5 καλύτερα λιπάσματα για φυτά ορτανσίας

5 καλύτερα λιπάσματα για φυτά ορτανσίας

Οι ορτανσίες δεν είναι πολύ φυτοφάγα. Αλλά είναι καλύτερα αν γονιμοποιηθούν. Ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης νωρίς στην καλλιεργητική περίοδο ή μια διπλή εφαρμογή υγρού λιπάσματος την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αρκετό για να διατηρήσει τις ορτανσίες υγιείς.

Μπορείτε να βρείτε ένα ειδικό λίπασμα σχεδιασμένο για ορτανσίες. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίπασμα για όλες τις χρήσεις. Παρακάτω εξετάζω 5 από τα καλύτερα λιπάσματα για φυτά ορτανσίας.

Το καλύτερο λίπασμα για ορτανσίες

Όταν διαβάζετε αυτές τις κριτικές για τα λιπάσματα. Θα παρατηρήσετε ότι είμαι προκατειλημμένος προς τα οργανικά λιπάσματα. Επομένως, τα περισσότερα από τα παρακάτω λιπάσματα είναι κατάλληλα για βιολογική κηπουρική.

Λίπασμα Miracle-Grow για οξέα φυτά

Ειδικά σχεδιασμένη για φυτά που αγαπούν τα οξέα, αυτή η φυτική τροφή Miracle-Gro θα λειτουργήσει σε ορτανσίες, ορχιδέες, ροδόδεντρα, καμέλιες, αζαλέες και άλλα φυτά που αγαπούν τα οξέα.

Ταΐζει τα φυτά αμέσως. Διεγείρει την πράσινη ανάπτυξη και ανθοφορία. Ο κατασκευαστής συνιστά τη λίπανση κάθε 7 έως 14 ημέρες. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με φειδώ.

Για να εφαρμόσετε στην ορτανσία σας Διαλύστε τη συνιστώμενη ποσότητα λιπάσματος σε νερό και χρησιμοποιήστε ένα ποτιστήρι για να ποτίσετε τις ορτανσίες σας.

Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο φύλλωμα, ζωηρά χρώματα και όμορφα λουλούδια.

– Οργανική εργασία σε όξινα εδάφη

Με φυσικό θείο Το Job’s Organic Soil Acidifier βοηθά στην αλκαλοποίηση των όξινων εδαφών. Κάνοντας τις ορτανσίες να παράγουν μπλε λουλούδια

Το έδαφος Jobin οξινίζει και βελτιώνει το αλκαλικό έδαφος για να ταιριάζει στις ανάγκες της ορτανσίας και να προάγει την ανθοφορία.

Ο κατασκευαστής συνιστά τη δοκιμή του εδάφους πριν από τη χρήση για να διασφαλιστεί ότι είναι αλκαλικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οξινιστή όταν φυτεύετε ορτανσίες. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ξανά 2-3 φορές το χρόνο για να διατηρήσετε την οξύτητα του εδάφους.

Αν σας ενδιαφέρει να μετατρέψετε τις ροζ ορτανσίες σε μπλε Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον οξινιστή εδάφους.

– Espoma HT18 Holtone

Ένα άλλο αγαπημένο βιολογικό λίπασμα ορτανσίας είναι το Espoma Hollytone, μια φόρμουλα 4-3-4 που παρασκευάζεται με πουπουλάλευρο, οστεάλευρα, αλεύρι μηδικής, πράσινη άμμο, θειική ποτάσα. Κόπρος κοτόπουλου, ασβέστιο, μαγνήσιο και 6.000.000 μονάδες σχηματισμού αποικιών (CFU) ανά ωφέλιμους μικροοργανισμούς.

Εκτός από την ορτανσία Αυτό το λίπασμα βοηθά και άλλα φυτά. που ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα όπως οι αζαλέες και τα ροδόδεντρα Τα βατόμουρα και οι φράουλες ωφελούνται επίσης από τους πουρνάριους τόνους του σπόματος.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο χώμα ή να το απλώσετε στην επιφάνεια του χώματος και να ποτίσετε τις ορτανσίες σας.

– Φυσική φόρμουλα λιπάσματος αναμεμειγμένη με οξύ 4-3-6 στο έδαφος.

Αυτό το ειδικό μείγμα για φυτά που αγαπούν τα οξέα περιέχει βαμβακάλευρο, μακροβενίτη, ιχθυάλευρο, φωσφορικό βράχο, χυμώδη και άλευρα φυκιών.

Ο κατασκευαστής συνιστά τη χρήση του δύο φορές – μία φορά την άνοιξη, στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και όταν εμφανίζονται τα άνθη.

Αυτό το λίπασμα είναι κατάλληλο για χρήση σε βιολογικούς κήπους, κάτι που είναι σημαντικό καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για άλλα όξινα φυτά και φρούτα όπως τα βατόμουρα και τα σμέουρα.

Ένα εντελώς φυσικό μείγμα οξέων με βάση το έδαφος για να βοηθήσει τα φυτά να αναπτυχθούν υγιή. Φτιάξτε πολύχρωμα λουλούδια και βγάλτε φρούτα.

– Λιπάσματα Οργανικού Οξέος Γης Δρ

Το συνιστώμενο κομπόστ 4-5-4 είναι από το Dr. Earth, το οποίο είναι ένα μείγμα αλεσμένου βαμβακόσπορου. Ψαροκόκαλο Αλάσκας Μηδική που καλλιεργείται στην κοιλάδα, φύκια, φυσικό θειικό κάλιο. και συμπυκνωμένη τροφή, χυμό φυκιών.

Επιπλέον, το όξινο κομπόστ του Dr. Earth περιέχει ευεργετικό χώμα και μυκόρριζους μικροοργανισμούς. Μαζί, αυτά τα συστατικά θρέφουν συνεχώς τις ορτανσίες σας και βοηθούν στην παροχή περισσότερων θρεπτικών συστατικών και στην αύξηση της απόδοσης των φυτών.

Χρησιμοποιείται ως ξηρό λίπασμα σε υπερυψωμένο οικόπεδο κατά τη φύτευση Ή χρησιμοποιήστε το ως προσωρινή τροφή για διατροφικά ορεκτικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πουρνάρι, αζαλέα, καμέλιες, βατόμουρα, αειθαλή, φυτά εσωτερικού χώρου και άλλα φυτά που απαιτούν ένα πιο όξινο περιβάλλον ανάπτυξης.

Πώς και πότε να γονιμοποιήσετε τις ορτανσίες;

τουλάχιστον Οι ορτανσίες μπορούν να γονιμοποιηθούν νωρίς στην καλλιεργητική περίοδο και ξανά στα μέσα του καλοκαιριού. Η συχνότητα θα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του λιπάσματος που χρησιμοποιείτε.

Τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης επιτρέπεται να εφαρμόζονται μόνο στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου. Τα υγρά λιπάσματα μπορεί να χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθούν 2-3 φορές και οι οξινιστές του εδάφους μπορεί να χρειαστεί να ξαναχρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Εάν χρησιμοποιείτε κομπόστ βραδείας αποδέσμευσης ή άλλα ξηρά λιπάσματα Μπορείτε είτε να προσθέσετε λίπασμα στο έδαφος είτε να επιλέξετε ένα απλό υπόστρωμα και να το ποτίσετε.

Τα υδατοδιαλυτά λιπάσματα συνήθως αραιώνονται με νερό σε ποτιστήρι και μπορούν να εφαρμοστούν απευθείας στο έδαφος από το ποτιστήρι.

ανεξάρτητα από τη μέθοδο που χρησιμοποιείτε Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες δοσολογίας και αραίωσης. για την πρόληψη της καύσης κομπόστ Χρησιμοποιώντας λιγότερο λίπασμα ή δημιουργώντας πιο αδύναμο πολτό από τη χρήση υπερβολικής ποσότητας.

Τα κατακάθια καφέ είναι κατάλληλα για ορτανσίες;

Αν είστε λάτρης του καφέ, μην πετάτε τα κατακάθια του καφέ. Χρησιμοποιήστε το ως εδαφοβελτιωτικό για τις ορτανσίες σας. καθώς και οξινιστές εδάφους Το κατακάθι του καφέ μπορεί να μειώσει το pH του εδάφους, μετατρέποντας το ροζ χρώμα της ορτανσίας σε μπλε.

Θυμηθείτε ότι τα χρησιμοποιημένα κατακάθια καφέ δεν είναι όξινα. Γιατί το ζεστό νερό θα μειώσει την αρχική οξύτητα. Μην περιμένετε λοιπόν οι ορτανσίες σας να γίνουν όξινες μετά από μία μόνο χρήση.

Εκτός από τα αποτελέσματα που κάνουν τα λουλούδια να αλλάζουν Το κατακάθι του καφέ βελτιώνει επίσης την αποστράγγιση. ειδικά όταν χρησιμοποιείται σε μορφή κομπόστ. και να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα του εδάφους.

Μπορείτε είτε να τρίψετε τα κατακάθια του καφέ στο έδαφος είτε να τα πασπαλίσετε από πάνω. Μου αρέσει να κομποστοποιώ τα κατακάθια καφέ και να προσθέτω κομπόστ στο χώμα.

Είναι το αλάτι Epsom καλό για τις ορτανσίες;

Οι ορτανσίες μπορούν να επωφεληθούν από τα άλατα Epsom που προστίθενται στο έδαφος. Το αλάτι Epsom είναι ένα άλλο όνομα για το θειικό μαγνήσιο. Και τα περισσότερα εδάφη περιέχουν συχνά θειικό μαγνήσιο. Όχι όμως στην ποσότητα που χρειάζονται κάποια φυτά.

Σε αντίθεση με ορισμένες πεποιθήσεις, το αλάτι Epsom δεν κάνει τις ορτανσίες μπλε. αλλά βελτιώνει το ριζικό σύστημα αυξήστε τη δύναμη των στελεχών και αυξάνουν το χρώμα των φύλλων και των λουλουδιών

κάλυμμα

Η προσθήκη φυσικά διαθέσιμων θρεπτικών συστατικών στο έδαφος είναι χρήσιμη κατά την ανάπτυξη της ορτανσίας. Όταν τα φυτά χρειάζονται περίσσεια θρεπτικών συστατικών για την τόνωση της ανάπτυξης των ριζών ανάπτυξη βλαστών, σχηματισμός φύλλων και ανθοφορία

Τα λιπάσματα που προτείνω σε αυτό το άρθρο έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των ορτανσών. Δεδομένου ότι είναι κυρίως οργανικές ενώσεις, είναι ιδανικό για βιολογική κηπουρική.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *