9 Οφέλη από την καλλιέργεια λεβάντας στον κήπο σας

9 Οφέλη από την καλλιέργεια λεβάντας στον κήπο σας

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά που καλλιεργούνται στα σπίτια, τους κήπους και τις αυλές μας. Και είναι για καλό λόγο. Η λεβάντα έχει πολλές χρήσεις και χρήσεις.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λεβάντα για να διακοσμήσετε τον κήπο σας, ωστόσο, έχει και άλλες χρήσεις και χρήσεις όπως καλλυντικά, τρόφιμα ή χειροτεχνίες.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσω 9 οφέλη από την καλλιέργεια λεβάντας στον κήπο σας.

1. καταπληκτικό

Η λεβάντα χρησιμοποιείται συχνά σε αγγλικούς κήπους επειδή είναι τόσο όμορφη. Μπορεί να φυτευτεί ως φράχτη ή κατά μήκος μονοπατιού.

Η λεβάντα μπορεί να προσθέσει πολύ χρώμα στον κήπο ή την αυλή σας με τα όμορφα μωβ, μπλε, ροζ ή λευκά της χρώματα.Τα όμορφα μικρά λουλούδια ποικίλλουν ανάλογα με την ποικιλία και διαρκούν για εβδομάδες.

Το ασημί-γκρι και γκριζοπράσινο φύλλωμα της λεβάντας είναι επίσης όμορφο στον κήπο.

2. Έντονη μυρωδιά

Αν έχετε περπατήσει ποτέ κατά μήκος ενός μονοπατιού λεβάντας στον κήπο σας ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα. Θα ξέρετε πόσο όμορφα μυρίζει.

Η λεβάντα δεν είναι μόνο για εμφάνιση. Αλλά και η έντονη μυρωδιά. Αν λοιπόν θέλετε η λεβάντα να μυρίζει όμορφα στον κήπο ή στο σπίτι, μπορείτε να τη φυτέψετε δίπλα στο σπίτι. Αν ανοίξετε το παράθυρο Η μυρωδιά θα εισχωρήσει στο σπίτι σας.

3. Εύκολο να αναπτυχθεί

Η λεβάντα χρειάζεται σχετικά μικρό χώρο, πολύ ηλιακό φως και πολύ λίγο νερό για να ευδοκιμήσει. Η λεβάντα καλλιεργείται εύκολα στο έδαφος και σε γλάστρες στα περισσότερα κλίματα.

Η λεβάντα δεν θέλει ιδιαίτερη προσοχή και είναι πολύ ανθεκτική. Μπορείτε να μαζέψετε λουλούδια το καλοκαίρι. Στη συνέχεια κόβετε ένα τρίτο κάθε πτώση.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες σας, μπορείτε να επιλέξετε από πολλές γλώσσες όπως αγγλικά, γαλλικά, Grosso και Provence.

4. Δώστε πολλά λουλούδια

Ένα άλλο όφελος που αποκομίζετε από την καλλιέργεια λεβάντας στον κήπο σας είναι Βγάζει πολλά άνθη.

Όσο μεγαλύτερο είναι το φυτό, τόσο περισσότερο σας αρέσουν τα λουλούδια. Η συγκομιδή των λουλουδιών και το κλάδεμα της λεβάντας θα ενθαρρύνει το φυτό να παράγει περισσότερα άνθη.

Αν λοιπόν θέλετε να απολαύσετε τη χαρά να δείτε τη λεβάντα σε πλήρη άνθιση. Ή αν θέλετε να μαζέψετε λουλούδια για διακόσμηση ή άλλους λόγους, θα πρέπει να φυτέψετε λεβάντα.

5. Προσελκύστε ωφέλιμα έντομα

Η λεβάντα προσελκύει ωφέλιμα έντομα όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες, οι μύγες. επικονιαστές και άλλα ωφέλιμα έντομα

Ζούμε τώρα σε μια εποχή παρακμής μελισσών. Πιστεύω λοιπόν ότι το να φυτέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα λουλούδια για να αγαπήσουν οι μέλισσες είναι ένα σημαντικό και καλό βήμα για τη διατήρησή τους. και η λεβάντα είναι ένα από τα αγαπημένα τους.

Αν έχετε περάσει ποτέ μέσα από θάμνο λεβάντας Πρέπει να έχετε παρατηρήσει πόσες μέλισσες και βομβίνοι απολαμβάνουν τη λεβάντα.

6. Εξαλείψτε τα κακά σφάλματα

Η λεβάντα δεν προσελκύει μόνο ωφέλιμα έντομα. αλλά και απωθεί τα κακά έντομα.

Οι αράχνες, τα κουνούπια, οι μύγες, οι σκώροι και άλλα έντομα που δεν σας αρέσουν κρατήστε αποστάσεις επειδή δεν τους αρέσει το άρωμα της λεβάντας.

Αν δεν έχετε κήπο Μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τη λεβάντα με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε να φυτέψετε λεβάντα στο περβάζι σας όποτε ανοίγετε το παράθυρο. Και η μυρωδιά της λεβάντας θα εμποδίσει τα κουνούπια να πετάξουν στο σπίτι σας.

Η λεβάντα χρησιμοποιείται συχνά σε σπιτικά εντομοαπωθητικά σπρέι για την απώθηση των εντόμων. Βοηθά να απαλλαγούμε από ψύλλους και τσιμπούρια. Επομένως, είναι χρήσιμο να τα έχετε στον κήπο σας εάν έχετε ζώα.

7. Εξαιρετικό για χειροτεχνίες.

Η λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές χειροτεχνίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε αποξηραμένο είτε φρέσκο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κόψιμο

Η φρέσκια λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή στεφάνων, κορώνων, ραβδιών λεβάντας. ή άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες Μπορείτε να φτιάξετε ένα μαξιλάρι από αποξηραμένη λεβάντα ή να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε κεριά ή σπιτικό σαπούνι.

Όταν πρόκειται για προγραμματισμό Ο ουρανός είναι απεριόριστος Γιατί η λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

8. Ανθεκτικό σε κουνέλι και ελάφι

Όποιος ζει στην ύπαιθρο ή κοντά σε δάσος και έχει κήπο ξέρει ότι τα κουνέλια ή τα ελάφια μπορούν να καταστρέψουν τον κήπο τους.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να το αποφύγετε φυτεύοντας λεβάντα γύρω από τον λαχανόκηπό σας. Κρατήστε το μακριά από τα λαχανικά σας.

Τα ελάφια και τα κουνέλια δεν αντέχουν το άρωμα της λεβάντας. Έτσι πήγαν να βρουν φαγητό αλλού.

9. Ασφαλές για κατοικίδια

Ένα άλλο όφελος που θα έχετε από την καλλιέργεια λεβάντας είναι ότι είναι ασφαλές για τα κατοικίδια ζώα σας.

Η λεβάντα περιέχει μια επικίνδυνη ένωση που ονομάζεται linalul. Ωστόσο, μπορεί να βρεθεί σε χαμηλές συγκεντρώσεις. Επομένως, τα φυτά λεβάντας δεν είναι τοξικά για τα κατοικίδια ζώα. Ως εκ τούτου, η λεβάντα αναφέρεται ως ένα ασφαλές φυτό για καλλιέργεια σε κήπους όπου υπάρχουν γάτες και σκύλοι.

Η λεβάντα μπορεί να αρρωστήσει το σκύλο ή τη γάτα σας μόνο με δυσπεψία και/ή χρήση φυτοφαρμάκων.

Εάν το κατοικίδιό σας καταναλώνει μεγάλες ποσότητες λεβάντας Μπορεί να προκαλέσει έμετο και διάρροια.

συνοψίζω

Η λεβάντα δεν είναι μόνο όμορφη και αρωματική. αλλά προσθέτει και όμορφα χρώματα στον κήπο σας.

Η λεβάντα έχει πολλά οφέλη αλλά μιλάω μόνο για 9 από αυτά. Νομίζω ότι αυτά είναι βασικά.

Το καλύτερο πράγμα για τη λεβάντα είναι ότι δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. δίνουν πολλά λουλούδια Και αυτά τα όμορφα λουλούδια προσελκύουν τα ωφέλιμα έντομα ενώ απωθούν τα κακά.

Η λεβάντα είναι ασφαλής για τα κατοικίδια ζώα σας. ενώ κρατούν κουνέλια και ελάφια μακριά από τον κήπο σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *