Aglaonema Silver Bay: Πλήρης οδηγός φροντίδας για κινέζικα αειθαλή φυτά

Αγλαόνεμα Silver Bay

Aklonema Silver Bay
Aclonema Bushy, Silver Queen Aclonema, Φυτό σε γλάστρα

Συχνά αποκαλούμενο «τυχερό φυτό», το Aclonema silver bay Chinese Evergreen φέρεται στα σπίτια για να φέρει τύχη, πλούτο και, φυσικά, καθαρό εσωτερικό αέρα. Είναι ένα εύκολο και απολαυστικό φυτό που δεν φασαριάζει και δεν ταιριάζει.

Αυτός είναι ο καλύτερος οδηγός για εσάς. Aclonema Silver Bay Chinese Evergreen Care

Αυτά τα δέντρα δεν ζητούν πολλά. Αλλά η ομορφιά αποδίδει καρπούς για μια θέση στο σπίτι σας. Επομένως, εάν είστε νέος γονέας και χρειάζεστε βοήθεια για το πώς να φροντίσετε τα ασημοφόρα σας, δείτε τον οδηγό μας. Αυτός ο οδηγός είναι για εσάς.

Διαβάστε αυτόν τον οδηγό φροντίδας φυτών για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πόσο συχνά ποτίζετε τα κινέζικα αειθαλή. πού να βάλεις και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Συμβουλές περιποίησης Silver Bay Aclonema

Υπάρχουν πολλά είδη αειθαλών φυτών. Αλλά οι περισσότεροι απαιτούν το ίδιο επίπεδο φροντίδας. Δείτε πώς να φροντίζετε το κινέζικο αειθαλές ασημένιο μπάσο σας και πώς να το κρατάτε ζωντανό.

Κινεζική Αειθαλής Άρδευση

Το βασικό ερώτημα είναι Όταν οι νέοι γονείς φέρνουν το πράσινο μωρό τους στο σπίτι Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω; Και πόσο νερό πρέπει να δώσεις; Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Και το πολύ λίγο νερό θα ρίξει δυστυχώς αυτά τα όμορφα ασημοπράσινα φύλλα.

Πόσο συχνά ποτίζετε το Aclonema; Τα αειθαλή δέντρα ακολουθούν απλούς κανόνες. που κάνουν τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Δηλαδή χρειάζεται νερό μόλις στεγνώσει το φυτικό έδαφος.. Αυτό μπορεί να είναι μία φορά την εβδομάδα έως δύο φορές το μήνα, ανάλογα με τον μήνα και την εποχή που βρίσκεστε. Αν το πότισμα είναι το πράγμα σου, Σκεφτείτε να πάρετε μια σφαίρα για να ποτίζετε τα φυτά σας.

Κινέζικα-Αειθαλή-Φυτά
Κοντινό πλάνο μεγάλα πράσινα τροπικά φυτά με λευκές κηλίδες καλός καθαριστής αέρα

Προδιαγραφές Aclonema Silver Bay Light

Εάν το σπίτι σας ή ένα από τα υπνοδωμάτια δεν έχει μεγάλη λάμψη. Το εργοστάσιο της ασημένιας σκηνής Aclonema είναι υπέροχο. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται καλά σε έντονο, μεσαίο και χαμηλό φωτισμό.Δεν είναι μεγάλοι οπαδοί του άμεσου ηλιακού φωτός.

Μπορείτε να τοποθετήσετε αυτά τα φυτά από το παράθυρο ακόμα και στη γωνία του δωματίου. Ιδανικό εάν προσπαθείτε να φέρετε το πράσινο στα πιο σκοτεινά σημεία του σπιτιού σας.

Απαιτήσεις υγρασίας και θερμοκρασίας Aclonema Silver Bay

Τα κινέζικα αειθαλή δεν είναι πραγματικά επιπόλαια φυτά – μπορούν να επιβιώσουν σε απλές συνθήκες.Τα ακλονήματα, ωστόσο, προέρχονται από ζεστά κλίματα. Έτσι έχουν υψηλή υγρασία.

Η υψηλή υγρασία στο σπίτι σας θα βοηθήσει το κινέζικο αειθαλές σας να μεγαλώσει και να ευδοκιμήσει. Μπορείτε να προσθέσετε έναν υγραντήρα ή έναν δίσκο με βότσαλα στο δωμάτιο. Ή ομιχλίζετε τα φυτά τακτικά για να διατηρείτε τα επίπεδα υγρασίας υψηλά. Η ύπαρξη πολλών φυτών σε ένα δωμάτιο μπορεί να αυξήσει την υγρασία.

Τα Κινέζικα Evergreen αρέσκονται σε μια σταθερή θερμοκρασία δωματίου και τα πάνε καλά εφόσον δεν υπάρχουν αυξήσεις ή πτώσεις της θερμοκρασίας.

Έδαφος και λίπανση για το Aclonema Silver Bay

Το αειθαλές δέντρο σας θα πρέπει να φυτευτεί σε χώμα υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο. καλή αποστράγγιση Υπάρχει ένα μείγμα τύρφης και περλίτη. Αυτό το μείγμα γλάστρας δεν πρέπει να είναι γεμάτο. Αλλά θα πρέπει να είναι χαλαρό για να επιτρέπει στις ρίζες να κινούνται.Επιπλέον, ο Aglonemus δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις για το έδαφος.

Αυτά τα φυτά δεν χρειάζονται συχνή λίπανση. Μπορεί να ταΐζει περιοδικά τα φυτά. (μία φορά το μήνα) το καλοκαίρι και την άνοιξη Όμως το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι μήνες της χαλάρωσης. Επομένως, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τροφή ή λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου.

Φυτό Aklonema Silver Bay Plant

Φύτευση κινέζικων αειθαλών

Θα πρέπει να ξαναφυτεύετε το κινέζικο αειθαλές κάθε 2 χρόνια εάν το φυτό μεγαλώσει από τη γλάστρα του. Θα πρέπει να βρείτε μια νέα γλάστρα επόμενου μεγέθους και με καλή αποστράγγιση. Αλλά ακόμα κι αν το φυτό μπορεί να παραμείνει στη γλάστρα. Πρέπει όμως να αποκατασταθεί με νέο χώμα.

Κλάδεμα Aclonema Silver Bay

Εάν παρατηρήσετε νεκρά ή κίτρινα φύλλα στο Silver Bay σας Ήρθε η ώρα για λίγο κλάδεμα. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη, όπως συμβαίνει με το μεγαλύτερο μέρος της φροντίδας αυτού του φυτού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε τυχόν κίτρινα ή νεκρά φύλλα.

Πώς να πολλαπλασιάσετε τα κινέζικα αειθαλή

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα φυτά Aclonema με εντελώς ξεχωριστά ριζικά συστήματα ή μοσχεύματα μίσχων. για την πρώτη επιλογή Πρέπει να βρείτε ένα μέρος του φυτού που έχει το δικό του ριζικό σύστημα. ώστε να μπορείτε να τα ξεχωρίσετε από άλλα φυτά.

Αν επιλέξετε να κόψετε τους μίσχους Φροντίστε να κόψετε τα στελέχη με καθαρό, κοφτερό ψαλίδι. Πρέπει να έχετε ήδη ένα στέλεχος με φύλλα. Και θα θελήσετε να κόψετε το κάτω μέρος όπου το κάτω φύλλο ενώνεται με το στέλεχος.

Στη συνέχεια, μπορείτε να φυτέψετε οποιοδήποτε μέρος του φυτού που κόψατε/χωρίσατε σε γλάστρα με καλό χώμα για γλάστρα. Ποτίστε και δείτε το να μεγαλώνει.

Κοινά προβλήματα των φυτών Aglaonema Silver Bay

Αυτό το φυτό είναι αρκετά εύκολο με μερικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μερικές φορές οι Κινέζοι ιδιοκτήτες αειθαλών φυτών. Μερικά από αυτά πρέπει να σημειωθούν.

σήψη των ριζών

Αποτελεί απειλή για όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου. Προκαλείται από υπερβολικό πότισμα ή ανεπαρκή στράγγιση του εδάφους. Βασικά, οι ρίζες θα «πνιγούν» και θα πεθάνουν λόγω έλλειψης οξυγόνου. γιατί επηρεάζει τις ρίζες Είναι δύσκολο να σώσεις το δέντρο σε αυτό το στάδιο.Σε αυτή την περίπτωση η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.

Κινεζικά αειθαλή κίτρινα φύλλα

Αν δείτε κίτρινα φύλλα στο Silver Bay Αυτό δείχνει ότι το φυτό σας προσπαθεί να σας πει κάτι. Μπορεί να διψάει και να μην παίρνει αρκετό νερό ή να ξεχειλίσει. Ο καλύτερος τρόπος για να εντοπίσετε το πρόβλημα είναι να ψηλαφήσετε το έδαφος και να δείτε εάν το έδαφος είναι υγρό ή ξηρό.

κρεμαστά φύλλα

Εάν το φυτό σας είναι ελαφρώς μαραμένο Μπορεί να κάνει πολύ κρύο. Ελέγξτε τη θερμοκρασία δωματίου στο Silver Bay σας. Τα φύλλα που πέφτουν δείχνουν ότι το φυτό χρειάζεται πιο δροσερά και ζεστά μέρη.

Αν το κινέζικο αειθαλές σας δεν κρυώνει και πέφτουν τα φύλλα Δείχνει ότι απαιτείται λίγο περισσότερο πότισμα. Ελέγξτε το χώμα και το νερό ως συνήθως.

καφέ κηλίδες

Τα φυλλώδη χόρτα που δεν έχουν ποτιστεί για πολύ καιρό μπορεί να αναπτύξουν καφέ και τραγανές άκρες των φύλλων. Η καλύτερη λύση είναι να ελέγξετε το έδαφος και να ποτίσετε το φυτό. Μπορεί να μην δείτε τις καφέ κηλίδες να εξαφανίζονται. Αλλά μπορείτε να αποτρέψετε την εμφάνισή τους σε οποιοδήποτε φύλλο.

έντομο

Τα πιο κοινά παράσιτα που εντοπίζονται στα αειθαλή κινεζικά φυτά εσωτερικού χώρου είναι οι αφίδες και τα λέπια έντομα. Αυτά τα έντομα είναι μικρά και μπορεί να είναι δύσκολο να τα δεις. Αλλά το φυτό σας είναι πιο πιθανό να εμφανίσει ενοχλητικά συμπτώματα εάν μολυνθεί.

Αν βρείτε έντομα στα δέντρα Σκουπίστε τους μίσχους και τα φύλλα με οργανικό εντομοκτόνο ή οινόπνευμα για να σκοτώσετε τα ζωύφια.

Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με το Silver Bay Chinese Evergreen

Έχουμε ήδη εξηγήσει πώς να φροντίζετε το κινέζικο Evergreen, αλλά μπορεί να έχετε ακόμα ερωτήσεις. Ελέγξτε αυτές τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για να κατανοήσετε καλύτερα αυτό το φυτό.

Είναι το Aclonema φυτό εσωτερικού χώρου;

Τα κινέζικα αειθαλή δεν χρειάζονται έντονο φως ή άμεσο φως. Αυτό το καθιστά ιδανικό φυτό φυλλώματος εσωτερικού χώρου για τοποθεσίες που δεν δέχονται πολύ ηλιακό φως. Τα καταφέρνουν καλύτερα σε μερική ή πλήρη σκιά. Έτσι, μπορείτε να έχετε αυτά τα φυτά στο υπνοδωμάτιο, το σαλόνι ή το γραφείο του σπιτιού σας.

Είναι το Aclonema καθαριστής αέρα;

Το Chinese Evergreen δεν προσθέτει μόνο οξυγόνο στο σπίτι σας. Επίσης φιλτράρει τις τοξίνες και τους ρύπους στον αέρα.Το Silver Bay έχει δοκιμαστεί και αποδειχθεί ότι απομακρύνει επιβλαβείς ρύπους όπως η φορμαλδεΰδη και το βενζόλιο.

Είναι το Aclonema τοξικό για σκύλους και γάτες;

Όπως οι δηλητηριώδεις ιδιότητες του Monstera, το κινέζικο αειθαλές περιέχει επίσης αδιάλυτο οξαλικό ασβέστιο. Όποιος λοιπόν αποφασίσει να κόψει από ένα από τα φύλλα θα βιώσει οδυνηρές παρενέργειες.

Αυτά περιλαμβάνουν μυρμήγκιασμα ή αίσθημα καύσου στο στόμα και το λαιμό, πρήξιμο της γλώσσας, των χειλιών και της περιοχής του στόματος, σιελόρροια και δυσκολία στην κατάποση. Οι σκύλοι μπορεί να εμφανίσουν εμετό και βλάβη στο συκώτι και στα νεφρά.

Είναι το ακλόνεμα τοξικό;

Τα φυτά Αγλαόνεμα είναι τοξικά μόνο όταν καταποθούν.Αν και ακίνδυνο Μπορεί όμως να κάνει όποιον τολμήσει να το δαγκώσει να νιώθει αναστατωμένος και άβολα. Αλλά αυτό το φυτό είναι απολύτως ασφαλές στο σπίτι σας. Τα κατοικίδια μπορούν να αγγίζονται και να τρίβονται.

Πώς διατηρείτε το Αχλόνεμα;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από ένα εύφορο δέντρο Silver Bay. και ο καλύτερος ενδιαφέρων τρόπος Η αφαίρεση των φύλλων προάγει την καλή ανάπτυξη.Όταν βλέπετε να εμφανίζονται νέα φύλλα Αφαιρέστε μόνο μερικά φύλλα τραβώντας τα σταθερά από το στέλεχος. Αυτό θα βοηθήσει να πυκνώσουν τα φύλλα στο μέλλον.

Το Silver Bay Aclonema είναι το σπίτι σας.

Το Silver Bay Chinese Evergreen δεν είναι τόσο λεπτεπίλεπτο ή ακατάστατο όσο η αγαπημένη συκιά με φύλλα βιολιού. Και δεν θα δυσκολευτείτε να διατηρήσετε το φυτό Aclonema ζωντανό. Αλλά, φυσικά, για να ευδοκιμήσει σωστά ένα φυτό. Είναι καλύτερα να δίνετε προσοχή στις ανάγκες και τις απαιτήσεις συντήρησης.

Κρατήστε τα φυτά σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, ποτίστε καλά και διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία. Και μην ντρέπεστε να του μιλήσετε. Θα σας χαρίσουν ένα χαρούμενο, υγιές φυτό που θα ζωντανέψει το σπίτι σας, θα καθαρίσει τον αέρα και –αν το πιστεύετε– θα σας φέρει καλή τύχη.


Μερικοί από τους συνδέσμους σε αυτήν την ανάρτηση είναι σύνδεσμοι συνεργατών. Εάν επιλέξετε να κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους, Θα κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Χρησιμοποιώντας αυτούς τους συνδέσμους συνεργατών, βοηθάτε το At Home With Who’s να δημιουργήσει χρήσιμο περιεχόμενο και το κόστος λειτουργίας αυτού του ιστότοπου. Οι γάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *