8 χρυσοί κανόνες για το πότισμα ενός φυτού αγαύης

8 χρυσοί κανόνες για το πότισμα ενός φυτού αγαύης

Τα φυτά αγαύης φαίνεται να είναι ανθυγιεινά. Μπορούν να αντέξουν σχεδόν κάθε τύπο ακραίων καιρικών συνθηκών. Από ανεμοθύελλες μέχρι καύσωνες Ακολουθήστε λοιπόν τους κανόνες όσο ποτίζετε το φυτό της αλόης. Το φυτό αλόης μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε και να ευδοκιμήσει ακόμα και σε πολύ κρύες ή πολύ ζεστές θερμοκρασίες. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη λύση; Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες όταν ποτίζετε το φυτό αγαύης σας.

Τα φυτά αγαύης μπορούν να ευδοκιμήσουν αν παραμεληθούν.Οι 8 κανόνες για το πότισμα των φυτών αγαύης που επισημαίνονται σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι χρειάζεται το φυτό. Τα φυτά αλόης σε δοχεία χρειάζονται πιο συχνό πότισμα από το πότισμα στο έδαφος. Είναι ένα προσαρμόσιμο φυτό. Οι κανόνες που ισχύουν σε έναν τομέα ενδέχεται να μην λειτουργούν σε έναν άλλο.

Αυτό το άρθρο είναι απαραίτητο επειδή τα περισσότερα φυτά αγαύης έχουν διατομή.

1. Σταματήστε να ποτίζετε πολύ συχνά το φυτό της αλόης.

Μην τοποθετείτε φυτά αγαύης στον ίδιο κύκλο ποτίσματος με άλλα φυτά. στο έδαφός σας Τα φυτά δεν τους αρέσει να ποτίζονται τόσο συχνά όσο θα κάνατε για άλλα φρούτα ή λουλούδια. Τα φυτά αγαύης απαιτούν λιγότερη προσοχή από άλλα φυτά.

Ποτίστε το φυτό αγαύης κάθε 4-5 ημέρες για τους δύο πρώτους μήνες μετά τη φύτευση. Αφού το φυτό μεγαλώσει καλά, πρέπει να ποτίζεται 2-3 φορές το μήνα, το οποίο ποικίλλει ανάλογα με την εποχή. που θα συζητηθεί στο επόμενο άρθρο. Λιγότερο πότισμα θα στεγνώσει και θα αρχίσει να καταναλώνει όλη την εσωτερική αποθήκευση νερού.

Αφού το φυτό της αλόης έχει αναπτυχθεί καλά Πρέπει να ποτίζεται 2-3 φορές το μήνα.

Τα περισσότερα φυτά αγαύης είναι προσαρμοσμένα σε ξηρές συνθήκες και θα αναπτυχθούν καλά στη σκιά εάν βρίσκονται κάτω από τις ίδιες συνθήκες. ποτίζετε συχνά τα φυτά Αυτό διασφαλίζει ότι τα φυτά δεν ποτίζονται υπερβολικά. Το μούλιασμα του φυτού της αλόης σε νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

κατά το πότισμα Τα φυτά χρειάζονται άφθονο νερό αμέσως. Στη συνέχεια, απέχετε από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα φυτά δεν μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από μια σταγόνα νερού. Η λήψη πολύ νερού ταυτόχρονα και η παρατεταμένη ξηρασία κρατά τα φυτά χαρούμενα.

2. Ποτίστε το φυτό της αλόης το πρωί.

Ποτίστε το φυτό της αλόης ένα δροσερό, ηλιόλουστο πρωί. Το πρωί το νερό θα εξατμιστεί χωρίς να επιβραδύνει. καθιστούν δυνατή την πρόσβαση στις ρίζες των φυτών Το πότισμα της αγαύης σας το πρωί διατηρεί το φυτό ενυδατωμένο όλη την ημέρα. Το φυτό χειρίζεται υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Είναι καλύτερα να ποτίζετε την αγαύη νωρίς, καθώς η αγαύη στεγνώνει πριν από τη δύση του ηλίου. Το πότισμα το απόγευμα προκαλεί εξάτμιση του νερού του φυτού αντί να απορροφάται από τις ρίζες. Το μούλιασμα το βράδυ, από την άλλη πλευρά, θα κρατήσει το νερό να παραμείνει περισσότερο. Αυτή είναι μια συνταγή για την ανάπτυξη μούχλας.

Λόγω του χαμηλού ρυθμού εξάτμισης το πρωί, μπορεί να διατηρήσει την υγρασία στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό δίνει στο φυτό αρκετό χρόνο για να απορροφήσει το νερό. όταν ο ήλιος ανατέλλει Η περίσσεια του νερού θα εξατμιστεί. Αυτός είναι ένας φυσικός τρόπος για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα των φυτών σας.

3. Ποτίστε τα φυτά σε αργή αλλά γρήγορα αποστραγγιζόμενο έδαφος.

Η καλλιέργεια φυτών αγαύης σε δοχεία όχι μόνο τα χαρακτηρίζει ως φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά τα καθιστά και ιδανικά φυτά εσωτερικού χώρου. Είναι επίσης εξαιρετικά για πότισμα.Στα δοχεία, τα φυτά χρειάζονται χώμα που να στραγγίζει γρήγορα αλλά να στεγνώνει αργά. για εμπορευματοκιβώτια εξωτερικού χώρου Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ποσότητα κομπόστ και ένα καλό μείγμα εδάφους. χώμα κήπου ή μίγμα εδάφους γλάστρας και χοντρή ελαφρόπετρα άμμο ή χαλίκι. στα περισσότερα είδη αγαύης Η τύρφη είναι ανεπιθύμητη στα φυτά που αναπτύσσονται.

Φυτέψτε την αγαύη σας σε γλάστρες που στεγνώνουν αργά και στραγγίζουν γρήγορα.

Ένα μείγμα γλάστρας από χοντρή άμμο, ελαφρόπετρα και χαλίκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια αγαύης σε εσωτερικούς χώρους. Όπου φυτέψεις αγαύη Βεβαιωθείτε ότι η κορυφή του φυτού της αγαύης είναι πάνω από τη γραμμή του εδάφους. Αν τα ψάρια κλόουν είναι υπόγεια Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη της κόμης στο δέντρο. που είναι επιβλαβές για το φυτό της αγαύης

4. Χωρίς πότισμα από πάνω

Τα φυτά αγαύης δεν πρέπει να ποτίζονται υπερβολικά. αργή αποστράγγιση στην περιοχή της ρίζας μπορεί να αποτρέψει τη διαρροή νερού στα φύλλα Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση μυκητιακών σπορίων. Το πότισμα της κορώνας του φυτού θα βοηθήσει στην αποφυγή της σήψης της κόμης. Όταν τα φυτά παίρνουν πολύ νερό, σε ακραίες περιπτώσεις, τα φύλλα γίνονται γκρίζα ή μαύρα και μαραίνονται από το σημείο όπου αναπτύσσονται τα ψάρια-κλόουν. Κόκκινα σπόρια μυκήτων μπορούν να βρεθούν κοντά στη βάση του φυτού.

Αποφύγετε το πότισμα του φυτού της αλόης.

Εάν δεν αναπτύσσεται στις κατάλληλες συνθήκες Είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά για σημάδια σήψης. Εάν η σήψη μπορεί να πιαστεί νωρίς Η σήψη μπορεί να ελεγχθεί με το κλάδεμα και τη χρήση μυκητοκτόνου. Εάν η σήψη είναι σοβαρή Μπορεί να χρειαστεί να σκάψετε ολόκληρο το φυτό. αφαιρέστε το χώμα από τις ρίζες Κλαδέψτε όλα τα σάπια κλαδιά. Στη συνέχεια, ξαναφυτέψτε σε μια νέα τοποθεσία και αλλάξτε τις συνήθειες ποτίσματος σας.

5. Λάβετε υπόψη την εποχή που ποτίζετε τα φυτά αγαύης σας.

Τα ώριμα φυτά αγαύης είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Οι κλιματικές εποχές είναι σημαντικές για τον καθορισμό του τρόπου ποτίσματος των φυτών. Σε διαφορετικές εποχές του χρόνου, ο ρυθμός ανάπτυξης των φυτών ποικίλλει. Και η απορρόφηση νερού των φυτών είναι επίσης διαφορετική.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη των φυτών αγαύης συμβαίνει την άνοιξη και το φθινόπωρο. Ποτίστε καλά το φυτό καθώς το χώμα στεγνώνει. το χειμώνα Το φυτό πρέπει να ποτίζεται λιγότερο από μία φορά το μήνα. η οποία ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί

Το συχνό πότισμα το χειμώνα διατηρεί το φυτό υγρό. που ευνοεί τη μυκητιακή σήψη το καλοκαίρι Τα φυτά απαιτούν περισσότερο νερό λόγω των υψηλότερων ρυθμών εξάτμισης. Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής με κακές καιρικές συνθήκες, είναι καλή ιδέα να επιθεωρείτε συχνά τα φυτά. και ποτίζει συχνά για να μην στεγνώσει το δέντρο

6. Μην προγραμματίζετε το πότισμα.

Ένα από τα κύρια λάθη που κάνουν οι περισσότεροι κηπουροί είναι ότι δεν ακολουθούν πρόγραμμα ποτίσματος. Μην το κάνετε λοιπόν με παχύφυτα όπως τα φυτά αγαύης.Το πότισμα όλων την ίδια μέρα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό στο φυτό παρά καλό. για την αλόη βέρα Μην ποτίζετε όταν η επιφάνεια του εδάφους είναι στεγνή. Αλλά πηγαίνετε περίπου 2 ίντσες βαθιά στο χώμα.Θυμηθείτε ότι αυτό μπορεί να προσδιοριστεί βυθίζοντας το δάχτυλό σας.

Αντί να ορίσετε ένα σταθερό πρόγραμμα ποτίσματος Ποτίστε την αγαύη μόλις στεγνώσει το χώμα..

7. Πόσο νερό υπάρχει;

Διαφορετικοί τύποι φυτών αγαύης χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες νερού. Το μέγεθος του φυτού θα καθορίσει την ποσότητα νερού που χρειάζεται το φυτό. σε ρηχές γλάστρες με λίγο χώμα Το χώμα θα στεγνώσει πιο γρήγορα σε μεγαλύτερες γλάστρες με περισσότερο χώμα.

Αν καλλιεργείτε αγαύη σε μεγάλη γλάστρα. Θα χρειαστεί περισσότερο νερό από ένα μικρότερο δοχείο. Εάν το φυτό είναι πολύ κυρίαρχο, από την άλλη πλευρά, θα χρειαστεί περισσότερο νερό από τα μικρότερα φυτά. Η ηλικία του φυτού καθορίζει και το ύψος του.

ποτίζουμε το φυτό της αλόης

για την καλλιέργεια φυτών συχνό πότισμα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη για αυτό το δέντρο Μουλιάστε το μισό Τοποθετούμε τις γλάστρες σε ένα δίσκο με χώμα. Στη συνέχεια, ρίξτε νερό μέχρι να γεμίσει ο δίσκος 1/4 ίντσας.Αφήστε το φυτό να καθίσει στο δίσκο για 8 ώρες πριν το στραγγίξετε.

Τα παλαιότερα φυτά προσαρμόζονται καλά στις ξηρές συνθήκες. Το φυτό δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Όταν ποτίζετε το φυτό της αγαύης, ρίξτε νερό και αφήστε το να βυθιστεί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να βράσει. Αφήστε το φυτό να στεγνώσει εντελώς πριν το ξαναποτίσετε.

8. Αναγνωρίστε τα σήματα υποβρύχια

Τα φυτά αγαύης δεν χρειάζονται πολύ νερό. Αφού αφήσετε το φυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα Μπορεί να είναι ακόμα δυνατό. Όμως τα φυτά μπορεί να παρουσιάζουν κάποια σημάδια αφυδάτωσης. Η βύθιση μπορεί να επηρεάσει την πρόσληψη ορυκτών από τα φυτά. γι’ αυτό πρέπει να ληφθεί μέριμνα

Εάν το φυτό είναι κάτω από το νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα Τα φύλλα θα αρχίσουν να μαραίνονται. Όταν τα φυτά διατηρούν λιγότερο νερό Τα φύλλα θα είναι ζαρωμένα και αδύναμα. Η έλλειψη είναι πολύ σοβαρή. και τα φυτά άρχισαν να φαίνονται αδύναμα και μαραμένα.

Θα παρατηρήσετε ξηρά, καφέ φύλλα και νεκρά φύλλα από τη βάση του φυτού. Όταν το νερό αρχίζει να χάνει το αποθηκευμένο νερό Η κάτω πλευρά των φύλλων θα αρχίσει να στεγνώνει. Μερικές φορές τα φυτά μπορεί να αρχίσουν να ρίχνουν φύλλα για να εξοικονομήσουν ενέργεια και νερό για να επιβιώσουν.

Τα φύλλα γίνονται επίπεδα και απαλά στην αφή καθώς χάνουν τη σφριγηλότητα και τη σφριγηλότητά τους. πάνω από όλα Το να κρατάτε ένα φυτό αγαύης κάτω από το νερό είναι ευκολότερο από το υπερβολικό πότισμα. Μετά από ένα καλό πότισμα ή δύο τα φυτά θα αναπτυχθούν περισσότερο

συμπέρασμα

Όταν πρόκειται για την επίλυση προβλημάτων νερού Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να πανικοβληθείτε και να αρχίσετε να ποτίζετε το φυτό αλόης σας χρησιμοποιώντας πολύ νερό. Αυτό είναι συχνά λανθασμένο. Εάν δεν είστε σίγουροι αν τα φυτά σας είναι στεγνά πριν τα ποτίσετε, Θα πρέπει να περιμένετε μια επιπλέον μέρα, καθώς ο πνιγμός αντιμετωπίζεται ευκολότερα από το υπερβολικό πότισμα. Οι απαιτήσεις σε νερό των φυτών αγαύης είναι εύκολες επειδή το φυτό είναι ιδιαίτερα ανεκτικό και καλά παραμελημένο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *