρα να συσκοτίζουν το τοπίο σας. Αυτό το είδος δέντρου ταιριάζει απόλυτα.

Αυτό το συμπαγές δαμάσκηνο είναι συνήθως μόνο 1,5 έως 2 μέτρα ύψος και μισό μέτρο πλάτος. Προφανώς θα μεγαλώσουν.

Τα μαύρα κεχριμπαρένια δαμάσκηνα που καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια στα τέλη του 20ού αιώνα αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστές, ξηρές περιοχές. Τα δαμάσκηνα Victoria και Santa Rosa κάνουν καλή διασταυρούμενη επικονίαση.

Μετά την εμφάνιση ροζ-καφέ λευκά άνθη στις αρχές της άνοιξης. Αυτά τα δέντρα μπορούν να παράγουν θεαματικά προϊόντα και να καρποφορήσουν στη μέση της σεζόν.

μαυρο μουρο

μαυρο μουρο
Αυτά τα φυτά αγαπούν τον δροσερό καιρό.
Επιστημονικό όνομα:Prune Negro

Αυτό το μικρό φυτό συνήθως φτάνει τα 1,5 με 2 μέτρα ύψος και απλώνεται μόνο μισό μέτρο πλάτος. Προφανώς θα μεγαλώσουν.

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες στη Βόρεια Αμερική. Πιθανοί επικονιαστές που λειτουργούν καλά με αυτή την ποικιλία είναι τα δαμάσκηνα Fryer και Santa Rosa.Τα δαμάσκηνα Black Beauty ευδοκιμούν σε δροσερά και ξηρά κλίματα.

χρυσό δέντρο

χρυσό δέντρο
Αυτός ο χύμα καλλιεργητής χρειάζεται αραίωση κάθε δύο χρόνια.
Επιστημονικό όνομα: Prunus domestica

προέρχεται από τον Καναδά Αυτή η ιαπωνική ποικιλία είναι κατάλληλη για την κλιματική ζώνη 5 και μπορεί να διασταυρωθεί καλά με άλλες ιαπωνικές ποικιλίες. Ως εκ τούτου, είναι ένα σφριγηλό κλήμα και πρέπει να αραιώνεται κάθε δύο χρόνια για να αποφευχθεί ο λήθαργος λόγω της υπερκαρποφορίας.

Τα πρώιμα χρυσαφένια δαμάσκηνα μπορούν να φτάσουν τα 15 πόδια ψηλά και να έχουν άπλωμα 12 ποδιών στην ωριμότητα. Αναπτύσσονται καλύτερα σε ηλιόλουστες και θυελλώδεις περιοχές.

καρδιά ελέφαντα

καρδιά ελέφαντα
Είναι από τα λίγα δαμάσκηνα που αυτογονιμοποιούνται.
Επιστημονικό όνομα: Κλαδέψτε Salicina

Το Elephant Heart Plum είναι μια ημι-νάνος ποικιλία που, παρά το εντυπωσιακό όνομά της, είναι στην πραγματικότητα μια ποικιλία. Το κάνει όμως και καλή επιλογή για καλλιέργεια σε μικρούς χώρους. Αναπτύσσονται σε μια συμπαγή, όρθια μορφή και δεν μεγαλώνουν περισσότερο από 10 έως 12 πόδια ύψος.

Το δαμάσκηνο με καρδιά ελέφαντα αναπτύσσεται στις κλιματικές ζώνες 5 έως 9. Αυτή η ποικιλία ταιριάζει καλύτερα σε ψυχρότερα κλίματα με χαμηλή υγρασία και αργιλώδες έδαφος. Αν και τα πάνε καλά με άλλες ιαπωνικές δαμασκηνιές για επικονίαση, είναι από τις λίγες ποικιλίες δαμάσκηνων που αυτογονιμοποιούνται.

άγιος

άγιος
Αναμένετε φρούτα από αυτή την ποικιλία στις αρχές Αυγούστου.
Επιστημονικό όνομα: Prunus domestica

Το Friar είναι μια από τις πιο συχνά καλλιεργούμενες ποικιλίες δαμάσκηνου παγκοσμίως. Επίσης επικονιάζεται καλά με πολλές ποικιλίες, ιδιαίτερα το Μαύρο Κεχριμπάρι και τη Σάντα Ρόζα. Προτιμά πολύ ξηρές συνθήκες στην κλιματική ζώνη 4β.

Το δέντρο αναπτύσσεται κάθετα και καρποφορεί αρχές Αυγούστου. Το Monkfish μπορεί να φτάσει τα δεκαπέντε πόδια ψηλό και να απλωθεί μέχρι και τα δεκαπέντε πόδια ως ενήλικες.Ωστόσο, οι στέγες τους είναι σχετικά χαμηλές, κρέμονται μόνο τέσσερα πόδια. Αυτό το καθιστά μια τρομερή εναλλακτική λύση σε περιοχές με ηλεκτροφόρα καλώδια.

Methly

Methly
Τα όμορφα λουλούδια ανθίζουν νωρίς την εποχή πριν καρποφορήσουν το καλοκαίρι.
Επιστημονικό όνομα: Prunus salicina “Methley”

Τα δαμάσκηνα Metili ανθίζουν νωρίς και καρποφορούν νωρίς. καρποφορεί στις αρχές του καλοκαιριού Αναπτύσσεται με τυπικό μοτίβο βεντάλιας και μπορεί να παράγει άφθονα φρούτα. Αυτό είναι ένα άλλο αυτοφερόμενο δέντρο. Αν και είναι καλύτερο να διασταυρωθεί η επικονίαση.

Τα δαμάσκηνα Methly είναι τα καλύτερα κατάλληλα για μέτρια ζεστά κλίματα με άνυδρες και ημίξηρες συνθήκες. Οι ψυχρές θερμοκρασίες μπορεί να είναι προκλητικές επειδή είναι επιρρεπείς σε ζημιές από παγετό.Ωστόσο, αυτό το δέντρο μεγαλώνει 15 έως 20 ίντσες το χρόνο και απαιτεί ελάχιστο κλάδεμα. Αυτό το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή χαμηλής συντήρησης.

Η Ρούμπι είναι η Βασίλισσα

Η Ρούμπι είναι η Βασίλισσα
Αυτή η ποικιλία είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μεγάλες αυλές καθώς μπορεί να φτάσει τα 20 πόδια σε ύψος.
Επιστημονικό όνομα: Κλαδέψτε Salicina

Η ρουμπινιά βασίλισσα δαμασκηνιά είναι ένα μαγευτικό θέαμα για μεγάλες αυλές. Αυτή η ιαπωνική ποικιλία είναι κατάλληλη για κλιματικές ζώνες 5 έως 8, παρέχοντας ελαφρώς πιο ζεστή υγρασία και θερμοκρασίες. Ωστόσο, ευδοκιμούν σε ψυχρά κλίματα όπου δεν υπάρχει βαθμός ακραίου ψύχους.

Το δέντρο αναπτύσσει ένα ελαφρύ σχήμα βεντάλιας καθώς ωριμάζει και είναι διαθέσιμο σε πλήρες μέγεθος και σε ποικιλίες νάνου.Η μεγάλη επιλογή Ruby Queen μπορεί να φτάσει πάνω από 20 πόδια ύψος και να απλωθεί σε πλάτος, ενώ το δέντρο νάνος είναι μόνο 10 πόδια ύψος και πάνω από το μισό πλάτος .

Φυτέψτε το Ruby Queen σας σε μια τοποθεσία που δέχεται έξι ή περισσότερες ώρες απευθείας ηλιακού φωτός την ημέρα.Το Ruby Queen παράγει ευαίσθητα λευκά άνθη την άνοιξη και επικονιάζεται καλά με δαμάσκηνα Santa Rosa και άλλες ιαπωνικές ποικιλίες.

Σάντα Ρόζα

Σάντα Ρόζα
Αυτό το μεγάλο δέντρο απαιτεί τακτικό κλάδεμα για να διατηρήσει μια άφθονη συγκομιδή.
Επιστημονικό όνομα: Κλαδέψτε Salicina

Μια άλλη δημοφιλής ποικιλία είναι η δαμασκηνιά Santa Rosa. Είναι όρθιο δέντρο με όμορφα ροζ άνθη την άνοιξη και καρποφορία στα μέσα του καλοκαιριού.

Αυτό το δέντρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα, φτάνοντας τα 25 πόδια σε ύψος σε μια παραδοσιακή όρθια δαμασκηνιά. Όπως και άλλες μεγάλες ποικιλίες, οι Santa Rosas χρειάζονται τακτικό κλάδεμα για να διατηρήσουν μια καλή συγκομιδή. Μπορείτε να κόψετε αυτό το δέντρο για να το διαχειριστείτε πιο εύκολα. Αλλά αν θέλετε ένα εντυπωσιακό κουβούκλιο απλώματος. Αυτό θα βοηθήσει.

Οι Santa Rosas ευδοκιμούν σε πολλά κλίματα. και ανθεκτικό σε παράσιτα, ασθένειες και παγετό. Επιπλέον, επικονιάζονται μόνα τους και μπορείτε να τα φυτέψετε μόνα τους. καθιστώντας τα ένα από τα πιο δημοφιλή δαμασκηνιές στη Σάντα Ρόζα.

Σιρού

Σιρού
Αυτό το εξωτικό είδος λατρεύει τον ήλιο.
Επιστημονικό όνομα: Κλαδέψτε Salicina

Το Shiro, ή «λευκό» δαμάσκηνο, είναι μια από τις πιο ασυνήθιστες ποικιλίες στη λίστα. Εγγενείς στη Βόρεια Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 1890, αναπτύσσονται σε κατακόρυφες, εξαπλωμένες συνήθειες που φτάνουν τα 18 έως 20 πόδια ύψος και πλάτος.

Οι δαμασκηνιές Shiro ανθίζουν στις αρχές Μαρτίου με μικρά λευκά λουλούδια και καρποφορούν στα μέσα του καλοκαιριού. Αυτό το δέντρο αναπτύσσεται καλά στις κλιματικές ζώνες 5 έως 9 και προτιμά τον πλήρη ήλιο. Επικονιάζονται καλά με δαμάσκηνα Santa Rosa και Ozark Premier.

Ευρωπαϊκές ποικιλίες

Τα ευρωπαϊκά δαμάσκηνα τείνουν να είναι όρθια ή σε σχήμα V. Αυτό είναι χαρακτηριστικό για τις ευρωπαϊκές ποικιλίες. αυτογονιμοποίησηΗ φύτευση δύο ή περισσότερων θα σας δώσει μεγαλύτερη απόδοση και ισχυρότερα φυτά. όπως αναφέρθηκε προηγουμένως Οι ευρωπαϊκές και ιαπωνικές ποικιλίες δεν διασταυρώνονται με επικονίαση λόγω διαφορετικών προγραμμάτων επικονίασης.

Ο καρπός είναι μικρότερος από την ιαπωνική ποικιλία και έχει σχήμα οβάλ ή αμυγδάλου.

Goin’s Golden Drop

χρυσά πόδια
Αυτό το υβρίδιο είναι καλύτερο για ζεστά κλίματα στις ζώνες 5-9.
Επιστημονικό όνομα: Prunus domestica

Καλλιεργημένο στην Αγγλία το 1800 από τον κηπουρό Jarvis Coe, το Coe’s Golden Drop Plum είναι ένα υβρίδιο του δημοφιλούς δαμάσκηνου Green Cage, το οποίο βρίσκεται επίσης σε αυτή τη λίστα. Αυτό το δέντρο έχει έναν εκτεταμένο θόλο που μπορεί να φτάσει από 7 έως 13 πόδια.

Εγγενή στην Αγγλία, τα φυτά Koi Golden Drop είναι κατάλληλα για ζεστά κλίματα στις ζώνες 5-9, ειδικά αναπτύσσονται καλά σε ελαφρώς ψυχρότερα περιβάλλοντα.

Συνήθως ωριμάζει στα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι λοιπόν κάτι για φαγητό στο τέλος της σεζόν. Αυτό το δέντρο αυτογονιμοποιείται και επικονιάζεται καλά με τα δαμάσκηνα Green Cage, President και Angelina.

Τόμσον

Τόμσον
Η ανθεκτικότητά του και η εύκολη συντήρηση το καθιστούν δημοφιλή επιλογή για τον κήπο.
Επιστημονική ονομασία: Prunus domestica

Μία από τις παλαιότερες ράτσες στη λίστα. Τα ταμσόνια φυτεύονται από τη ρωμαϊκή εποχή. Είναι όρθια δέντρα σε σχήμα V με σταθερές αποδόσεις που είναι διαθέσιμα στα μέσα έως τα τέλη της σεζόν.

Τα δαμάσκηνα Damson είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες λόγω του σθένους και της ευκολίας συντήρησης. Απαιτούν λίγο κλάδεμα σε θερμότερες κλιματικές ζώνες 5 έως 7. Αυτές οι ανθεκτικές στο κρύο ποικιλίες μπορούν να ανεχθούν ξηρά κλίματα.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές ποικιλίες, το Tomson είναι αυτοαναπαραγωγή. Επομένως, μπορεί να φυτευτεί μόνο του. Ναι, εάν ο χώρος είναι ένα πρόβλημα ή είναι το κέντρο του κήπου σας.

γαλλικά δαμάσκηνα

γαλλικά δαμάσκηνα
Αυξήστε την ανάπτυξη και την απόδοση φυτεύοντας με άλλες ποικιλίες.
Επιστημονική ονομασία: Prunus

Τα γαλλικά δαμάσκηνα καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια τη δεκαετία του 1850 ως ευρωπαϊκό απόθεμα. Είναι ένας μικρός εκτεταμένος θάμνος, που φτάνει τα 10 έως 12 πόδια σε ύψος όταν ωριμάσει.

Αυτός ο αυτοεπικονιαστής ανθίζει νωρίς την άνοιξη και καρποφορεί στις αρχές έως τα μέσα του καλοκαιριού.Ωστόσο, η ανάπτυξη και η απόδοση των καρπών είναι πολύ καλύτερες όταν φυτεύονται με άλλες ποικιλίες.

Αυτή η φυλή απαιτεί ελάχιστη φροντίδα και συντήρηση. και είναι κατάλληλο για κλιματικές ζώνες 4 έως 9, αν και προτιμά τα λιγότερο υγρά κλίματα.

Πράσινο Κλουβί

Πράσινο Κλουβί
Πρέπει να περιμένετε 7 έως 10 χρόνια για να παραγάγετε τον πρώτο καρπό.
Επιστημονικό όνομα: Prunus x locala υποκλίση

Εάν είστε πρόθυμοι να δώσετε λίγη επιπλέον φροντίδα, τα δαμάσκηνα Green Gage αξίζουν τον κόπο. Ωστόσο, δεν επικονιάζονται πολύ καλά και αναμιγνύονται καλύτερα με άλλες ευρωπαϊκές ποικιλίες όπως το Tomson.

Η προέλευσή του είναι στην Ευρώπη του 17ου αιώνα, όπου πολλοί πιστεύουν ότι καλλιεργήθηκε με γηγενείς ποικιλίες Damson και ιρανικά δαμάσκηνα. Τα πράσινα δαμάσκηνα κλουβιού φτάνουν περίπου τα 12 πόδια ψηλά. τέλη καλοκαιριού

Οι δαμασκηνιές με πράσινο κλουβί καρποφορούν κάθε 2 χρόνια και αντί για κάθε 3 έως 4 χρόνια, μπορείτε να περιμένετε 7 έως 10 χρόνια πριν δείτε την πρώτη σας καλλιέργεια. Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτούν ασβεστούχο έδαφος. το φως του ήλιου λάμπει και καταφύγιο από τον άνεμο και τη βροχή

ιταλικός

ιταλικός
Κλαδέψτε αυτό το δέντρο όσο θέλετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγεία ή την απόδοση.
Επιστημονικό όνομα: Prunus x Native

Τα ιταλικά δαμάσκηνα έχουν απλωμένες κορώνες ύψους 10 έως 15 ποδιών και ύψους 8 έως 12 ποδιών ή αν προτιμάτε δαμάσκηνα νάνους. Μπορείτε να κόψετε αυτό το φυτό για να το κάνετε συμπαγές αλλά πλούσιο.

Τα ιταλικά δαμάσκηνα μπορούν να αναπτυχθούν σε μεγάλες εκτάσεις από τις ζώνες ανθεκτικότητας 4 έως 9 και να καρποφορήσουν εάν επιλέξετε να φυτέψετε μόνο ένα. Αποφύγετε τη φύτευση αυτού του δέντρου σε υδάτινες περιοχές, όπως πλαγιές, Παρέχετε επαρκή αποστράγγιση για να αποτρέψετε την υπερχείλιση.

Συνήθως ωριμάζει στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού. Να περιμένετε καλές και σταθερές αποδόσεις από αυτό το δέντρο.

δαμάσκηνο mirabelle

δαμάσκηνο mirabelle
Αυτή η γαλλική ποικιλία αναπτύσσεται καλά στις κλιματικές ζώνες 5 έως 8.
Επιστημονικό όνομα: Prunus domestica υποείδος Συριακό

Το Mirabelle είναι προϊόν γαλλικής καλλιέργειας.Στην πραγματικότητα, το Mirabelle προέρχεται από την περιοχή της Λωρραίνης της Γαλλίας. και την εισαγωγή του Mirabelle στις Ηνωμένες Πολιτείες Αυτό είναι παράνομο, ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες Mirabell. πωλείται στις ΗΠΑ για να απολαύσετε στην αυλή σας

Τα δαμάσκηνα Mirabelle είναι γενικά πολύ παραγωγικά και αναπτύσσονται καλά στις κλιματικές ζώνες 5 έως 8 σε πολλά μέρη της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Αυτό το δέντρο φτάνει τα 12 πόδια ψηλό με έναν εντυπωσιακό θόλο σε σχήμα V όταν είναι ώριμο.

Αν θέλετε κάτι μοναδικό, όμορφο και νόστιμο, το Mirabelle σίγουρα αξίζει να το σκεφτείτε.

moore/καφέ

μούρη ζάχαρη
Αυτή η αυτογονιμοποιούμενη ποικιλία βρίσκεται στις περισσότερες αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.
Επιστημονική ονομασία: Prunus domestica

το δαμάσκηνο καρποφορεί Τα δαμάσκηνα ζάχαρης είναι αργότερα γνωστά ως Χορός των Αγγέλων, συνδέονται στενά με τα γαλλικά δαμάσκηνα και τα ιταλικά δαμάσκηνα και μεγαλώνουν 10 έως 12 πόδια ψηλά στην ωριμότητα.

Αυτά τα δέντρα αναπτύσσονται καλά σε όλη την Αμερική και την Ευρώπη. και είναι ευρέως διαθέσιμα στις περισσότερες αγορές. Το δέντρο Moirai είναι μια ημι-νάνος ποικιλία και ανταποκρίνεται καλά στο σωστό κλάδεμα για να διατηρείται συμπαγές για μικρούς χώρους.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές ποικιλίες, η δαμασκηνιά moiré καρποφορεί μόνη της. Αν και τα καταφέρνουν καλύτερα όταν διασταυρώνονται με άλλες ευρωπαϊκές ποικιλίες, ωστόσο, μπορείτε να περιμένετε όμορφα λευκά άνθη που ακολουθούνται από παραγωγή φρούτων στη μέση της σεζόν.

Myrobalan/Cherry

άγκυρα
Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ποικιλίας καλλιεργείται για καλλωπιστική παρά για παραγωγή φρούτων.
Επιστημονικό όνομα: Prunus cerasifera

Η δαμασκηνιά Myrobalan συχνά καλλιεργείται ως καλλωπιστικό λόγω του αειθαλούς μωβ φυλλώματος και των πανέμορφων λευκών λουλουδιών της την άνοιξη. Ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα της λίστας, το δαμάσκηνο Myrobalan μπορεί να φτάσει σε ύψος 25 ποδιών με ένα εκτεταμένο θόλο.

Το Myrobalan έχει το παρατσούκλι της κερασιάς δαμασκηνιάς λόγω του μικρού, γλυκού κόκκινου καρπού του, που μοιάζει με τον καρπό που βρίσκεται σε καρποφόρες κερασιές. Αυτά τα δέντρα ανθίζουν νωρίς την άνοιξη και καρποφορούν νωρίς την εποχή. Στις περισσότερες περιοχές είναι τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Επικονιάζεται και τα πάει καλά στα περισσότερα κλίματα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Αυτό το δέντρο είναι μια εξαιρετική επιλογή για διακοσμητικούς σκοπούς και απαιτεί από άλλες ποικιλίες να επικονιαστούν για να αποδώσουν καρπούς. μπορεί να φυτευτεί μόνο του και μεγαλώστε όμορφα στον κήπο σας χωρίς να πέφτουν φρούτα.

Στάνλεϋ

Στάνλεϋ
Αυτή η ποικιλία ωριμάζει νωρίς και μπορεί να φτάσει τα 30 πόδια σε ύψος.
Επιστημονικό όνομα: Prunus domestica

Πιθανώς η πιο δημοφιλής ποικιλία στη Βόρεια Αμερική, οι δαμασκηνιές Stanley μπορούν να βρεθούν παντού.Αξιόπιστοι καρποί, αναπτύσσονται γρήγορα σε 1 έως 3 χρόνια και μπορούν να φτάσουν τα 30 πόδια σε ύψος.

Οι δαμασκηνιές Stanley παράγουν μεγάλο αριθμό αρωματικών λευκών λουλουδιών κάθε άνοιξη. Αυτό το είδος είναι εξαιρετικό διακοσμητικό για πολλούς μεγάλους εξωτερικούς χώρους.

Τα δαμάσκηνα Stanley αναπτύσσονται καλά σε πολλές περιοχές. Περιλαμβάνει κλιματικές ζώνες 5 έως 8 και απαιτεί λίγη συντήρηση. Αν και παράγει περισσότερους καρπούς χάρη σε διαφορετικούς επικονιαστές. Αλλά δίνει τους καρπούς του. Η δημοτικότητά του οφείλεται στην έντονη ανάπτυξή του και στην άφθονη απόδοση.

Αμερικανός και άλλοι

Η αμερικανική ποικιλία δαμάσκηνου (Prunus americana), γνωστή και ως “bush plum”, είναι μια πολύ λιγότερο κοινή ποικιλία δαμάσκηνου. το δέντρο είναι μικρό Συχνά οι Ευρωπαίοι και οι Ιάπωνες αναπτύσσονται περισσότερο σαν θάμνοι παρά κατάλληλα δέντρα.

Εκτός από τα αμερικανικά υβρίδια Έχουμε συμπεριλάβει επίσης ορισμένα υβρίδια που δεν είναι συμβατά με ιαπωνικές ή ευρωπαϊκές ποικιλίες.

Ιθαγενής Αμερικανός

Ιθαγενής Αμερικανός
Αυτός ο θάμνος είναι ένα εξαιρετικό φυτό μπορντούρας ή ανεμοφράκτη.
Επιστημονικό όνομα: αμερικανικό δαμάσκηνο

Αυτό το είδος δαμασκηνιάς είναι ένας θάμνος εγγενής στη Βόρεια Αμερική. Χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό ή καλλωπιστικό φυτό. Αναπτύσσεται σε μέτρια δροσερά κλίματα της Βόρειας Αμερικής και παράγει μικρούς κίτρινους έως κόκκινους καρπούς στη μέση της σεζόν.

Τα δαμάσκηνα των ιθαγενών Αμερικανών μεγαλώνουν σε περίπου 8 πόδια ύψος και 8 πόδια πλάτος, καθιστώντας τα ιδανικά φυτά για αποξήρανση ή φυτεύσεις στα πεζοδρόμια. Ωστόσο, ορισμένα δέντρα μπορούν να φτάσουν τα 15 πόδια εάν δεν κλαδεύονται ή δεν συντηρούνται σωστά. Αυτά τα δαμάσκηνα είναι πολύ απορροφητικά. Επομένως, η τακτική περιποίηση είναι απαραίτητη.

Τα αμερικανικά δαμάσκηνα είναι αυτογονιμοποιούμενα, ωστόσο, είναι εξαιρετικοί επικονιαστές για άλλα δαμάσκηνα στον κήπο σας.

δημοτικός σύμβουλος

δημοτικός σύμβουλος
Αυτό το αμερικανο-ιαπωνικό υβρίδιο αποδίδει καρπούς μετά από ένα χρόνο ανάπτυξης.
Επιστημονικό όνομα: Prunus “Alderman”

Τα δαμάσκηνα Alderman είναι ένα αμερικανο-ιαπωνικό υβρίδιο κατάλληλο για ψυχρά κλίματα. Τα δέντρα σκλήθρας είναι παραγωγικοί παραγωγοί με καλλωπιστικά φυτά που μπορούν να φτάσουν σε ύψος τα 15 πόδια ή περισσότερο. Όπως και άλλες ποικιλίες δαμάσκηνου, ανθίζει με λευκά άνθη στις αρχές της άνοιξης και καρποφορεί στη μέση της σεζόν.

Το Alderman χρειάζεται συνήθως μόνο ένα έτος ανάπτυξης πριν αποδώσει καρπούς. Το οποίο είναι υπέροχο για όσους θέλουν να τρυγήσουν το συντομότερο δυνατό.

Μπορεί να αναπτυχθεί στα περισσότερα κλίματα της Βόρειας Αμερικής. αλλά προτιμά πιο δροσερές περιοχές Δυστυχώς, η ποικιλία Alderman δεν αυτογονιμοποιείται. Αναπτύσσεται καλύτερα όταν επικονιάζεται με ψηλές ιαπωνικές ή άλλες κοινές ποικιλίες.

θάμνοι μεταξύ δέντρων

θάμνοι μεταξύ δέντρων
Αυτό το υβρίδιο έχει ύψος μόλις 4 πόδια, καθιστώντας εύκολη τη συντήρηση και τη συλλογή φρούτων.
Επιστημονικό όνομα: Prunus “Underwood”

Το Underwood, ένα άλλο αμερικανο-ιαπωνικό υβρίδιο, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920, είναι μια σκληρά αναπτυσσόμενη δαμασκηνιά που φτάνει τα 15 πόδια ύψος, καθιστώντας την ιδανική για ψυχρά κλίματα ακόμη και στη ζώνη 3.

Έχει ανοιχτό κουβούκλιο στις αρχές της άνοιξης και πολύ μεγάλη περίοδο καρποφορίας στα μέσα του καλοκαιριού. Επιπλέον, το χαμηλό ύψος του θόλου είναι μόνο 4 πόδια από το έδαφος, καθιστώντας εύκολη τη συλλογή φρούτων ή φυτών σε περιορισμένο χώρο.

Το δαμάσκηνο κάτω από το δέντρο είναι ένα εξαιρετικό καλλωπιστικό φυτό. Ως πολυετές στο τοπίο σας ή σε συνδυασμό με άλλους επικονιαστές. για άφθονα φρούτα, όμως, όπως συμβαίνει με όλα τα αμερικανικά υβρίδια Δεν επικονιάζεται από μόνο του. θα πρέπει να διασταυρωθεί με ιαπωνικά είδη όπως το δέντρο μωβ καρδιά

Λεμόνι/Ίνκα

Inca Lime
Αυτή η ποικιλία χωρίς συντήρηση γίνεται πορτοκαλί ή κόκκινο καθώς ωριμάζει.
Επιστημονικό όνομα: Κλαδέψτε Salicina

Είναι στη λίστα λόγω της μοναδικής ιστορίας καλλιέργειας του. Αρχικά εκτράφηκε από τοπικές ποικιλίες στο Ισραήλ. Η λεμονόμορφη όψη του φρούτου με τη στενή άκρη του πήρε το όνομά του από το σχήμα της καρδιάς του.

Το δαμάσκηνο λεμονιού είναι επίσης γνωστό ως δαμάσκηνο των Ίνκας ή δαμάσκηνο χαμαιλέοντα. Γιατί το χρώμα του άλλαξε από πράσινο σε κίτρινο. στη συνέχεια γίνονται πορτοκαλί ή κόκκινο καθώς ωριμάζουν

Αυτό το δαμάσκηνο ευδοκιμεί στις κλιματικές ζώνες 6 έως 10 των ΗΠΑ και είναι σχετικά χωρίς συντήρηση ως καρποφόρο δέντρο. Ωστόσο, δεν επικονιάζεται μόνο του και απαιτεί από άλλες ποικιλίες δαμάσκηνου να ακολουθούν το πρόγραμμα επικονίασής του. το ίδιο δέντρο

τελικές σκέψεις

Οι δαμασκηνιές είναι δημοφιλείς όχι μόνο για τον ετήσιο καρπό τους. Πολλά είδη είναι εντυπωσιακά και προσφέρουν εκπληκτική θέα. καλλωπιστικό δέντρο για το τοπίο σου Υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξετε. και όταν σχεδιάζετε τον κήπο σας Φυτεύοντας δαμασκηνιές με διαφορετικές περιόδους επικονίασης, μπορείτε να εξασφαλίσετε αφθονία λουλουδιών καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ανεξάρτητα από το ποια δαμασκηνιά θα επιλέξετε, Ιαπωνική, ευρωπαϊκή ή αμερικανική, με σωστή φύτευση και φροντίδα, θα μπορέσει να αναπτυχθεί. Θα έχετε ένα όμορφο δέντρο. πολλά νόστιμα φρούτα Ας το χαρούμε όσο περισσότερο μπορείτε.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *