Euphorbia Vs. Κάκτος: Ποια είναι η διαφορά;

Euphorbia Vs.  Κάκτος: Ποια είναι η διαφορά;

Πολλοί το μπερδεύουν με τον κάκτο. Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γιατί πολλοί κάκτοι φαίνονται σαν ευφορία και το αντίστροφο. Συνήθως είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τη διαφορά μεταξύ δύο φυτών κοιτάζοντάς τα.

Ορισμένες ευφορβίες είναι σαν κάκτοι, με κλαδιά, μέρη πόκερ και νευρώσεις. θα μπερδευτείς ακόμα περισσότερο Γιατί πολλά χαρούμενα φρούτα πωλούνται ως κάκτοι.Υπάρχουν όμως χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα δύο φυτά. Αυτά είναι συχνά φυσικά χαρακτηριστικά όπως η παρουσία πετάλων, λουλουδιών, φύλλων, αγκαθιών, χυμών κ.λπ.

Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε τις διαφορές μεταξύ κάκτου και ευφορβίας. Οι περισσότερες από αυτές τις διαφορές είναι στα φυσικά χαρακτηριστικά και μπορείτε να τις αναγνωρίσετε εύκολα.

Ευφοβία εναντίον Κάκτου: Ομοιότητες

Η ευφορβία και ο κάκτος μοιάζουν πολύ, γεγονός που προκαλεί σύγχυση σε πολλούς ανθρώπους. Και τα δύο φυτά έχουν χυμώδεις μίσχους που βοηθούν στη συγκράτηση του νερού στους ιστούς του στελέχους για μελλοντική χρήση. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την απουσία φύλλων ή μικρών φύλλων, επιτρέποντας σε αυτά τα φυτά να επιβιώσουν σε ξηρές συνθήκες.

Η ευφορβία και ο κάκτος έχουν αγκάθια και αγκάθια αντίστοιχα. Αυτές οι ιδιότητες λειτουργούν αντί για φύλλα. Είναι όμως ένα είδος αμυντικού μηχανισμού για τα φυτά. Προστατέψτε τα από ζώα που θέλουν να φάνε ή να τα πληγώσουν.

ακριβώς όπως ένας κάκτος Το Euphorbia έχει αγκάθια που το βοηθούν να αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Αυτές οι ομοιότητες οφείλονται στη συγκλίνουσα εξέλιξη. Και τα δύο φυτά αναπτύσσονται σε παρόμοιες συνθήκες και ως εκ τούτου έχουν την ίδια αντίδραση στις καιρικές συνθήκες, ωστόσο εξακολουθούν να έχουν διαφορετική προέλευση. περιβαλλοντικές επιπτώσεις Τα φυτά ανέπτυξαν έτσι κάποια διακριτικά χαρακτηριστικά που τα βοηθούν να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στο κλίμα στο οποίο ευδοκιμούν. Ορισμένα περιλαμβάνουν διακλαδισμένους μίσχους. χοντρός κορμός που αποθηκεύει νερό και ινώδεις ρίζες για απορρόφηση νερού.

Αν και τα φυτά χρησιμοποιούν τις ίδιες στρατηγικές επιβίωσης και έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά, Αλλά δεν είναι το ίδιο. Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ Euphorbia και Cactus.

Euphobia vs. Cactus: Differences

Η αλόη βέρα μπορεί να διακριθεί από την Euphorbia μόνο γνωρίζοντας τα φυσικά της χαρακτηριστικά. Τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι ξεκάθαρα. Αλλά μόλις ξέρετε πού να ψάξετε. θα καταλάβεις τη διαφορά Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ευφορβίας και κάκτου.

Areoles στον Κάκτο

Οι Areolae είναι ασαφείς, μαξιλαροειδείς κηλίδες. Εδώ μεγαλώνουν τα αγκάθια, τα λουλούδια και οι μίσχοι του κάκτου. Τα νησιά βρίσκονται σε όλους τους τύπους κάκτων και έχουν λευκό ή κίτρινο χρώμα. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τα δείτε από απόσταση. Αλλά μπορείτε να τα εντοπίσετε αν κοιτάξετε προσεκτικά.

Σε αντίθεση με τον κάκτο, η ευφορβία δεν έχει αιόλη, κάτι που είναι ένας τρόπος για να διακρίνουμε αυτά τα δύο φυτά.

Η ευφορβία και άλλα φυτά δεν έχουν νησίδες. Επομένως, εάν μπερδεύεστε μεταξύ κάκτου και οποιουδήποτε φυτού, θα πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά. Αν δεν δείτε νησί τότε το φυτό δεν είναι κάκτος. καθώς και τα φυτά Euphorbia.

αγκάθι

Τόσο οι κάκτοι όσο και οι ευφορβίες έχουν τη μορφή τροποποιημένων στελεχών με αγκάθια.Στην περίπτωση της Ευφορβίας, τα σπιρούνια έρχονται σε ζευγάρια ή μεμονωμένα. Αυτά τα αγκάθια είναι πολύ παχιά και αποτελούν μέρος του κορμού. Αν αφαιρέσετε το αγκάθι και αφήσετε το κλαδί Θα πάρετε ένα μελανιασμένο φυτό ευφορβίας.

Τα αγκάθια του κάκτου έχουν τη μορφή τροποποιημένων φύλλων που ονομάζονται αγκάθια. τα αγκάθια μεγαλώνουν σε κύκλους Αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα σχήματα. Όμως τα αγκάθια του κάκτου έβγαιναν πάντα από την αυλή. Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε τα αγκάθια από τον κάκτο χωρίς να τα τραυματίσετε. Μερικοί τύποι ράχης κάκτων μπορούν εύκολα να διαπεράσουν το δέρμα των ζώων.

Αν και αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι δεν έχουν όλοι οι κάκτοι αγκάθια. Και δεν έχουν όλες οι ευφορβίες αγκάθια Έτσι για ευτυχία χωρίς αγκάθια και κάκτο χωρίς αγκάθια. Πρέπει να κοιτάξετε διαφορετικές ιδιότητες.

λουλούδι

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διακρίνετε έναν κάκτο από μια ευφορβία είναι τα λουλούδια. Οι κάκτοι παράγουν όμορφα και πολύχρωμα λουλούδια με βασικά μέρη όπως πέταλα και στήμονες. Τα λουλούδια τους είναι πάντα λαμπερά και ελκυστικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δώρα. καθώς και τα σπονδυλωτά Τα άνθη του κάκτου αναπτύσσονται από νησιά που μοιάζουν με μαξιλάρια. Τα λουλούδια έχουν και στήμονες και ύπερους. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί κάκτοι αυτογονιμοποιούνται.

Γενικά, η ευφορβία παράγει μικρά κίτρινα άνθη.

Για την Ευφορβία, τα άνθη είναι συνήθως μικρά και κίτρινα. Αυτά τα λουλούδια δεν έχουν πέταλα. Αυτά τα λουλούδια δεν είναι τόσο ελκυστικά όσο οι κάκτοι και μερικές φορές περνούν απαρατήρητα. Συνήθως παράγουν μονογαμικά άνθη με μόνο αρσενικούς ή θηλυκούς στήμονες. Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά ευφορβίας δεν είναι σε θέση να επικονιαστούν όπως άλλα φυτά.

Σε ορισμένες Euphorbia, όπως το Crown of Thorns, τα άνθη περιβάλλονται από τροποποιημένα φύλλα που ονομάζονται βράκτια, τα οποία είναι πολύ πολύχρωμα.

άδεια

Υπάρχουν ευφορβίες που θυμίζουν κάκτο με αγκάθια που παράγουν φύλλα. Αυτά τα φύλλα είναι ασήμαντα και πέφτουν εποχιακά. Μπορεί να χύνονται τις ηλιόλουστες μέρες για να μην χάσουν νερό.

Το Euphorbia έχει φύλλα που τείνουν να πέφτουν εποχιακά, ειδικά τις ζεστές, ηλιόλουστες μέρες.

Από την άλλη πλευρά, οι κάκτοι έχουν τροποποιημένα φύλλα που ονομάζονται αγκάθια. Μερικοί κάκτοι έχουν μίσχους που μοιάζουν με φύλλα, ωστόσο, η Bereskia και η Opuntia έχουν χαρακτηριστικά φύλλα. Αλλά και αυτά χάνουν τα φύλλα τους καθώς μεγαλώνουν.

ιδιοφυΐα και φυλή

Η Euphorbia δεν ανήκει στην οικογένεια των κάκτων. είναι το μόνο είδος στην οικογένεια Euphorbiaceae Το γένος ονομάζεται Spurges και περιλαμβάνει πάνω από 2000 διαφορετικά είδη. Ορισμένα είδη χρησιμοποιούνται ως στολίδια στο σπίτι.

Οι κάκτοι ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια γνωστή ως Cactaceae. Σε 175 γένη με πάνω από 2.000 είδη, μπορείτε να βρείτε δημοφιλή είδη όπως Cereus, Echinocactus και Opuntia. Οι περισσότεροι κάκτοι χρησιμοποιούνται επίσης ως διακοσμητικά σπιτιού.

γάλα

Ένας άλλος τρόπος για να διαφοροποιήσετε έναν κάκτο είναι το κόψιμο. Τα φυτά Euphorbia παράγουν χυμό από τους μίσχους τους όταν μελανιάσουν. γιατί είναι παχύρρευστο και τοξικό Επομένως, το γάλα δεν είναι φιλικό προς τα ζώα και τον άνθρωπο. Τα περισσότερα είναι ερεθιστικά εάν έρθουν σε επαφή με τα μάτια ή το δέρμα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει σοβαρή φλεγμονή όταν έρχεται σε επαφή με το σώμα σας. Τα περισσότερα είναι λευκά, εκτός από τον χυμό του E. abdelcuri, που είναι συνήθως κίτρινος.

στην περίπτωση της αλόης βέρα Θα έχετε καθαρό νερό. Αυτό δεν είναι ερεθιστικό για το δέρμα και δεν κολλάει. Ωστόσο, ορισμένοι κάκτοι εξακολουθούν να παράγουν έναν λευκό γαλακτώδη χυμό, όπως το Euphorbia. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Mammillaria.

εξέλιξη

Αν και οι κάκτοι και η ευφορβία είναι σχεδόν πανομοιότυπες στην εμφάνιση, είναι παρόμοια. Αλλά εξελίχθηκαν διαφορετικά. Η αλόη βέρα βρίσκεται στη Βόρεια, Νότια και Κεντρική Αμερική. Αν και υπάρχουν και άλλα είδη παρόμοια με αυτά τα φυτά. Αλλά έχει τις ρίζες του στον Νέο Κόσμο. Rhypsalis bacifera άνθρωποι από τον παλιό κόσμο

Τα Euphorbias είναι παχύφυτα που είναι εγγενή στον Παλαιό Κόσμο. Τα περισσότερα εξελίχθηκαν στις άνυδρες περιοχές της Μαδαγασκάρης, της Αφρικής και της Ασίας.

Και τα δύο φυτά βρίσκονται συνήθως σε γηγενείς περιοχές ανάπτυξης. Εξαίρεση αποτελεί ο κάκτος Opuntia, ο οποίος ξέφυγε από το φυσικό του περιβάλλον και πλέον αναπτύσσεται ως ζιζάνιο σε πολλά μέρη του κόσμου.

Euphorbia εναντίον Aloe Vera: Συχνές Ερωτήσεις

Τι είναι το φυτό Ευφορβίας;

Όπως και ο κάκτος, το Euphorbia δεν είναι ένα ενιαίο φυτό. Αλλά είναι ένα γένος που έχει έως και 2.000 είδη, που αποτελούνται από μία μόνο οικογένεια Euphorbiaceae Γνωστό και ως spurge, πολλά είδη ευφορβίας είναι δημοφιλή ως φυτά εσωτερικού χώρου επειδή απαιτούν λίγη φροντίδα και λίγο πότισμα.

Είναι η ευφορβία δηλητηριώδης για τους ανθρώπους και τα ζώα;

Όταν κλαδεύετε το Euphorbia, παράγει έναν εξαιρετικά τοξικό χυμό που μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και το δέρμα κατά την επαφή. Εάν πρόκειται να κόψετε την ευφορία, κάντε το προσεκτικά. για ασφάλεια Πρέπει να φοράτε προστατευτικά γάντια και γυαλιά ασφαλείας. Οι κώνοι μανιταριών πρέπει να φυλάσσονται μακριά από κατοικίδια όπως οι γάτες.

Οι κάκτοι και η ευφορβία είναι παχύφυτα;

Και οι κάκτοι και η ευφορβία είναι παχύφυτα, ωστόσο, δεν έχουν σάρκα όλα τα αξιοθέατα. Δεν είναι όλοι οι κάκτοι παχύφυτα. Οι κάκτοι σχετίζονται στενά με παχύφυτα όπως το Euphorbia. Ωστόσο, μην υποθέσετε ότι όλοι οι κάκτοι ή οι ευφορβίες είναι παχύφυτα. Τα Poinsettias είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα χυμώδους ευδαιμονίας. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κάκτων σε όλο τον κόσμο.

συνοψίζω

Ο κάκτος και η ευφορβία έχουν ομοιότητες που μπορεί να μπερδέψουν τους ειδικούς κηπουρούς. χειρότερος Πολλά φυτώρια πωλούν την ευφορβία ως κάκτο. Αν σκοπεύετε να προσθέσετε ευφορβία ή κάκτο στον κήπο σας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη διαφορά. Μάθε λοιπόν να τα ξεχωρίζεις.

στην αναγνώριση του κάκτου Επιθεωρήστε φυσικά χαρακτηριστικά όπως απουσία φύλλων, παρουσία πετάλων και ανθισμένα λουλούδια. Πρέπει να ξέρετε ότι η ευφορία είναι το αντίθετο.

Τελευταία ενημέρωση στις 2023-06-04 / Σύνδεσμοι συνεργατών / Εικόνες από το Amazon Product Ads API.

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *